to je ta začaran krog, ki se ga nobeden ne želi dotikat....Zdravnik mi je rekel, mi bi ze delali, ampak zavarovalnica placa samo 2 pulmoloska pregleda dnevno (SB). No v isti ordinaciji sem naredil pregled samoplacnisko.
Ampak zdravnik vseeno dobi plačo za čas, ko ne opravi nobenega pregleda in čaka na zavarovalnico, da bo dala kaj denarja.Zdravnik mi je rekel, mi bi ze delali, ampak zavarovalnica placa samo 2 pulmoloska pregleda dnevno (SB). No v isti ordinaciji sem naredil pregled samoplacnisko.
Težko povem če so slabo/dobro plačani.Kar brez skrbi, ce so res tako dobro placani, kot eni verjamete, bodo vsi izbrali JS...
Ta čas ne gleda v zrak, ampak je na drugem delovišču.Ampak zdravnik vseeno dobi plačo za čas, ko ne opravi nobenega pregleda in čaka na zavarovalnico, da bo dala kaj denarja.
Ker ima kadra? Dobri smo, da jih še ven brcamo. Tipi pravi.Ta čas ne gleda v zrak, ampak je na drugem delovišču.
Zadeva ima doooolgo brado. Kaj je bilo prej, kura ali jajce?
Nek X zdravnik dela 1/3 časa na oddelku, 1/3 časa v ambulanti in 1/3 na urgenci. Temu primerno bolnica od ZZZSja dobi "naročilo/program" za 33 ambulantnih posegov. Čeprav je pacientov za 50 posegov. 17 jih pač čaka v vrsti.
2/3 časa je ambulanta prazna, ker ni zdravnika. Drugega ne moreš dobit, z urgence ali oddelka ga pa tudi ne moreš vzet.
Od kod pa sploh tista začetna delitev na 1/3? Ja izpred 30 let, ko je bilo teh ambulantnih pregledov le 20, pa je bila 1/3 zdravnika čisto dovolj. Vrh glave. Ni bilo dela za celega človeka, zato se je pač nekoga "razdelilo".
ZZZS bi že plačal teh 50 pregledov, ampak bolnica jih ne sprejme, ker nima kadra. Nadure pa za en jebeštrga plačajo. In se kader niti ne grebe za to dodatno delo.
Drugače je popoldne. Zdravnik ima voljo, znanje, uredi si prostor, od ZZZSja dobi 17 pregledov, ampak zdaj je pa grda dvoživka.
Zanimivo da popoldne se pa grebejo za delo....In se kader niti ne grebe za to dodatno delo.
Drugače je popoldne. Zdravnik ima voljo, znanje, uredi si prostor, od ZZZSja dobi 17 pregledov, ampak zdaj je pa grda dvoživka.
Ne "grebejo" ampak si ga najdejo. Ga je dovolj.Zanimivo da popoldne se pa grebejo za delo....
Imaš prav, bolje, da se po riti praska.Poznam primer radiologa: Parkrat na teden med službo v UKC pregleduje slike iz privat ambulante in piše izvide.
Mislim, če zavarovalnica dobi kar je plačala je ok in nimaš kaj pizdakat, tudi če gleda fuzbal pa smučanje, ne samo izvide iz popoldanske službe..... bi ostale čakalne vrste
Ja, to je ja logično??Marsikdo ni oddelal svoje, privat je bil pa priden kot ptička.
Državna služba in odpoved zaradi nedela? Sem mislil, da si bolj resen.