Bencin tudi pri Hoferju :)

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.234
2.828
113
Lublana
Obišči stran
Haha! Najbolj sem se pa nasmejal izjavi iz Petrola glede konkurence Hoferja:
Citat:
Na Petrolu pravijo, da je vsak nov bencinski servis konkurenca, a poudarjajo, da sta njihovi prednosti vrhunsko usposobljeni zaposleni ter raznovrstnost storitev in blaga.

Vrhunsko usposobljeni?? V čem? V stalnem vsiljevanju čigumijev in nekih blesavih nalepk ter ostalih traparij, ko želiš samo plačati gorivo in hitro oditi nazaj na pot?? In hej! Hofer ima trgovino v kateri lahko nakupiš še več, kot na petrolu, hkrati pa zaradi tega vsem ostalim, ki bi radi natočili gorivo ni potrebno čakati, da opraviš nakup, kot se to prevečkrat dogaja na petrolih!
bonk.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Otroci še vedno mislijo, da so marže nizke. Od kje Petrolu stotine milijonov za gemblanje pri tajkunizaciji?
To je to. Če ne gemblaš, če nimaš 50 direktorjev za sfinancirat skupaj z njihovimi vikendi in velikimi jahtami ter 500 politikov na različnih ravneh za redno podmazovat, pač ni blema.

nahrung002.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Petrol je nekoc rekel, da gorivo prodaja z izgubo. Dobicek dela s prodajo v trgovini(sendvici, zarnice...).
Sedaj naj se pa javi nekdo ki na petrolu pusti vec za sendvice kot za gorivo.
Usposobljeni prodajalci in podpora: a ni nekdo pred kratkim pisal da na barju ni mogel placat s 500 evri, niti s plastiko? Razumel bi da se to zgodi v zgornji vukojebini, ampak na barju na AC?

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Ne vem, kje sem prebral, da je marza na bencin pri najvisji ceni cca 11 centov + ddv.
To znese 13,6 centa z ddv. Ce to odstejemo ceni bencina, dobimo cca 1.3 eur, kar je se vedno vec, kot 1,299, torej hofer kljub tej ceni se vedno prodaja bencin z neko miniminiminimalno marzo (jaz sem izracunal 0,004 centa, vendar se mogoce motim)

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
ksz...

sodelavec je predvčerajšnjem tankal v Postojni in bojda je cena 1.19 EUR za liter dizla.... to je pa 13centov ceneje kot drugje, je prišparal skoraj 10eur na cel tank.
Od kod pa je ta dizel in benz? Da ni slučajno kaka čungalunga rafinerija, ki bo noter zmešala vse in še dizel.
Ker roko na srce, jaz tudi v Hoferju ne bi kupil nekih vnaprej pripravljenih golažev v konzervah za 0,60 €....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa kaj misliš da je to čungalunga? To je mednarodna firma ki si kaj slabega oz škart ne more privoščit.
Finta da je pri njih zadeva poceni je:
Velike nabavljene količine,
v trgoivinah ni vse tako načičkano kot v mercatorjum tu je pač na paletah,
delavcev je 3/4 manj kot v mercatrorju
Vse to izredno zmanjša stroške, da ti več niti ne pišem.

Kaj si mislil da HOFER hrano nabavlja na območju Črnobila? Zakaj Mercator če je tako uspešen in kvaliteten se ne širi na trge kot so Avstrija, Nemčija, švica... ampak se širi Hrvaška, Bosna Srbija?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dejmo tole malo razdelat, če se ne motim, so marže, tiste uradne, zakonsko določene, vsaj za Petrol, ki ima prevladujoč delež in znašajo 15%.
Cena euro dizla po Plattsu je v zadnjem letu okoli 1000$ za tono, kar je 1190 litrov. To je cena za vrhunsko rusko nafto z dostavo v z Evropi. Na to ceno, dajejo proizvajalci kar dobre rabate, tako da Petrol pri porabi okoli 2 mio ton letno verjetno dobi ceno nekje 800$ za tono, sploh, ker nafto kupuje pri Malezijcih, kjer je kvaliteta nekaj nižja od ruske. Torej imamo 800$ za 1200 litrov, kar znese 0,67$/L ali danes 0,53€/L, dodajmo še 10% manipulativnih stroškov in smo na 0,59€/L.
Po Petrolovih podatkih je njihova prodajna cena 0,73779€, kar nam da nekih 14 €c lufta. Ta razlika je večja od predpisane marže 15% in sem prepričan, da to nekako zamašijo. Provizije vsem malim direktorčom pa se itak delijo nekje med Malezijo in Koprom, to je povsem normalno.Pri letni porabi derivatov okoli 2 milijonov ton, če se prav spomnim, je denarja kar nekaj tudi za delit.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
potem gre to še preko 20 ciprskih firm in vsaka dobi delež od tega
cheer.gif

zaslužel pri nafti od nabave naprej je kar velik po moji oceni večji kot predvidevaš.

Sicer pa koliko je bencin danes v Postojni ni še nobeden preveril?
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In pol mora v Slo pridet Avstrijc, da skrbi za naš "nacijo" namesto našega nacionalnega interesa Petrol-a.
hysterical-1.gif

Zdaj vemo, kaj pomeni nacionalni interes v Sloveniji.....max. 100 glav.
tongue-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če prav vem, pri nas itak vsi isto brozgo tankajo, samo dodatke da vsak svoje. Kdo ve, kakšne so kapacitete tankov v Kopru?

Vaginko, ne potrebuješ nobenih ciprskih podjetji, to se uredi na službeni poti direkt z Malezijci, malo njim, malo našim v žep in stvar rešena.

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
torej hofer kljub tej ceni se vedno prodaja bencin z neko miniminiminimalno marzo

Minimalna marza, pa veliko moznosti da kupec zavije se v trgovino.

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Haha! Najbolj sem se pa nasmejal izjavi iz Petrola glede konkurence Hoferja:
Citat:
Na Petrolu pravijo, da je vsak nov bencinski servis konkurenca, a poudarjajo, da sta njihovi prednosti vrhunsko usposobljeni zaposleni ter raznovrstnost storitev in blaga.

Vrhunsko usposobljeni?? V čem? V stalnem vsiljevanju čigumijev in nekih blesavih nalepk ter ostalih traparij, ko želiš samo plačati gorivo in hitro oditi nazaj na pot?? In hej! Hofer ima trgovino v kateri lahko nakupiš še več, kot na petrolu, hkrati pa zaradi tega vsem ostalim, ki bi radi natočili gorivo ni potrebno čakati, da opraviš nakup, kot se to prevečkrat dogaja na petrolih!
bonk.gif

Ti men je pa cool, da maš na Petrolu prijazne zaposlene, ki najo pozdravit in odzdravit. Nadaljne mi je všeč, ker maš občutek, da sm prišel vsaj v neko normalno urejeno trgovino, ne pa u skladišče palet, ki ma na sebi tablo Hofer. Da ne momenim depresivnih prodajalk in tečnih šefov. Tiste njihove izdelke naj kr majo - se res ni nihče od vasj nikoli uprašal zakaj so trikrat cenejši kot kjerkoli drugje. Kakšna je razlike v kvaliteti avtomobilov, ki imajo tako različne cene?Pri hrani je pa kao vseeno? Tolk rad se pa mam, da si privoščim malo več kot je Hofer....in tudi svojemu avtomobilu, zato me njihove pumpe ne bodo videle.
Sploh pa z nakupi pri tam kjer je "tako poceni" spodbujaš mizerno plačana delavna mesta polna mobinga.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Tudi na OMV so zelo prijazni, tole, da je cena direktno povezana s kvaliteto, na srečo ne drži v celoti ali skoraj nič.
Tudi to z mizernimi plačami ni čisto res, cena izdelka ni direktno vezana s plačo zaposlenih, še zdaleč ne.

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Tudi na OMV so zelo prijazni, tole, da je cena direktno povezana s kvaliteto, na srečo ne drži v celoti ali skoraj nič.
Tudi to z mizernimi plačami ni čisto res, cena izdelka ni direktno vezana s plačo zaposlenih, še zdaleč ne.

Cena nima veze z kvaliteto? Ti nikol nisi slišu za "mal dnarja, mal muzke"...primerjej BMW-ja in Dacio. A cena res ni povezana s kvaliteto? Primerjaj najbl ceneno čokolado v Hoferju z Milko. A se ti zdi, da kvaliteta res ni povezana s ceno? C'mon no...

Plače niso vezane s ceno izdelkov? To je pa slišat kot, da si odkril nov poslovni model za katerega v času študija nisem nikoli slišal -> najcenejši možni izdelki, posledično nizke marže (izražene v EUR), nizka dodana vrednost na zaposlenega, dobiček itd. ampak plače pa niso nizke. C'mon prjatu...vpraši prodajalko v Hoferju kolk zalsuži, pa uno v Mercatorju, pa ne mislit, da lažete, če una iz najboljšega soseda zasluži več.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.589
9.814
113
40
MB
torej če kupim v tujini tv 100 € ceneje ko pri nas je slabša ? sem vedoooo da more nekaj bit
grin1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik ambient pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:

Cena nima veze z kvaliteto? Ti nikol nisi slišu za "mal dnarja, mal muzke"...primerjej BMW-ja in Dacio. A cena res ni povezana s kvaliteto? Primerjaj najbl ceneno čokolado v Hoferju z Milko. A se ti zdi, da kvaliteta res ni povezana s ceno? C'mon no...

Plače niso vezane s ceno izdelkov? To je pa slišat kot, da si odkril nov poslovni model za katerega v času študija nisem nikoli slišal -> najcenejši možni izdelki, posledično nizke marže (izražene v EUR), nizka dodana vrednost na zaposlenega, dobiček itd. ampak plače pa niso nizke. C'mon prjatu...vpraši prodajalko v Hoferju kolk zalsuži, pa uno v Mercatorju, pa ne mislit, da lažete, če una iz najboljšega soseda zasluži več.

Am, a ti misls da je jogurt k ga ljubljanske spakirajo v hofrovo embalazo kej drugacen kot un k ga prodaja mercator? pa je razlika v ceni 100%.

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Mal zavajaš al samo nepozorno bereš? Pisal sem primerjavi cene/kvalitete med dvema načeloma enakima izdelkoma (BMW pa DAcia sta oba avtomobila, Milka pa kakšna cheap čokolada sta obe čokolade). Verjetno mi ne boš trdil, da so siri iz Hoferja enako kvalitetni kot iz Ljublajsnkih mledarn npr?

PS: Ne trdim, da je vse zanič...daleč od tega. Želim samo poudariti, da je za kvaliteto treba plačat.