BCS ne vžiga

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Svetilni je drugačen. Poznam modela, ki ga je nalil, potem so pa en teden šraufali kosilnico vsi ki so imeli kaj pojma. Ko je končno zmanjkalo petroleja, je nekdo nalil bencin in je delal bp.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Edino na Inini strani sem našel katalog goriv in da je omenjen petrolej: http://www.ina.hr/userdocsimages/pdf/Katalog_goriva.pdf

Cca. 3 leta nazaj sem kupil kanto petroleja na Petrolu, v 24 litrski je bilo not 20 litrov. 20% moraš dat poleg bencina. Stala je pa kanta se mi zdi da 8 tisoč bivših SIT.
bonk.gif

Leta nazaj, ko sem ga pozimi mešal med nafto, sem na petrolu tankal iz rumene ročke, cena je bila pa smešno nizka.

PPG78

Pripravnik
29. nov 2009
96
0
6
Dvigam temo iz naftalina, saj mi BCS kosilnica z ACME mašino ne vžge. Ni iskre, prebral vse zgornje nasvete in je tako da:
- platine so OK (ni nobenega stika, plastične podložke so OK)
- visokonapetostna tuljava (cinšpula) je OK (nova in stara imata iste karakteristike)
- kondenzator OK, pomerjeno cca. 0,25uF
- če priklopim 6V žarnico ob štartu utripa
- na svečki ni iskre (probal več svečk), če primeš za kabel pa "vseka", tako da nekaj visoke napetosti je.

Zdej mi je zmanjkalo idej, edina ki je še ostala je ta da so oslabeli magneti. Kako se to reši? Ima kdo še kakšen nasvet/idejo. Ali je v Sloveniji kakšen ACME zastopnik z deli?

LP, Peter

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hm, lahko da so magneti ja. Poleg tega če se prav spomnim je lahko tudi kaj narobe sestavljeno. Če so magneti je test dokaj enostaven, če imaš kaj malega od opreme - z opremo mislim kakšen nastavljivi usmernik z tokovno zaščito. Nastaviš na 6V in priklopiš na oba dela platin, takrat je napajalno tuljavo najbolje izklopit, ter poskusiš če je iskra. Lahko poskusiš tudi tako, da naj bodo platine odprete in priklapljaš 4,5 v baterijo. Malo se poigraj v tem smislu.

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Mogoče v pomoč, mogoče neumestno, ste preverili kako je kaj z dotokom goriva, filter? Če je seveda z elektriko vse ok.?
Čimprejšnje okrevanje želim
wink-1.gif

verma

Pripravnik
2. nov 2011
258
10
18
Da zopet dvignem temo. Že dva dni se mučim z našo kosilnico. Nikakor ne dobim iskre na svečko. Razkopal sem platin in ugotovil da je magnet v stiku. Ali je magnet lahko v stiku? Ali imajo še kje rezervne dele za BCS kosilnico?
LP Verma

verma

Pripravnik
2. nov 2011
258
10
18
Bom probal v ponedeljek, saj jo je še stari Terpin prešvercal v bivšo jugo.lp

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.510
5.054
113
Kako je magnet v stiku? Visokonapetostna tuljava je OK? Na naši je bila hin in kupil sem jo nekje pri Polzeli, če me spomin ne vara. En kolega serviser mi je po telefonu rekel, da to pa že ni hin, ker to res nikoli ne crkne. No, na servisu so jo imeli kar na zalogi, tako da verjetno včasih vseeno crkne. Platine imaš prav zmontirane, da niso v stiku z ohišjem?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.041
6.897
113
pri taščici
Kak mora biti razmak platin pri tem acme al 480 motorju?
Kaj MC giverskega ponucat za to merjenje. Enkrat sem nekje zasledil na yt število plasti papirja. Fotru tale bcs vedno bolj nagaja..ali bo šla pol stoletja rakom žvižgati, ali pa jo bomo še za kako desetletje usposobili.
Namreč požre bencina preveč (petrolej ima duplo ceno), svečka je zalita.

Priponke

• IMG_20200915_114442.jpg
    IMG_20200915_114442.jpg
    705,7 KB · Ogledi: 286

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.041
6.897
113
pri taščici
Evo, zamenjal svečko, kondenzator, platine, kabel za svečko s fajfo, pa ni neke razlike. Igral sem se tudi z različno nastavitvijo platin, neuspesno. Tako da tukaj po vsej verjetnosti ni bilo napake. Opcija je še nastavitev vžiga, ampak se ne "upam" lotiti tega.
Ima kdo v okolici Domžal , Ljubljane, Litije AL 480 motor v
kosih da bi prodal problematične dele ( uplinjac , kpl elektrika) Ali pa če je kdo pripravljen priti pogledat. Vode iz vinj mi je zadnja opcija
Če ima kdo napravo za.meritev kompresije se priporočam da pride pomeriti, ali pa če mi jo posodi. Na oljni šibki precej "diha" zdaj pa.ne vem koliko je normalno to dihanje pri 45 let starem motorju.
Če bi se ventile nastavil bi bilo tudi lepo.
Sicer se bo treba pozimi z njim poigrati.