BC Renault Megane

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
kolega, moj komentar je bil zgolj joke
in sicer tak, ki ga ne bi dal komu kogar ne poznam.

Hotel sem te v bistvu le pozdravit...
smile-1.gif

lp

Drugič uporabi ZS!
evil.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Na Renault forumu so omenili, da se da resetirati/kalibrirati merilnike (samo ne km števec
wink-1.gif
)

Mi lahko morda prilepiš link? Sem pregledal prvih nekaj strani, pa ne najdem.
shocked-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Resetiraj števec na naslednji način.
Ugasni avto, stisni gumb za reset števca dnevnih kilometrov ou. računalnika in daj kontakt ter še kako sekundo drži gumb, kontakt pusti.
Števci se skalibrirajo in na novo resetirajo ( kilometri ne grejo na 0 ). Zadeva pa kar neki cajta traja, ne ustraši se.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ugasni avto, stisni gumb za reset števca dnevnih kilometrov ou. računalnika in daj kontakt ter še kako sekundo drži gumb, kontakt pusti.
Števci se skalibrirajo in na novo resetirajo ( kilometri ne grejo na 0 ). Zadeva pa kar neki cajta traja, ne ustraši se.

Se opravičujem, če je vprašanje neumno - kaj naj bi pa to rešilo? Saj števci delajo, ne dela računalnik, če mene vprašaš.
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
jaz sem opazil drug fenomen - range, se pravi koliko benza naj bi še bilo, precej dobro zadane, medtem, ko trenutno porabo malo čudno računa - po Zaloški, v čerti in 60 km/h napiše 24 l, spustim gas, začnem zavirat, dam v nižjo, kot je seveda potrebno, in poraba skoči na trenutnih 35 l.
13.gif

ko pa pospešujem na polno pri vključevanju na AC, pa 8 l kaže ...
sprasujem se.gif

to po moje tud ni najbolj normalno, a ne?
smile-1.gif

če ti kaže 0l trenutne porabe grez gasa pol je kul
smile-1.gif

men kaže 30l porabe ob polnem gasu v 2., jasno črn dim zadi
grin1.gif

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Sej pri Mazdi6 diezel tud BC laže! 5.4l po BC realno 6.3l
bonk.gif
.Sem ga kalibriral z nekimi nastavitvami pa še zdaj laže za 0.3l

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz..

Jaz sem včeraj preveril svoj BC. Tankal polno, se pripeljal iz LJ, od tankanja naredil 205km, po BC je bila poraba na 7,4l/100km, množimo z 2 (ker sem prevozil nekaj čez 200km) = 14,8l.
Tankal sem pa točno 14,90 litrov. Se pravi mi prakitčno ne laže BC... A je to možno?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
najbolj možno je, da si naredi za en 'drek' meritev.

Zaporedno tankaj 3 polne kesle, ter zabeleži natočene litre (seveda prej nastavi BC) potem pa ugotavljaj koliko ti laže.

Že pri enem polnem tanku lahko prihaja do velik odstopanj, ker je težko natočit 'do vrha'.

BC je lahko tudi točen...pač zmeriš ga in vidiš ali je. Moj je točen na deci liter (meritev nekaj tisoč km in kar nekaj rezervoarjev).

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Mar bi si sprintal navodila.
smile-1.gif
Armatura je žmigala ko novoletna jelka. No, sem vsaj preveril, če vse lučke delajo bp.

Najprej sem probal z gumbom za reset števca, a sem namesto samo kontakta, avto prižgal - najbrž sem tu za*ebal. Zgodilo se ni nič. Potem sem avto ugasnil, stisnil in držal gumb za premikanje po meniju, prižgal avto in prišel v diagnostiko. In tu med drugim piše, da ima rezervoar 59 litrov, kar sigurno ne drži. Enkrat sem točil že 58,5 litra, pa sem imel vsaj še nekaj litrov v rezervoarju. Pomoje je tu problem.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Po resetu in porbljenem prvem tanku je stanje sledeče - BC kaže porabo 4.4 litra, dejansko je 5.23
bonk.gif

Zdaj pa, ali jaz delam nekaj kapitalno narobe ali pa je BC zanič. Točim vedno na ful do avtomatskega izklopa, počakam par sekund in še enkrat stisnem na ful do izklopa. Ali črpalkam dajem po par eurov preveč?
redface-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Kadar kontroliraš pot. rač, vedno tankaj na isti črpalki in na isti ročki. Pri meni gre tudi do par litrov razlike na različnih črpalkah. Pa če se še tako matram mi ročko ven meče, medtem ko drugje brez problema do vrha.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Štekam, ampak pri meni je vedno razlika v plus, nikoli v minus. Vedno natočim precej več kot naj bi bilo prostora po BC.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Uporabna prostornina tanka je 60l. tako ti piše v navodilih za uporabo (če si jih dobil zraven). Da ne boš v dvomih.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Teli BC ji in računanje porabe je vse skupaj brez veze. Meni kaže števec 110 km/h, meritev na "radarju" pred tunelom mi kaže 110. To pomeni, da prevozim namesto 110 km samo 100 km (kar pomeni poenostavljeno 10% napake). Tudi če računaš na roke se upiliš za 10%.

Kako boš potem izračunal realno prabo? Tako da zaupaš kilometrom na avtocestnih označbah in tankal dvakrat zaporedoma poln tank - toliko da teče ven? Verjetno bo to še najbolj realno.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Uporabna prostornina tanka je 60l. tako ti piše v navodilih za uporabo (če si jih dobil zraven). Da ne boš v dvomih.

Ravno v tem je problem najbrž. BC ima napisano 59l za orientacijo. Jaz sem pa že dvakrat točil 58l, s tem da se je lučka komaj prižgala. Očitno bom moral kupit ročko za gorivo in do konca spraznit tank za hec.