Bedaki nadaljujejo predstavo

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
In kako je to na Nurburgring-u?
Verjetno kaj podpišeš...če se kaj zgodi ,se razbijš,rabiš prvo pomoč ,vlečno službo........sam greš na dirko s tem ,da veš ,da obstaja velika možnost, da bo kdo priletel vate in da boš lahko tudi poškodovan....zato so potem obvezne čelade v avtih.....pa še plačaš za to.

Info (PDF)

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
In kako je to na Nurburgring-u?
Verjetno kaj podpišeš...če se kaj zgodi ,se razbijš,rabiš prvo pomoč ,vlečno službo........sam greš na dirko s tem ,da veš ,da obstaja velika možnost, da bo kdo priletel vate in da boš lahko tudi poškodovan....zato so potem obvezne čelade v avtih.....pa še plačaš za to.
Na Nurburgringu ni dirk, vsaj v taki obliki kot na Grobniku ne. Tja prideš, plačaš 1 krog in se odpelješ. Nekateri turistično, drugi malo bolj hitro. Samo ne govori tega naglas, bo MX zahteval zaprtje dirkališča...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
khm khm, na novem nurburgringu so kr lepo se naprej dirke, med drugim tud f1...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Khm, khm, govora je o Nordschleife, ne F1 stezi.
Tudi na Nordschleife so sicer dirke, a ne za amaterje, je treba lepo biti kar licenciran dirkač v avtu po predpisih. Za vse ostale so turostične vožnje, ko je steza odprta z vse in ima status normalne ceste brez hitrostne omejitve, zato ti tam recimo velja kasko (rezen pri nekaterih nemških in angleških zavarovalnicah, ki so stvar že pogruntale in so točno ta odsek ceste izločile iz polic). Prehiteva se le po levi, recimo, čelada ni obvezna, lahko greš tudi z busom na stezo ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nisi me razumel.

Zakaj gre folk na dirkališče? Ok prvo zarad kazni, pol pa recimo tud zarad tega, da če
zletim s steze nebom priletel v drevo, nasproti vozeč avto, prepad,... Cesta je temu primerna,
od tega da ni madežev olja, dobra temperatura, skratka pogoji za dirko so zelo dobri
in mislim da še ni nihče tam umrl. (umirajo pa vsako leto na poti na grobnik....)

Jaz sem tak zato da se vsi pokoljejo, kok bo to manj pokojnin! Jezen sem samo
da če model vidi da je kamikaza, kaj se pol ne gre sam peljat? Grobnik je namenjen
temu da se ne ogroža drugega folka, temu je pa zneslo da je še dva zraven pobasal.
Samo zato da bi bil frajer. Resnično nelogična prva taka velika nesreča na grobniku.
Če bi to blo normalno se bi tam vsako leto klali, pa se ne.

Se grem na grobnik malo vozilt pa eno tele v mene prleti, pa veš da ti pride da vzamem
akrapoviča dol pa ga tepem do smrti. Sem sem prišo se vozit, ne ogrožat druge in za svojo varnost,
malo dirkat in izpopolnit tehnike vožnje za vsakdanjo vožnjo pol pa to tele prileti v mene.
Pa veš da mu je treba glavo s telesa vzet.

Lej, če se z drugimi voziš po pisti, moraš te stvari vzet v zakup in se z njimi sprijaznit. Če nočeš, imaš 2 možnosti: ali ne greš na pisto ali pa jo zakupiš samo zase.
Vse skupaj je zelo preprosto, samo osnove je treba poznat ...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nisi me razumel.

Zakaj gre folk na dirkališče? Ok prvo zarad kazni, pol pa recimo tud zarad tega, da če
zletim s steze nebom priletel v drevo, nasproti vozeč avto, prepad,... Cesta je temu primerna,
od tega da ni madežev olja, dobra temperatura, skratka pogoji za dirko so zelo dobri
in mislim da še ni nihče tam umrl. (umirajo pa vsako leto na poti na grobnik....)

Jaz sem tak zato da se vsi pokoljejo, kok bo to manj pokojnin! Jezen sem samo
da če model vidi da je kamikaza, kaj se pol ne gre sam peljat? Grobnik je namenjen
temu da se ne ogroža drugega folka, temu je pa zneslo da je še dva zraven pobasal.
Samo zato da bi bil frajer. Resnično nelogična prva taka velika nesreča na grobniku.
Če bi to blo normalno se bi tam vsako leto klali, pa se ne.

Se grem na grobnik malo vozilt pa eno tele v mene prleti, pa veš da ti pride da vzamem
akrapoviča dol pa ga tepem do smrti. Sem sem prišo se vozit, ne ogrožat druge in za svojo varnost,
malo dirkat in izpopolnit tehnike vožnje za vsakdanjo vožnjo pol pa to tele prileti v mene.
Pa veš da mu je treba glavo s telesa vzet.

teb res ni nekaj stvari jasnih, al pa samo provociraš (pomoje je bl to...)

Zakaj gre folk na gorbnik? Zaradi kazni? ti si nor, če tko misliš. mogoče grejo TEKMOVAT, lovit boljši čas, prehitet kolega... kakšne kazni??? un k tišči, itak sploh ne bo ustavil policaju. pa ne vem, kako ne razumeš TEKMOVANJA v motosportu. pač, so tud nesreče, in če bi ti šel enga za auspuhom tolčt na TEKMOVANJU, bi verjetno tebe dali v bel pulover in te takoj odpeljali na zdravljenje. v psihiatrično bolnišnico.

Jest grem tud košarko igrat, pa s tem tvegam, da mi en 100kg skoči na gleženj. pa kaj nej mu naredim? z žogo glavo razbijem??

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ta debata je popolnoma brezvezna. Ko sem nazadnje bral zakon o varnosti v cestnem prometu, je bilo v njem razloženo kje velja kakšna omejitev, nikjer pa nisem zasledil, da imajo motorji to drugače urejeno v zakonu?
confused-1.gif

Torej, da se skrajšam, če bi se držali omejitev bi bilo kakšno življenje motoristov več na cesti.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ne ni brez vezna. malcom in ostali se neki pizd.ijo zaradi nesreče na dirkališču.

O nesrečah na cestah teče druga debata... ("matilda dela svoje" al neki takega) In tam si lahko razglagate kako je razložen zakon in zvcp.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zadevo vidim tošno tako kot se prikaže. Torej kjerkoli se pojavijo motoristi je sranje!

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Pa nadaljujmo: včeraj, okolica Slovenj Gradca. Dve nesreči, kjer so bili zraven motoristi, lokaciji cca 2km narazen, pri eni delna zapora glavne ceste, pri drugi popolna.

LP,

Milan

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Ko sem nazadnje bral zakon o varnosti v cestnem prometu, je bilo v njem razloženo kje velja kakšna omejitev, nikjer pa nisem zasledil, da imajo motorji to drugače urejeno v zakonu?
confused-1.gif

Daj mi potem še zaupaj, kakšna je omejitev hitrosti na dirkališču Grobnik...? Je enaka na vseh odsekih, ali se mogoče spreminja?

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Krivda je na čigavi strani?

Ne vem no..a bo zdaj vse skupaj preraslo v kateri nesreči je bil udeležen kdo in seveda, e je motorist je seveda kriv...in če ni umrl v nesreči ga je pa treba pote na licu mesta ubiti
crazy1.gif

.........................................

Danes sem naredil en krog, in me je na enem (In to nepreglednem - za njega!) križišču en ata izsilil...tako hladnokrvno (in namerno?) da sem kar pogledal.
In ja..sem vozil po omejitvi (tam je 50 km/h) pa tudi opazil sem ga na eni špranji, da se pelje v križišče...in ker je nedelja sem potihem pričakoval ravno to kar se je zgodilo...če ne bi stisnil bremze bi ga naskočil..seveda, bi bil na alterju kriv jaz, ker sem bil na motorju
bonk.gif

In kaj naj s takim? Ga ustavim in ga prebunkam ali si mislim svoje in grem čim prej svojo pot (da ga res ne prebunkam
evil.gif
).?

Folk enostavno ignorira 'manjše' udeležence v prometu...jaz če vidim v križišču eno luč, vsaj toliko časa opazujem ali je motor ali moped...če opazim da je motor raje počakam ker nima smisla reskirat (Pa bit pameten da je tu omejitev 50 km/h)...ker vsak, ki se mu bo zgodilo, da bo zaradi njega nekdo umrl (četudi je vozil prehitro) naj pride sem na tablo in pove kako spi. ...in naj spotoma pokomentira še debilne komentarje nekaterih...ker poznam enega, in vem kako mu je (zavijal levo...ko je nasproti pripeljal motorist, treščil vanj in umrl...ovinek verjetno pozna vsak, ki ima vozniški izpit: v Fari (od Kočevja smer proti HR meji) ..ravno ko prideš po ravnini navzdol v Faro je dolg desni ovinek na koncu ovinka pa cestica za Hrib...seveda omejitev je 50 km/h....motorist ga je peljal precej nad omejitvijo..in tudi če bi hotel kaj dosti bremzat, ni mogle ker je 'ležal' v ovinku).

Smo enostavno totalno netolerantni in primitivni vozniki. Če smo v avtu se obnašamo kot da je cesta naša, zakone si sami podrejamo in prirejamo, in vsi se nam morejo umakniti s ceste (sploh motoristični norci)...potem zajahamo motor in bi najraje zrnili počasne avte (torej vse) s ceste, ter zalagali po vasi ovinke s 150 km/h.
Odzivi na forumih so tudi odraz dejanskega stanja na cesti...agresivno, netolerantno, v jezi,...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Krivda je na čigavi strani?

Pri drugi nesreči je bil kriv motorist ( http://www.vecer.com/clanekcrn2010050305536787 ), za prvo nimam informacij. Zaradi srečanja lokalnega kluba je bila povečana koncentracija motoristov na tem koncu. K temu dodaj še bolane voznike avtomobilov (brez uporabe ogledal in smernikov, brez upoštevanja hitrostnih omejitev), pa je kritična masa dosežena.

LP,

Milan

I

Izbrisan uporabnik #488

Kot motorist sem na zadnjem turističnem izletu (v dvoje) opazil marsikaj.

Vožnja po avtocesti je pri 110-120 prav prijetna, tu pa tam prehitiš kakšen tovornjak ali ateja, ostalo pa gre mimo.
Večinoma te lepo prehitijo kot iz učbenika, se pa najdejo pacienti, ki bi te kar obvozili.

Na stari cesti si z vožnjo pri zgornjih omejitvah večinoma za ostali promer že prepočasen (avtomobilisti, sploh pa divjaki v kombijih).
Kaj hitro me je na stari cesti prehitela motoristka-obvozila precej preblizu, vendar me ni ganilo. Že na naslednji črpalki sem jo srečal kako je nemarno na izvozu pustila motor in veselo lapala v gsm, tako da je krasno ovirala izvoz iz črpalke. Zraven seveda 20 parkingov s senco...

Takoj na jadranski magistrali vidim v ogledalu motorista "Bojana Križaja" s sopotnikom, ki je vijugal med avtomobili kot za stavo. Polna črta, nasproti vozila, ni ga ganilo, moralo se je hudo muditi. Glej ga zlomka, da me je model po 100km (vmes sem stal) ponovno prehitel na isti način, pri čemer ga je avtomobilist skoraj snedel, ker ni dal blinkera. Divjanje se mu skratka ni izplačalo, slej ko prej sva se spet srečala, s to razliko, da je bil verjetno on izmozgan od takšne vožnje.

Lokalnih Rossijev na magistralki ne bi omenjal, itak jih prej čuješ kot vidiš. Ni pa lepo ko vidiš in spet sem videl razbit motor v ograji in rešilca, nekdo je očitno spet pretiraval.

Nazaj grede čez par dni sem pa videl do sedaj največjo eksotiko. Na cesti Plitvice Karlovac, domači Mad Max v tovornjaku priklopniku (praznem), ki je vozil kolikor je šlo, po tistih ovinkih konstanta 90-100, še avtomobili ga niso prehitevali, normalno se ga ni dalo prehiteti
smile-1.gif

Skratka promet je postal izjemno agresiven, poudarek na HITER in z ogromno kršitvami ZVCP ter primitivnimi šoferji.

Še glede blinkerjev. Zadnjič sva se s kolegom peljala in je dal mali tovornjak pred nama smerokaz, da bo zavil desno, kar pomeni da bi ga lahko obvozil po levi. Glede na to da je bila stara tamovska kripa sem nekako počakal in model je neverjetno zavil levo
smile-1.gif
, hupa in mahanje za v bodoče ne bosta pomagali.