Citat:
Uporabnik lanos pravi:
najbolj pametno da greš na tržnico, ja!!!
Drugo kar pa je, me prav zanima, kolko pridelovalcev žlahtne kapljice ima za cviček res cviček. Kolko pridelovalcev npr. z grozdjem laškega rizlinga mal pomeša še kakšno drugo sorto, ki jim je v kakšni posodi ostala. To ni več "sortno vino". Kolko "vinsko pivskih strokovnjakov", kritizira ali hvali neko vino, ki sploh ne vedo kakšno bi moralo biti. Tudi če nekomu ne paše laški rizling, bo rekel, da ni dober... dejansko je pa lahko vrhunski. Ali obratno... je ničvreden.... nekomu pa paše zmes "bogvečesa".
Samo primer. Kolega je za modro frankinjo dobil na ocenjevanju vrhunsko oceno. Žametno črnino, so mu pa zavrgli, ker je bila tako slaba, da je niti oceniti niso hoteli. In fant je kupcem ponudil kozarec žametovke za poiskusit in pokazal veliko zlato kolajno ocenjevanja (modre frankinje). In vsi po vrsti so potem kimali, kako je res dobra.... (pač, prodati je moral tud nekaj)
Tolko v vednost o poznavalstvu vin.....
PS. Če pa povem, komu je vino žametne črnine prodal, boste pa jezni na mene....