bedaki na cesti

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.482
113
SV SLO
Se mu pač mudi. Pa 200 km/h ni neka hitrost za avto višjega cenovnega razreda. Verjetno isto kot če se pelješ z renaultom clio 1.2 16v 150 km/h.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.271
113
42
Clio 1,2 16v gre 180 zihr, po klancu navzdol pa še kak kilometer več. (vem da gre 1,2 8v)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če presedlaš z manjšega, na kakšen tak avto, se ti velikokrat in zelo pogosto zgodi, da pelješ daaaaaleč nad omejitvijo, ne da bi to sploh opazil. Šele ko pogledaš na števec, daš takoj nogo z gasa in oprezaš za policaji. V tem primeru zgoraj malo dvomom, da je bilo to to. Mau se mu je mudilo.
rolleyes-1.gif

Mimogrede, pred par leti sem vozil proti Zagrebu za enim politikom, ki je bil takrat kar visoko. Celo pot sva vozila krepko nad omejitvijo, tudi po tem, ko avtoceste ni bilo več. Oba naju je ustavil policaj, s tem da je gospoda pred mano takoj spustil, mene pa je hotel masirati. Ko sem mu dejal, da vem, da sem vozil prehitro, tako kot avto pred mano in da zaslužim enako kazen, je mamo momljal in mi zabičal, da bo naslednjič huda kazen, če me spet dobijo, vrnil dokumente in adijo. Obljubil sem, da ne bom več tako divjal, če ne bo pred mano gospoda, kot je bil danes ali kakšnega njegovega sodelavca.

Nazadnje urejeno:

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
No, samo priznajmo si, v takem avtomobilu je 200 isto oz. mogoce se manj nevarno kot 130 v neki stari gari (ob upoštevanju varnostne in primerno prazni cesti seveda). Ne spremeni dejstva, da je prekrsek in da za vse veljajo enaki predpisi, samo vseeno.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Verjetno res, omejitev ne more biti različna za fičora in Mercedesa, zato je pač nek kompromis. Na tistem posnetku se mi cesta ni zdela ravno primerno prazna za to brzino, vsaj ne povsod.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ksz...

nazaj na temo - bedaki na cesti (čeprav bi v tem primeru zadostovalo tudi samo bedak)

če si caR, si caR, ni kej.

http://www.pozareport.si/?Id=crna_kronika&View=novica&novicaID=18599
Ali bo tu tudi tako kot v vseh prejšnjih primerih, da ogroža vse po spisku samo sprednji, tisti, ki mu sledi z isto hitrostjo pa vozi povsem varno?

17758-icon_confused.gif
Oba pred ziT pa usterliT !

Pa je stvar dolgoročno rešena.
evil.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ta teden spet malo na cesti. Včeraj po soški navzdol in vračanje po Keltiki. Pa dejmo samo dva ekstrema.

1x me je rešil pred mano vozeči kamionček, če ne bi spet plačeval polno črto (najbrž, odvisno kolk bi se dvignu nasproti vozečemu policaju) in hvala nasproti vozečim na Kalcah, kjer so spet merili na ravnini, vidnega polja v 3pm, širok pločnik na OBEH straneh, ampak je pa tabla 50, se strinjam. Vse za varnost.
wink-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Čisto prav je naredil. Kaj pa se siliš s prehitevanjem, ko pa nisi ne na vrsti in niti slučajno nimaš zakonskih pogojev za prehitevanje. Razdalja med Pingotom in Corso ti niti slučajno ni dovoljevala prehitevanja kjer bi se po njem lahko varno vključil na svoj pas. Dveh avtomobilov zaporedno pa ne smeš prehitevat! Ne smeš in konec, šlus, finitto, D'END!

P.S.
Se pa matra bogi Siciljanc. Je bilo to "drrrrrrr" s tretjo od 60 do 70 ??
sprasujem se.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
To si juris nekaj po svoje razlaga, tako kot že marsikaj marsikdaj prej. (npr. povezavo med avatarjem in izgledom uporabnika
hysterical-1.gif
)

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
To si juris nekaj po svoje razlaga, tako kot že marsikaj marsikdaj prej. (npr. povezavo med avatarjem in izgledom uporabnika
hysterical-1.gif
)

Killer, tudi jaz se smejem, ko gledam tvojo osebno podobco. Ampak nekaj me pa le zanima; te zelo peče ta olupljena rdeča koža?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
hysterical-1.gif
)

Killer, tudi jaz se smejem, ko gledam tvojo osebno podobco. Ampak nekaj me pa le zanima; te zelo peče ta olupljena rdeča koža?

Citat:
hysterical-1.gif
)

I rest my case.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Pojdi na podstrešje med zaprašene škatle in izbrskaj tiste stare učbenike, ki si jih tako sovražil, ko si še obiskoval osnovno šolo! Odpri slovensko slovnico in z njeno pomočjo preberi omenjeni zakon! Ugotovil boš, da ima slovenceljščina ednino, dvojino in množino.