Kot motorist sem na zadnjem turističnem izletu (v dvoje) opazil marsikaj.
Vožnja po avtocesti je pri 110-120 prav prijetna, tu pa tam prehitiš kakšen tovornjak ali ateja, ostalo pa gre mimo.
Večinoma te lepo prehitijo kot iz učbenika, se pa najdejo pacienti, ki bi te kar obvozili.
Na stari cesti si z vožnjo pri zgornjih omejitvah večinoma za ostali promer že prepočasen (avtomobilisti, sploh pa divjaki v kombijih).
Kaj hitro me je na stari cesti prehitela motoristka-obvozila precej preblizu, vendar me ni ganilo. Že na naslednji črpalki sem jo srečal kako je nemarno na izvozu pustila motor in veselo lapala v gsm, tako da je krasno ovirala izvoz iz črpalke. Zraven seveda 20 parkingov s senco...
Takoj na jadranski magistrali vidim v ogledalu motorista "Bojana Križaja" s sopotnikom, ki je vijugal med avtomobili kot za stavo. Polna črta, nasproti vozila, ni ga ganilo, moralo se je hudo muditi. Glej ga zlomka, da me je model po 100km (vmes sem stal) ponovno prehitel na isti način, pri čemer ga je avtomobilist skoraj snedel, ker ni dal blinkera. Divjanje se mu skratka ni izplačalo, slej ko prej sva se spet srečala, s to razliko, da je bil verjetno on izmozgan od takšne vožnje.
Lokalnih Rossijev na magistralki ne bi omenjal, itak jih prej čuješ kot vidiš. Ni pa lepo ko vidiš in spet sem videl razbit motor v ograji in rešilca, nekdo je očitno spet pretiraval.
Nazaj grede čez par dni sem pa videl do sedaj največjo eksotiko. Na cesti Plitvice Karlovac, domači Mad Max v tovornjaku priklopniku (praznem), ki je vozil kolikor je šlo, po tistih ovinkih konstanta 90-100, še avtomobili ga niso prehitevali, normalno se ga ni dalo prehiteti
Skratka promet je postal izjemno agresiven, poudarek na HITER in z ogromno kršitvami ZVCP ter primitivnimi šoferji.
Še glede blinkerjev. Zadnjič sva se s kolegom peljala in je dal mali tovornjak pred nama smerokaz, da bo zavil desno, kar pomeni da bi ga lahko obvozil po levi. Glede na to da je bila stara tamovska kripa sem nekako počakal in model je neverjetno zavil levo
, hupa in mahanje za v bodoče ne bosta pomagali.