Polona iz Maroka, kjer so mnogi prepričani, da v Evropi denar pada z neba
Yeah right!
In zopet upravičevanje spolnih napadov...
Citat:
Med prebežniki, ki iščejo boljše življenje v Evropi, so tudi Maročani. Zakaj bežijo?
Več razlogov je. Na eni strani so politični migranti iz Zahodne Sahare na jugu, po drugi strani pa že kar nekaj let v Maroku obstajajo in živijo "evropske sanje". Želijo si boljše življenje, mislijo, da je življenje v Evropi lažje, a potem marsikdo le stežka zdrži v novi državi. Želijo kamor koli, ne le v Francijo, samo da se rešijo Maroka. Mi si težko predstavljamo, ker lahko potujemo kamor koli, Maročani pa za vse evropsko države potrebujejo vizum, ki pa ga ne dobijo. Ravno zato, ker je selitev tako težko uresničljiva, ostaja velika želja mnogih . Tisti, ki so že v Evropi, domov sporočajo, kako je vse super, ne upajo si povedati resnice. Mnogi, ki na lastno pest doživijo novo resničnost, pa potem spoznajo, da ni vse zlato, kar se sveti.
Maročani tako bežijo v Evropo zaradi želje po boljšem življenju, svobodi (svobodnem stiku z drugim spolom, življenju brez tega, da bi bilo marsikaj tabu in greh) pa tudi zato, ker si zaradi nas "turistov" mislijo, da v Evropi denar pada z neba oziroma da se takoj zasluži. Včasih je tu tudi radovednost, želja po novi izkušnji.
Yeah right!
In zopet upravičevanje spolnih napadov...
Citat:
Vse več je namigov, da je spolne napade in rope na silvestrovo v Kölnu izvedlo največ Severnoafričanov. Zakaj prihaja do takšnega vedenja, kakšen je njihov odnos do žensk?
Maročani verjamejo, da če ženska razkazuje del telesa, ki ga po njihovem mnenju ne bi smela, da si s tem nekaj želi, da moškega izziva. Saj tudi v naši družbi moški velikokrat rečejo, da je ženska sama kriva, če se jih kaj zgodi, ko nosi minikrilo. Vera in tradicija zavirata in omejujeta razvoj ljudi. Vsi poznamo moško naravo, še ko so poročeni, težko ostanejo le z eno žensko. Predstavljajte si moškega, ki je že od majhnega omejen z vseh strani, ki se ne sme pogovarjati z dekleti, ne sme se igrati s punčkami. V Maroku pozabite na prve simpatije, prve ljubezni, prvo držanje za roko. Mi v Evropi se lahko privajamo na drugi spol, se ga učimo spoštovati, pri njih pa tega ni. Že od malih nog je zanje vse "haraam" - greh. Bolj, kot rastejo, več omejitev imajo. Zgodi se, da samo če vidijo moškega, ki se pogovarja z žensko, da se mora z njo tudi poročiti. Počasi se vse to sicer spreminja, sploh v mestih, a vseeno imajo moški v takšni družbi preveč frustracij, da bi to kmalu izginilo. Še pri tem, s kom se bodo poročili, moški niso svobodni, saj jim ženo določi mama. Moški in ženske se ne morejo v javnosti poljubljati, držati za roko - da pa vidiš dva moška, ki se držita za roko, je običajno. Če vidijo žensko, ki ni pokrita - pa marsikatera ni - pomeni, da si želi, da jo drugi gledajo, sicer bi se pokrila. To ne pomeni, da jo bodo takoj posilili. Nam se zdi samoumevno, da se oblačimo, kot si želimo, in da nas moški spoštujejo oblečene ali gole. V Maroku pa je druga miselnost. Jaz sem se izogibala že dajanju roke v pozdrav, saj me je marsikateri moški pri tem tako pogledal, da mi je postalo neprijetno.