bedaki na cesti

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.559
292
83
Danes se je nekomu mudilo
zmaga.gif

Zavijanje desno z pasu za zavijanje levo (kar se mi zdi, da zadnje čase postaja nacionalni cestni šport), semafor je za okras, na semaforju sva bila pa spet skupaj
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.625
4.575
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Danes se je nekomu mudilo
zmaga.gif

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2GttF1tYm34" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Zavijanje desno z pasu za zavijanje levo (kar se mi zdi, da zadnje čase postaja nacionalni cestni šport), semafor je za okras, na semaforju sva bila pa spet skupaj
cheer.gif

Kje je to? Proti Tacnu?

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
632
57
28
Nič ne pomaga vojska ne policija...če se je tip odločil, da gre v prepovedano smer, se je odločil...mal treba pogledat, kje je izpit delal, pa zdravniški pregled...pa da še tisti odgovornost prevzamejo...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
@KSZ: kdaj bodo pri nas (in tudi drugje po svetu) na AC izvozih v nepravo smer vožnje postavili fizične ovire, ki bi preprečile take masakre???
frown-1.gif

npr. nekaj takega kot v USA: http://www.perimetersecurityproducts.com/products/tire-shredder/

Morda malce bolj sofisticirano (dodatni senzor, ki bi aktiviral napravo ob zaznanju nepravilno vozečega) ter rdeča luč za pravilno vozeče na izvoznem pasu AC.
Nekaj takega sem videl v Istanbulu v nekaterih enosmernih ulicah.
Meni je tole idealna rešitev pri uvozih in izvozih... Pa niti ne tako draga, sploh če upoštevaš, da potem ne bi bilo smrtnih žrtev zaradi bedakov, ki ne vedo, kako in kaj na AC.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
@KSZ: kdaj bodo pri nas (in tudi drugje po svetu) na AC izvozih v nepravo smer vožnje postavili fizične ovire, ki bi preprečile take masakre???
frown-1.gif

npr. nekaj takega kot v USA: http://www.perimetersecurityproducts.com/products/tire-shredder/

Morda malce bolj sofisticirano (dodatni senzor, ki bi aktiviral napravo ob zaznanju nepravilno vozečega) ter rdeča luč za pravilno vozeče na izvoznem pasu AC.
Nekaj takega sem videl v Istanbulu v nekaterih enosmernih ulicah.
Meni je tole idealna rešitev pri uvozih in izvozih... Pa niti ne tako draga, sploh če upoštevaš, da potem ne bi bilo smrtnih žrtev zaradi bedakov, ki ne vedo, kako in kaj na AC.

Predstavljaj si tole reč pozimi v plundri in pesku. Ponoči zadeva zmrzne - to pomeni, da potem nobena smer ne bo več prava.
bonk.gif
V Istanbulu pa tole seveda pride prav kr temperatura nikoli ne pade pod 0 C. Se pa strinjam da bi bilo potrebno takšne bedake ustavit tudi na silo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.659
2.698
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

Ca. 1 uro nazaj - relacija Draženci - Gruškovje - na ravnini pred ovinkom pred Petrolovo črpalko v Podlehniku:
I.diot v belem kombiju s MS registracijo v temi obrača na cesti (mal naprej malo nazaj) - seveda BREZ prižganih vseh 4 žmigavcev.
bonk.gif

K sreči se je že toliko obrnil, da sem opazil luči (no - pač tiste brlivke, ki jih je imel prižgane
crazy1.gif
) - drugače bi se mu direkt v bok zapeljal. In ja - bil sem malo hitrejši kot je dovoljeno (nekje okrog 95 km/h) in zaradi prejšnjega nasprotnega prometa prižgane kratke. Sveta sreča je obračal na sredi ravnine, ker da je slučajno na "koncu" bi ga nasadil, saj "priletiš" na ravnino skozi dolgi desni ovinek.