Baterijsko ročno ordje

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
od danes? al naslednji teden, to bi vzel... jim neseš potem nazaj...če ne dela,.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Lahko. Dobi se prekonektor vendar z vsakim vmesnim členom izgubiš nekaj moči.

Tale DTD152 je super, je tako poceni da se splača vzet, ga imam že kar nekaj let v vsakodnevni uporabi pa kar noče in noče crknit, da bi ga zamenjal za novejšega.

Pravi naslov za nakup makita orodja je metaloprema ali elektroservis povše.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.120
4.090
113
Samo pri teh 1/2" (inpact wrench) imajo mašine večje navore, so težje in tudi jasno dražje. Za vijake so overkill, nujno rabiš potem tako mašino da ima nastavitev stopnje navora. Tiste za vijake imajo okoli 150nm navora pa že tu kakšne tanke vijake v kakšen bolj trd les enostavno odlomijo, če daš gor silo 300nm potem bo šel vijak lahko hitro papa.

Sam imam ravno kontra, torej malo mašino s hex glavo za vijačne nastavke (okoli 150nm navora) in potem na to dam 1/2" adapter in potem ustrezen nastavek za matico/vijak. Recimo pri zategovanju feltne če pustim da ropota udarno kladivo mi zategne več kot 110nm, tako da moram že tu pazit. Pri odtegovanju pa večinoma odtegne vijake, kdaj pa tudi ne ... tako da sem se navadil pa jih na roke s ključem z dolgo ročico toliko da popusti (1/4 obrata) in potem dvignem avto in nadaljujem delo z vijačnikom, na koncu pa zategnem z moment ključem.

• Všeč mi je
Reactions: tony in Hanzi

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
S tem se nebi popolnoma strinjal. V kolikor so nastavki dobri in pravi.. Ter vijaki niso pieceofshit bo šlo tudi z močnejšo. Zadnjič sem delal lesen objekt.. 1000 vijakov 120mm+, 1000x 50mm.. dolgi vsi torx, nisem polomil niti enega, krajsi PZ2, odletel je en gold nastavek.. Za 300+ vijake uporabljam pol colski udarni vijačnik.. isto nikoli nobenga problema. z dobrim orodjem se da uživat v delu in delat tako kot je treba.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.120
4.090
113
Samo povej ali si imel smreko ali mogoče hrast. Ti dam hrastov ploh kjer že za vrtat rabiš posebne svedre, vijake tam do 8mm pa odlomiče ne boš predvrtal luknje. Močnejša mašina tu nima prednosti, je pa takoj pol kile težja in večja.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
oboje. hrast vedno predvrtam. včasih tudi smreko, odvisno od namena uporabe. Močnejša mašina ima prednost pri daljših vijakih. Gre hitreje kljub temu, da je težja. Z malim vijačnikom boš 20s čakal z velikim pol manj.. Sam moraš presodit ali se ti splača uporabljat večjo mašino in prihranit čas ali delat po črnogorsko ter izgubljat čas..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.800
6.781
113
pri taščici
Lahko. Dobi se prekonektor vendar z vsakim vmesnim členom izgubiš nekaj moči.

Tale DTD152 je super, je tako poceni da se splača vzet, ga imam že kar nekaj let v vsakodnevni uporabi pa kar noče in noče crknit, da bi ga zamenjal za novejšega.

Pravi naslov za nakup makita orodja je metaloprema ali elektroservis povše.

Se 14 evrov ugodneje.
Res ugodna cena.
Je pa zanimivo to, da če vzameš skupaj z vijacnikom je set 9 evrov dražji kot če vzameš posamezno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.800
6.781
113
pri taščici
Res me zanima če bodo kdaj poenotili baterije.
Spomnite se polnilcev za mobitele. Vsaka znamka svojega, po možnosti vsakih nekaj let drugačnega.
Zdaj so nekako pristali bolj ali manj vsi na USB.

Sicer pa ferex (hofer) set ne pride 90 evrov. Dodatna baterija se 35 evrov.
Če dodam še flexarco sem na 127 evrih, z dvema baterijama na 162 evrih.
(Nekako imam občutek da je dobro imeti dve. Imam sedaj dve v bau sravfarci in je ena vedno v standby napolnjena, druga pa v stroju. Ponavadi precej prazna ko jo po nekaj tednih vzamem v roke ;)
Vidim pa da je Hofer precej daljša od recimo makite.

Lidl vidim da tokrat nima udarnega vijacnika
(Ga je sploh že imel? ) Ki.mi je prioriteta za nakup. Noben od naštetih pa nima SDS plus stemarce.

Nazadnje urejeno:

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
Lidl ga ima včasih v ponudbi, ja. Mislim, da okoli 180Nm, 50 eur. Jaz sem zadovoljen z njim.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Lidl ga ima včasih v ponudbi, ja. Mislim, da okoli 180Nm, 50 eur. Jaz sem zadovoljen z njim.

Jaz imam tudi iz Lidla, pa sem razočaran... Ne odtegne vijaka na 120nM zategnenga, oz. bi ga, če bi pustil 2,3 minute, da nabija... Tako da ga uporabljam tako, da najprej na roke malo losam, potem pa za odtegovanje pa zategovanje, popravim pa z moment ključem.

Še vedno hitreje kot na roke šraufat :D

BTW: obstaja kak tak kitajc za Hitachi oz. Hikoki baterije? Enako kaka nitkarca?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
Lidl vidim da tokrat nima udarnega vijacnika
(Ga je sploh že imel? ) Ki.mi je prioriteta za nakup. Noben od naštetih pa nima SDS plus stemarce.
Ne prevec pricakovat od baterijskih stemarc. Odvisno sicer kaj bi pocel z njimi ampak tam je poraba baterij ogromna. Uporabljam od metabota pa je res sam za kak “vogal” popravit

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Rekel bi da tvoj metabo ne deluje pravilno ali pa imaš zanič baterije.. Jaz uporabljam sds plus štemarco na baterije vsak dan pa se ne morem strinjati s tabo. Jo je treba precej časa drgnit preden je baterija prazna.. Koliko J imaš?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.800
6.781
113
pri taščici
Ne prevec pricakovat od baterijskih stemarc. Odvisno sicer kaj bi pocel z njimi ampak tam je poraba baterij ogromna. Uporabljam od metabota pa je res sam za kak “vogal” popravit
Za sliko obesit ali pa kakšno sidro za cev ,kabel zavrtat.
Jedrskega Bunkerja verjamem da ne bom podrl z njo. Za tisto bo še kar treba kabel vlačiti za seboj.
Ne vem zakaj postajam tako "alergičen" na kable....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
Rekel bi da tvoj metabo ne deluje pravilno ali pa imaš zanič baterije.. Jaz uporabljam sds plus štemarco na baterije vsak dan pa se ne morem strinjati s tabo. Jo je treba precej časa drgnit preden je baterija prazna.. Koliko J imaš?
Morem pogledat, baterije so pa cca 4 leta stare

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Potem so bolj ali manj že odslužile.. Imam tudi jaz nekaj takih, se jasno vidi in čuti razlika v moči..

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.684
-521
83

Katero pa uporabljaš?
Sam tudi iščem nekaj, predvsem za vrtanje po hiši do 12mm več niti ne.
Najraje bi Makito ker imam baterije.