Begunci so že v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Po tem kar se dogaja po evropi, če je samo desetina je desetkrat preveč.Da ljudje izgubjajo zaupanje v svoje vodstvo in da nam nekaj prikrivajo.Da me je strah kaj prinaša spomlad in poletje. Da me je strah za moje otroke in kakšna prihodnost jih čaka.
Zdaj pa pomisli, kako je šele strah sirijske begunke, ki so morale bežati pred vojno. In kakšna prihodnost čaka njih.

In ob vseh besedah "za otroke gre" nekdo načrtno straši državljane celo pred otroki brez staršev. Si predstavljaš, kako je šele njih strah?

strahovláda  -e ž (ȃ) oblast, ki temelji na strahovanju, nasilju: vpeljati strahovlado; obdobje strahovlade; pren. strahovlada meščanske dramatike ∙ strahovlada

zalostno je tudi, da jih je strah nedolznih otrok, brez starsev, ki bi jih itak vzgajali nase rejniske druzine... in bi bili vzgojeni po "nasih" vrednorah...

Ja posebej če bo "najstnik" kot na švedskem.

Me zanima kakšni bodo komentarji čez 3mesece pol leta.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Po tem kar se dogaja po evropi, če je samo desetina je desetkrat preveč.Da ljudje izgubjajo zaupanje v svoje vodstvo in da nam nekaj prikrivajo.Da me je strah kaj prinaša spomlad in poletje. Da me je strah za moje otroke in kakšna prihodnost jih čaka.
Zdaj pa pomisli, kako je šele strah sirijske begunke, ki so morale bežati pred vojno. In kakšna prihodnost čaka njih.

In ob vseh besedah "za otroke gre" nekdo načrtno straši državljane celo pred otroki brez staršev. Si predstavljaš, kako je šele njih strah?

strahovláda  -e ž (ȃ) oblast, ki temelji na strahovanju, nasilju: vpeljati strahovlado; obdobje strahovlade; pren. strahovlada meščanske dramatike ∙ strahovlada

zalostno je tudi, da jih je strah nedolznih otrok, brez starsev, ki bi jih itak vzgajali nase rejniske druzine... in bi bili vzgojeni po "nasih" vrednorah...

tudi jest. se bos opravicila za vse izreceno, ce ne bo po tvojih napovedih?

jest se bom.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:

ne vem o kaksnem najstniku govoris. jest govorim o otrocih ki jih niso hoteli sprejeti v dijaski dom.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.709
6.476
113
Sandra, jaz tvoj strah razumem. Ampak zdaj na podlagi ene fotografije posplošuješ kar na vse otroke.

Imaš sicer kakšne slabe izkušnje z otroki iz tujine? Si predstavljaš, da boš svoje poslala na Erasmus+ izmenjavo in jih bodo tam tako obravnavali?

I

Izbrisan uporabnik #488

nehaj se delat norca

V Sloveniji imaš revežev, da glava peče, nimajo kam it, še hujše jim gre kot beguncem, ker jim nihče ne pomaga, niti država, občina...

Prvo je treba pomagati našim ljudem, potem se pa lahko dalje pogovarjamo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
aha. a mislis ce bi zbrali vse reveze, da bi sli v kasarno na vrhniki zivet za ograjo? dej no... pa da jih vsi gledajo kot kužne?

mislim da pri nas ni noben lacen, ce se potrudi in obisce nekaj ustanov. v drugi temi pa pluvate po tistih ki vlecejo socialno pomoc nic ne delajo??

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
126881181020557467586183.jpg

Tako nekako.

Ta gamad brez trde roke ne zna prezivet. Glej liberijo. Po vseh teh letih so se vedno v kurcu

erikson

Guru
25. avg 2007
22.709
6.476
113
Očitno še nisi bil v Auschwitzu. Ali hočeš povedati, da podpiraš mučenje in trpljenje ter uplinjanje ljudi?

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Res ta alter je ratal totalna greznica kar se tiče komentarjev v takih temah, kjer se pokaže koliko je v resnici vreden kot človek.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah kaksna greznica. smrdljiva jama v pm... in to uporabniki za katere si mislil da imajo kej pik v glavi...

B81

22. jul 2007
37.708
10.972
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kako to mislis? A so otroci hoteli na zabavo pred parlamentom?
Ne, dedi in samo sreca je da niso naleteli na koga sibkejsega.
Ja,ne?

kaksnim parlamentom? ne razumem...

Tole sem mislil. Pa koliko jih je zdaj pri nas? Njihovi otroci so otroci do 10 let, potem pa so ze agresivni. Pa še tamale je treba lepo prevzgojit, da bodo ok.

http://nova24tv.si/slovenija/l...ed-parlamentom/

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a lahko nehas od jj tv dajat linke, ker se mi gabi ta web naslov.

dej kaksega drugega...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Res ta alter je ratal totalna greznica kar se tiče komentarjev v takih temah, kjer se pokaže koliko je v resnici vreden kot človek.

ne, samo eni se fine delajo, domov si jih pa isto ne bi peljali...

to je vsa umetnost

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

to je vsa umetnost

umetnost je to, da mecete take bedne razloge naprej. k da smo v vrtcu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Niso bedni razlogi.

Noben nam ne more vzeti pravice, da si izbiramo, koga bomo spustili v "hišo".

Od pamtiveka.

Ti jim pa lahko odpreš vrata.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

to je vsa umetnost

To ni bistvo mojega komentarja. Nestrinjanje se da izrazit na kulturen način. Nažalost večina ne izbere te možnosti. Če ne bi dvomil v svoje komentarje in misli se ne bi niti prepoznal v mojem postu. Nikjer nisem omenil na katero stran ciljam...
smirk-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.