BC Renault Megane

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ni nujno. Odpre se drugo vprašanje...kaj določa večjo porabo, obrati( ki pri vetru nimajo nobene veze, saj so konstantni ne) ali položaj stopalke za plin( lopute) Če ti veter pomaga, spustiš malenkost plin, saj ti pač veter pomaga, apmak glej ga zlomka obrati so isti, saj je tudi hitrost vozila enaka, torej?
tongue-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Kadarkoli sem delal primerjavo med porabo in BC je bilo vedno 0,2l razlike v minus po BC in ni razlike med poleti, pozimi ali avtocesta, mesto.
Moj sodelavec se pa stalno hvalo kako malo mu kuri Corolla Verso. Sedaj vsaj vem zakaj.
evil.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.420
2.375
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Primerjave do 0.1 litra oz deci so butaste in popolnoma brezvezne. To je ravno tako, če ti je enkrat veter pomagal, spet drugič pa ne. Normalno da se bo potem poraba spremenila.....za par deci. in pol je proizvajalčev BC čuden
hysterical-1.gif

Kaj ti ni jasno?!
10.gif

Boli me kur...za porabo in BC, človeku sem pač rekel, da še slabše varjante od Renoja tudi obstajajo.
Zadeva je kazala 1,5l narobe, verjetno tega ne bom hvalil.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Ni nujno. Odpre se drugo vprašanje...kaj določa večjo porabo, obrati( ki pri vetru nimajo nobene veze, saj so konstantni ne) ali položaj stopalke za plin( lopute) Če ti veter pomaga, spustiš malenkost plin, saj ti pač veter pomaga, apmak glej ga zlomka obrati so isti, saj je tudi hitrost vozila enaka, torej?
tongue-1.gif
Tukaj govorimo o sodobnih avtomobilih, ne o kantih starih 15+ let.

Off.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Če je do letnika 05 ali 06 je sigurno lagal
hysterical-1.gif

Lp

Ja, tam nekje je njegov letnik. Sem se peljal z njim in ga je kar konkretno pritiskal pa ni prišlo čez 6l. Nisem mogel verjeti svojim očem. No, sedaj s tvojo pomočjo mu pa verjamem
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ne, dizel. Pravi, da ima povprečje malo nad 5l, ampak glede na velikost in težo avtomobila mi je bilo malo sumljivo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz sem opazil drug fenomen - range, se pravi koliko benza naj bi še bilo, precej dobro zadane, medtem, ko trenutno porabo malo čudno računa - po Zaloški, v čerti in 60 km/h napiše 24 l, spustim gas, začnem zavirat, dam v nižjo, kot je seveda potrebno, in poraba skoči na trenutnih 35 l.
13.gif

ko pa pospešujem na polno pri vključevanju na AC, pa 8 l kaže ...
sprasujem se.gif

to po moje tud ni najbolj normalno, a ne?
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Bi lahko prosim ostali vsaj približno v okvirih naslova teme? Renault Megane in njegov BC je tema, ne Toyote letnik 05 in 06. Hvala.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
No, moja sorodnica ima skoraj identičen avto, le da ima 105 konjev in tudi njen kaže približno tako kot tebi...torej precej manj, kot je dejanska poraba. Pač ignoriraj tisti podatek in se zanašaj na staro dobro razmerje med številom prevoženih km in natankanimi litri. S tem, da je imela ona tudi težavo s plovcem in je tako ostal brez nafte, saj rezerva ni svetila, BC je pa trdil, da je nafte še za kakih 150 km.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Je bil ziher zamenjan zračni filter, ker zapacani zračni filter ima manjšo prepustnost zraka, kar posledično lahko pride do napačne informacije ecuju za zmes goriva/zraka...
Torej, preveri.

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Citat:
Je bil ziher zamenjan zračni filter, ker zapacani zračni filter ima manjšo prepustnost zraka, kar posledično lahko pride do napačne informacije ecuju za zmes goriva/zraka...
Torej, preveri.

Nemogoče. Lahko, da bo avto zato kak deci več popil (podoben efekt kot s staro lambda sondo), ampak BC bo še vedno kazal pravilno, ker je zanj edini relevanten podatek koliko bencina je bilo stočenega čez injektorje.
zmaga.gif

Če pa je, pfej in pfuj, Reno šparal in recimo vgrajuje BC, ki porabo računa na osnovi predpostavke, da imajo vsi dizli v meganu enake sistem vbrizga goriva, pa je to čisto druga zgodba.

Pri večini avtov se da računanje porabe za določen procent korigirati v plus/minus (Švabi pravijo, da zato, ker imaš na avtu lahko do tistih 3% različen obseg gum), na nekaterih v skritih funkcijah, na drugih verjetno samo s testerjem. Iskanje mehanika za žabarje, ki bo to znal, je pa še bolj žalostna zgodba...
tongue-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Dobi se univerzalne BCje. Jemljejo pa podatke iz OBD2 vodila. Se jih pa da tudi štelat, če kaj sfalijo. Niso pa za tiste s šibkim srcem. Po drugi strani pa kažejo tudi feler kode in še marsikateri drugi podatek motorja.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Niso za tiste s šibkim srcem? Kaj naj bi to pomenilo?

Pozna kdo kakega serviserja, ki bi znal to porihtat? Na Real ne grem, ker me bodo oropali.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Laže ko pes. Moti se tudi za 1 liter. Se da to kako umerit/kalibrirat ali ga naj ignoriram? Zadnji tank mi je kazal 4,6 medtem ko je izračun pokazal 5,44
bonk.gif

Pri Francozih ni kaj dosti drugače za pričakovat.
grin1.gif

Kupi švabota
wink-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Laže ko pes. Moti se tudi za 1 liter. Se da to kako umerit/kalibrirat ali ga naj ignoriram? Zadnji tank mi je kazal 4,6 medtem ko je izračun pokazal 5,44
bonk.gif

Pri Francozih ni kaj dosti drugače za pričakovat.
grin1.gif

Kupi švabota
wink-1.gif

Hvala za useless komentar, kolega.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
kolega, moj komentar je bil zgolj joke
in sicer tak, ki ga ne bi dal komu kogar ne poznam.

Hotel sem te v bistvu le pozdravit...
smile-1.gif

lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na Renault forumu so omenili, da se da resetirati/kalibrirati merilnike (samo ne km števec
wink-1.gif
)