Saj ni problema. Ti se samo odloči, če bi rad imel obravnavo 1min na pacjenta, ali 10min na pacjentaCitat:
Uporabnik emirATes pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Normative in standarde rabi folk, ki ne ve kaj bi si v službi začel. Takih je precej v zdravstvu ...Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zanimivo, kako rad folk spregleda zahteve po normativih in standardih:
plus, da še nisem slišal, da bi si delavci sami postavljali normo
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
@igi
Recimo, da ti (zdravnik, zdravstveni dom) podpišeš u Bauhausom (ZZZS) pogodbo, da boš montiral klime, ki jih ljudje kupijo pri njih.
In ker je poletje vroče, je teh klim vedno več, in Bauhaus zahteva od tebe (ker si podpisal pogodbo), da dnevno montiraš 6 klim. Naslednji teden Bauhaus zahteva, da montiraš 7 klim dnevno. Še en teden kasneje, da jih montiraš 8 na dan, in tako v neskončost.
Približno tako delujejo "norme", ki jih določa ZZZS družinskim zdravnikom.
Vsake 3 mesece na ZZZSju izračunajo povprečje pacientov na zdravnika in določijo novo normo: 110% tega povprečja.
Izjema je, če je zdravnik edini na nekem področju bogu iza nogu, potem omejitev zanj ne velja, vzeti mora vse kar pride.
In tako imajo nekateri zdravniki tudi do 5000 pacientov (zgoraj primer Bohinj), do slovenskega povprečja 2700, neko smiselno število, ki ga prakticirajo v tujini pa je 1500.
In posledično pač na obisk pri zdravniku pade toliko in toliko minut.
V teh minutah se da narediti/pogovoriti samo omejeno stvari.
Za ostalo se napiše napotnica, pa hajd čakaj na sekundarnem nivoju, čeprav bi se veliko lahko že pri družinskem rešilo.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Dve strani so tukaj. Tudi ce mi "bauhaus" ponudi 100% več za montažo jih ne morem popedenati in mi nič ne koristi. ( večje plače zdravnikov). Rešiš lahko samo z več monterji (zdravniki), katerih število pa "ceh" drži nazaj.
No vidiš, saj tudi Fides zahteva določitev norm in šele nato povečanje plač.Citat:
Uporabnik igi pravi:
Tudi ce mi "bauhaus" ponudi 100% več za montažo jih ne morem popedenati in mi nič ne koristi. ( večje plače zdravnikov). Rešiš lahko samo z več monterji (zdravniki), katerih število pa "ceh" drži nazaj.
...
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Pa poslušaj ti 64 jamračev na dan.
Povej ti to enmu na supportu od kakšnega mobilnega operaterja....on jih tolk sliši v treh urah.
Če misliš da bo pomagalo, kar.Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ukiniti koncesije?
In vse tiho je bilo
Citat:
Prvi dan uvajanja sicer še ni bil tako naporen, a sem postopoma po nekaj dneh moral prevzemat celoten delovni proces. Potrebno je bilo osvojiti vse številne, drobne in zaradi hitrosti komaj opazne operacije. Imel sem veliko težav, da sem lahko 8 ur držal ritem tekočega traku, napori so bili nečloveški. Poleg hitrosti sem moral biti ves čas stoodstotno pozoren, da ne bi delal napak, kar je bilo zaradi tempa dela in mnogoterosti različnih operacijah silno zahtevna stvar. Skoraj ni minilo dneva, ko se ne bi ena ali več napak pojavljala tudi pri virih z večletnim stažem. Ponavljajoče napake so lahko vplivale na višino osebnega dohodka ali na odpoved delovnega razmerja, s tem smo bili viri podvrženi dodatnemu stresu.