Bencin tudi pri Hoferju :)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Verjetno noben ne dela s tem direktno... Ali pa tisti , ki delajo, ne smejo kaj dosti pisati o tem...
grims-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Right, prodajno mesto pa je vezano na svoj procesnoavtorizacijski center in ni nujno, da je isti kot bančni.
Tule pa nekateri mislijo da prodajno mesto ugotavlja tip in izdajatelja kartice in kliče njegov procesni center... Kar pa ni res... In če procesni center na katerega je vezan avtomat pošlje neumnost procesnemu centru odgovernemu za tvojo kartico, bo le ta to neumnost tudi izpeljal... Zato bi v prvi vrsti moral Fe-Tading razčistiti s svojim procesnim centrom (B&S?) v Nemčiji, kaj in kako procesia, ali prihaja do napak v pošiljanju transakcij...
Ampak ne, Nemci so nezmotljivi, BankArt pa lamerski... Le kaj bi porekli da se to dogaja z Amex karticami, za katerega je procesni center tudi pri nas, je pa v lasti Italijanov (Intesa SanPaolo)?

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Procesni center za Amex ni pri nas
smile-1.gif

Za ostalo pa si pravilno ugotovil in to je bil tudi moj namig

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vem če ne...
wink-1.gif
čist slučajno sem bil udeležen pri razdvajanju ISPC od BK... Tako da za ta del sveta (vključno z bližnjim vzhodom) je zadeva tu... Več pa ne bi...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik aviator pravi:
z 60 litrskim tankom narediš pri hoferju 200 km manj kot pa pri petrolu

zarota

Ne zarota... ampak bullshit ... oz. nakladanje (mogoce celo provokacija brez realne osnove
bonk.gif
) ... Jaz sem naredil priblizno enako stevilo km, kot z vsako drugo nafto, ki sem jo dosedaj tankal ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Heh... Brozge ne smejo prodajati, ker je ne bi dolgo in adijo ime... Super duper kvalitetna goriva se jim ob taki cenovni politiki ne splača. Torej je samo korektno gorivo v okviru normativov in nič več. Verjetno do večjih razlik v ceni pride na periode zato, ker obdržijo isto ceno na celotno pošiljko (in ne tako kot ostali trgovci, ko takoj ko lahko dvignejo cene na maksimalno vrednost, čeprav je v cisterni gorivo notri že cel mesec in nabavljen po nižji ceni).

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
... (in ne tako kot ostali trgovci, ko takoj ko lahko dvignejo cene na maksimalno vrednost, čeprav je v cisterni gorivo notri že cel mesec in nabavljen po nižji ceni).

Ampak ostali trgovci tudi takoj, ko morajo spustiti cene, to tudi storijo, čeprav je v cisterni gorivo notri že cel mesec in nabavljeno po višji ceni.
tongue-1.gif

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
... (in ne tako kot ostali trgovci, ko takoj ko lahko dvignejo cene na maksimalno vrednost, čeprav je v cisterni gorivo notri že cel mesec in nabavljen po nižji ceni).

Ampak ostali trgovci tudi takoj, ko morajo spustiti cene, to tudi storijo, čeprav je v cisterni gorivo notri že cel mesec in nabavljeno po višji ceni.
tongue-1.gif

V praksi se cena večkrat zniža ali zviša?
smile-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Kaj prodajaš kratkočasovne bučke? Vzemi daljše, recimo 10-letno obdobje, in to gibanje cen gotovih goriv brez trošarin in drugih dajatev. Potem pa občuduj diagram v obliki Himalaje!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Kaj prodajaš kratkočasovne bučke? Vzemi daljše, recimo 10-letno obdobje, in to gibanje cen gotovih goriv brez trošarin in drugih dajatev. Potem pa občuduj diagram v obliki Himalaje!

bonk.gif

Tukaj je govora o Hoferjevih crpalkah, ki so na trgo komaj od letos ... In kaj ima tukaj veze cena pred 10 imi leti? Ko ni drugega argumenta, pa pisat bucke ane
hysterical-1.gif

In trosarine ter druge dajatve so del cene goriva. Vsaj na slovenskem trgu... nevem, zakaj bi moral sedaj analizirati, iz cesa je sestavljena koncna cena. Mene zanima samo, koliko bom moral placati, ko grem tankati... in me ne zanima, koliksen del tega gre za dajatve, trosarine in koliko je dejanska cena goriva...

P.S.: Ko si se ravno "obesil" na cene in dolgorocno obodobje ... Pred mnogimi leti si recimo, ko si narocil kurilno olje, placal ceno na dan narocila in ne na dan dobave ... Zadnjih nekaj let pa to ne gre vec... Sicer vemo, kako je bilo potem takrat... Ce je sla cena gor, se ni dalo dobiti olja... ce je sla cena dol, pa ni bilo problema ... razen ce si koga poznal, ki je bil pri "koritu" ...
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Saj je jasno, da ne razumeš, zato nima niti smisla nadaljevati to debato.

Kaj ne razumem? Da so dosedaj ostali prodajalci naftnih derivatov vedno prodajali po najvisji mozni ceni... in da se vedno kartelno dvignili cene takrat, ko jim je to zakonodaja omogocala? Sedaj pa se pojavi nekaj "low budget" prodajalcev, ki imajo nizjo ceno in je NE srpeminjajo vedno takrat, ko vlada to dovoli?

In kaj bi se spremenilo, ce bi dal graf za zadnjih 10 let?

Realne cene pogonskih goriv (izražene v evrih 1995)
20120910-byxi3cgx7whjhh551eq2wh9bxa.jpg