Begunci so že v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Potem pa bodo čistilne akcije prostovoljcev, da ostanke žice počistijo...
Žica bo ogromen problem tudi, če bo ostala še dobrega pol leta, ker jo bo vegetacija en dva tri prerasla. Kdo in kako bo to vzdrževal? Tudi tisti lastniki zemljišč, ki sedaj nimajo veliko proti, takrat ne bodo več navdušeni, ko jih bo obiskal inšpektor in jim površino GERK-a zmanjšal, ker ni obdelana po pravilih dobre kmetijske prakse. Da bi pri nas eno ministrstvo vedelo, kaj dela drugo, se namreč za časa našega življenja ne bo zgodilo.
Razen tega so nas nekoč v JLA učili, da nebranjena ovira s človeškimi viri ni vredna veliko, ker človek zmeraj najde način, kako pride čez njo.

itak. kot je nekdo že napisal - paničen narod, in panična vlada. nepremišljeno čist. Ampak važno, da se je to takrat postavilo, in da so se ksenofobi malo umirili. Pospravljali tole bomo pa seveda mi, prebivalci. Kje bo vojska, vemo. Sicer pa, vsaj za novogradnje ne bo treba železa nabavljat, se bo te ograje not zazidalo pa bo.

Res je problem na tole ograjo nametat en kup cunj in se čez splazit.

Škoda edino za divje živali, ker jim sedaj poleg lovskih pušk grozi še ta ograja.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.080
113
Nuku`Alofa
Saj meni tudi ni všeč ograja. Normalnim ljudem se da dopovedati, kako se prehaja mejo, za ostale je pa bodeča žica. Žal.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Slovenci naj tole žico raje pospravijo in jo pošljejo na makedonsko mejo bo precej več učinka. Zakaj bi se migrant plazil čez žico če gre lahko enostavno na mejni prehod in dobi zastonj še hrano ter prevoz.
...naj jo pospravijo?? Čigav si pa ti?
...ja in ker so se plazili tam, kjer je zdaj ta žica, je bil pač ukrep takšen. S pomočjo tistih, za katere praviš, da naj oni postavijo žico. Zakaj je pa že niso? Zakaj niso ustavljali invazije?? Sicer pa, nekdo je že napisal, zakaj bi mi pomagal drugim. Nikol vam ni prav. Kolk vas je videlo migrante v živo??' Kolk vas je videlo, kako začnejo noreti?A bi radi, da se vam sprehajajo okol hiš?? Po hišah?? Pa kako enim ni jasno, da to niso begunci takšni, ko so bili iz Bosne. Oni so hoteli samo preživeti, te hočejo pa lepo živeti na tuj račun. Mali del je res beguncev, ampak zakaj hočejo čez pol sveta bežat??
Gre se za globalno politiko in ne politiko Slovenije. Mi smo samo vpleteni.
Pa še od gavrana sporočilo enkrat preberi:
Citat:
Saj meni tudi ni všeč ograja. Normalnim ljudem se da dopovedati, kako se prehaja mejo, za ostale je pa bodeča žica. Žal.

Nazadnje urejeno:

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik franZanton pravi:
Ogorčeni prebivalci hrvaške Rupe odstranili del žične ograje:
Bo kdo zaradi odstranjevanja slovenske ograje kaznovan ? Si je kdo kdaj sploh drznil odstranjevati madžarsko ograjo ? 2x NE. Zato nas pa Avstrijci in Italijani ne jemljejo resno in so se zaščitili s svojo ograjo in s svojo vojsko.
In potem si razni Gavrani predstavljajo, da bodo imeli tisti "drugi", ki nočejo preko mejnih prehodov s to slovensko žičko večje probleme, kot prebivalci hrvaške Rupe... Ne vem, kako nekateri ne razumete... Zaenkrat je ograja povsem nepotrebna.. Če pa bo nekoč potrebna bodo pa horde tole žičko pregazile, ko plitak potok...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Slovenci naj tole žico raje pospravijo in jo pošljejo na makedonsko mejo bo precej več učinka. Zakaj bi se migrant plazil čez žico če gre lahko enostavno na mejni prehod in dobi zastonj še hrano ter prevoz.
...naj jo pospravijo?? Čigav si pa ti?
...ja in ker so se plazili tam, kjer je zdaj ta žica, je bil pač ukrep takšen. S pomočjo tistih, za katere praviš, da naj oni postavijo žico. Zakaj je pa že niso? Zakaj niso ustavljali invazije?? Sicer pa, nekdo je že napisal, zakaj bi mi pomagal drugim. Nikol vam ni prav. Kolk vas je videlo migrante v živo??' Kolk vas je videlo, kako začnejo noreti?A bi radi, da se vam sprehajajo okol hiš?? Po hišah?? Pa kako enim ni jasno, da to niso begunci takšni, ko so bili iz Bosne. Oni so hoteli samo preživeti, te hočejo pa lepo živeti na tuj račun. Mali del je res beguncev, ampak zakaj hočejo čez pol sveta bežat??
Gre se za globalno politiko in ne politiko Slovenije. Mi smo samo vpleteni.
Pa še od gavrana sporočilo enkrat preberi:
Citat:

Jaz ne zagovarjam migrantov sem proti njim samo tale žica južno od kolpe nima žal nobene veze. Ograja je uporabna če ti zapreš mejo za ljudi. Če jih enostavno spuščajo preko mejnih prehodov potem ne bo noben bedak lezel čez žico. Edino kar dela škodo je ljudem ki tam živijo. Sicer kpa naj se zmeniijo pa zaprejo Makedonsko mejo skkupaj če so Grki nesposobni pa ne bo potrebno 10 tim drugim ograj postavljat. To bi moral naredit že pred letom ne pa sedaj ko je že milijon ljudi tu.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Jaz ne zagovarjam migrantov sem proti njim samo tale žica južno od kolpe nima žal nobene veze. Ograja je uporabna če ti zapreš mejo za ljudi. Če jih enostavno spuščajo preko mejnih prehodov potem ne bo noben bedak lezel čez žico. Edino kar dela škodo je ljudem ki tam živijo. Sicer kpa naj se zmeniijo pa zaprejo Makedonsko mejo skkupaj če so Grki nesposobni pa ne bo potrebno 10 tim drugim ograj postavljat. To bi moral naredit že pred letom ne pa sedaj ko je že milijon ljudi tu.
se strinjam. Ampak, tako kot si opisal, se v preteklosti ni dogajalo. Zato vse to. Še enkrat napišem, da se verjetno ob otoplitvi nakazuje še večji pritok migrantov. Če so cifre resnične kolko jih je namenjeno na pot, bo to katastrofa. Da so žico postavili pred letom dni (kot pišeš) , bi vsi mi mislili, da se je nekomu zmešalo. Pred letom ni nobeden niti sanjal od nas, da se to lahko zgodi. (ni jih šlo milijon čez Slo) Tudi če se 5 migrantov razreže na žici, bi potem pisali, da se za teh 5 ni splačalo postavljat žice. Ne bi se čudil, če bi se kateri namerno razrezal na žici, samo da bi se slikal in govoril, kako so mu preprečili pot. Glavno je, da se migranti ne razlezejo po državi in da jih ima policija pod kontrolo. Res bi bilo pa boljše, da se ustavijo v Grčiji, Makedoniji, ampak.... sej vidiš,...10..50...100 se bi jih že, ampak na desettisoče dnevno je pa to mal večji problem. Zato pa tudi tako prihajajo, ker vedo.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.325
3.931
113
Kaj je učinkoviteje, ceneje, manj obremenilno za okolje..... naborniški graničarji, žica ali kombinacija?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.174
1.160
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Zakaj bi se migrant plazil čez žico če gre lahko enostavno na mejni prehod in dobi zastonj še hrano ter prevoz.
Pa strela jasna, kaj vam ni jasno, da se bo ta "storitev" končala, ko bo Merklca rekla stop?
In takrat jih bo polno po njivah. Hrvati jih bodo pripeljali nekam v bli
ino meje, potem pa "tamo žermani....". Kot da to že niso delali.

Cilj teh žic in ovir pa ni "nepredušna meja" ampak le "težje prehodna pot" kot kakšna druga pot.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Zakaj bi se migrant plazil čez žico če gre lahko enostavno na mejni prehod in dobi zastonj še hrano ter prevoz.

Pa strela jasna, kaj vam ni jasno, da se bo ta "storitev" končala, ko bo Merklca rekla stop?

hysterical-1.gif

Ne rabiš mene prepričevat jaz sem to vedel preden so migrantje začeli sploh hodit čez slovenijo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Kaj je učinkoviteje, ceneje, manj obremenilno za okolje..... naborniški graničarji, žica ali kombinacija?
Dobro vprašanje.
Graničarje bi rekel, da bi jih "pohodil", ko bi jih prišlo kakšnih 1000 migrantov.
Žica je problem za divjad, okolico....itd.
Kombinacija?? hmmm.. sej verjetno že zdaj obhode delajo policaji/vojska
Najceneje in najunčinkoviteje bi bilo, da migrantov sploh ne bi bilo...
evil.gif

To je vse problem....

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.080
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Citat:
Bo kdo zaradi odstranjevanja slovenske ograje kaznovan ? Si je kdo kdaj sploh drznil odstranjevati madžarsko ograjo ? 2x NE. Zato nas pa Avstrijci in Italijani ne jemljejo resno in so se zaščitili s svojo ograjo in s svojo vojsko.
In potem si razni Gavrani predstavljajo, da bodo imeli tisti "drugi", ki nočejo preko mejnih prehodov s to slovensko žičko večje probleme, kot prebivalci hrvaške Rupe... Ne vem, kako nekateri ne razumete... Zaenkrat je ograja povsem nepotrebna.. Če pa bo nekoč potrebna bodo pa horde tole žičko pregazile, ko plitak potok...

Mogoče je TRENUTNO na določenih odsekih nepotrebna, je pa samo vprašanje dni ali tednov, da bo Merklca rekla "dost mam" in nehala sprejemati ilegalce. Avstrija bo rekla isto, posledično bomo tudi mi reči in storiti isto. Najprej je bodeča žica, potem vodni topovi, solzilec, na koncu svinec. Enkrat bo ilegalcem kapnilo, da tukaj ne gre več. Država ima vojsko zato, da varuje prebivalce. Varovanje zunanje meje je dolžnost države. V skrajni sili tudi s svincem. Lahko pa si jih sto pripelješ k sebi domov (isto velja za hanžke, amnestyfakinginternational in podobne kretenoide)

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
pred nekaj dnevi je imela Gjerkeš Žnidarjeva turnejo po gorenjski na kateri je prepričevala župane, da sprejmejo te miroljubne cigote med ostale državljane.

Gorenci kar pripravite se...

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Citat:

Mogoče je TRENUTNO na določenih odsekih nepotrebna, je pa samo vprašanje dni ali tednov, da bo Merklca rekla "dost mam" in nehala sprejemati ilegalce. Avstrija bo rekla isto, posledično bomo tudi mi reči in storiti isto. Najprej je bodeča žica, potem vodni topovi, solzilec, na koncu svinec. Enkrat bo ilegalcem kapnilo, da tukaj ne gre več. Država ima vojsko zato, da varuje prebivalce. Varovanje zunanje meje je dolžnost države. V skrajni sili tudi s svincem. Lahko pa si jih sto pripelješ k sebi domov (isto velja za hanžke, amnestyfakinginternational in podobne kretenoide)
Jej, jej buhteljček, kakšne nebuloze ti laprdaš...Kakšna država neki.. Država Slovenija ne odloča ne o svincu ne o vojski in še manj o beguncih... Bi bilo fajn, če bi imela neko resno in odločno stališče do beguncev in bi se zanj tudi zavzemala na EU nivoji, pa na žalost ni tako... Kaj in kako bo z begunci, svincem in resnimi ograjami in ne žičkami, kot sedaj bodo kot vedno odločili drugi.. Slovenija v svoji hlapčevski maniri ma, da uboga in to jer to... Osebno bi vse te begunce natovoril na tovorne ladje in jih pol odpeljal v Saudsko arabijo, pol pa v USA.. Sam za to je treba met kaj med nogami, kar pa seveda kompletna Evropa s frau Merkel na čelu nima...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.