Avtomobilsko zavarovanje vs. nezgodno/zivljensko

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
V kratkem mi potece nezgodno/zivljensko zavarovanje... Pride me 350€. Kar drago si recem, obenem pa za avto placujem 700€/ leto
stupid-1.gif

Kaksna so pri vas kaj ta razmerja?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Stari odvisno kako maš kritje. V resnici je avto manj pomemben kot tvoja glava. Kaj če ostaneš invalid, koliko ceniš to? Jebeš avto.

Moraš gledat iz drugega konteksta in seveda kritja, ki ti ga nezgodno, oz. življenjsko zavarovanje krije. Ponavadi moraš gledat skozi oči izpada prihodka, če ostaneš invalid. To da si zlomiš roko ali zviješ nogo in si čez mesec spet kul, so lahko malenkosti. Torej moraš navesti tudi kritja in okvirne zneske kritij.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Ali ste se vsi malo zamislili da imate bolj zavarovan avto kot sebe, da ni nobenega odgovora?:)

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.464
5.051
113
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Ali ste se vsi malo zamislili da imate bolj zavarovan avto kot sebe, da ni nobenega odgovora?:)

Ne, ker avto je pomebnejši, predvsem če se kaj popraska ali pa pobuta, je to treba nujno popravit
evil.gif

Vsi avto zavarujemo, ker vemo kakšno finančno škodo nam predstalja če bi ga sesuli ali pa bi bil uničen, ampak prepogosto se da
povdarek na tistih manjših poškodbah (parkirišče) kot pa recimo totalka in ne naprimer če pride do totalke....

Sebe pa neznamo cenit dovolj, za to je težko nament par 10€ mesečno za to, večinoma iz razloga saj se meni ne more zgoditi nič,
hvala Bogu/Alahiu/Titu, da smo tko prepričano, ampak iz prakse pa vem da te stvari niso tko nedolžne in redke...

Da si prišel do tega, da za avto namenjaš bistveno več kot zase (ne glede na to da je AO obvezna) in da je to neracionalno, razmišlaš bolj odgovorno kot marsikdo, ki bi pa res moral to imeti urejeno ( družina, pufi, nevanosti) in s ponudbo ki je na trgu se da res za vsakega najti nekaj kar je primerno po kritjih in cenovno...

Je pa vse odvisno od pasameznika, kaj ima "za sabo" kakšne vsote potrebuje in kaj je njemu pomembno...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
a joj praske. ti veš kaj so praske? to ne pomeni, da ti prst odbije to pomeni, da greš skozi brez šivanja. te nič ne ovira razen če nisi res totalna mevža. oprskan avto še vedno laufa tako kot človek, samo človek potem čez par dni raza spet lep (ne vsak) avto pa noben, če ga ne popraviš.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik marjan pravi:Ali ste se vsi malo zamislili da imate bolj zavarovan avto kot sebe, da ni nobenega odgovora?:)
Navajeni smo, da pri zdravju dobimo večino "zastonj". Tako so nas naučili. Zato za te reči ne bomo zapravljali denarja. Očitno je tudi popravilo avta za zavarovalnico dražje kot "popravilo" človeka, ker gre večina iz javnih sredstev.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.267
156
63
Celje
Treba se je vprašat, katera stvar je bolj riskantna. Zagotovo je več uveljavljanj škode na plehu, kot pa je nezgodnih/smrtnih primerov. Pleh je dosti bolj izpostavljen, zaradi tega seveda obstaja večja verjetnost, da bo zavarovalnica morala izplačati zavarovalnino za poškodovan pleh, kot za kakšno smrt. Recimo (trkam po mizi)...na srečo sem samo 1x uveljavljal karkoli iz naslova nezgodnega zavarovanja, za pleh pa nekajkrat. Tudi zavarovalnina od ene nesreče je bila dosti višja iz strani AO+, kot iz strani nezgodnega zavarovanja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.187
16.462
113
Narobe. Malokrat je odškodnina pri AOju (ali AK) višja kot pri resni nesreči z vplivom na invalidnino neke osebe in tudi približno ni point v tem, da se vprašaš katera stvar je bolj rizična (no, nekaj je tudi na tem ni pa to glavno), point je v tem, da se moraš vprašat kaj bi tvoje življenje in življenje tvojih bližnjih bolj prizadelo in na kakšen način bi rešil nastal problem..... Ali bi tvoje življenje, tvoj proračun in življenje drugih bilo bolj prizadeto, če razbiješ oz. totalkiraš avto vreden par k ali par 10k€ (ja, imaš razsut pleh, svojo igračko, boli, vem ampak ti si še kar ok, delavno sposoben in lahko zaslužiš še za 3 take) ali bi bilo bolj prizadeto, če bi v nesreči izgubil roko ter postal recimo 70 ali več % invalid ali pa ti diagnosticirajo raka?. Imaš doma dovolj denarja, da pokriješ možnost rizika, ki bi tebe in tvoje bližnje prikrajšal za 150-200.000€? Močno dvomim.

Ampak ljudje še vedno raje dajo recimo letno 1000€ za avtomobilsko zavarovanje kot pa 350-500€ letno za kvalitetno življensko zavarovanje z vsemi potrebnimi dodatki, s tem, da pri takšnem produktu dobiš velik % vložka nazaj.....

Evo primer mladega zdravega človeka, ki se mu "nič ne more zgoditi" (klasično razmišljanje ljudi v takih primerih, češ "jaz sem popolnoma zdrav, meni se pa to že ne bo zgodilo, škoda denarja v take namene, boli me k**** če umrem, itaq sem potem mrtev, sej velikoprocentni invalid pa jaz že ne morem biti itd..)....Vse kar bi on potreboval za rešitev svojega problema je kvalitetno nezgodno zavarovanje, katero te pride cca. 15€ mesečno. Ogromno a ne? Oz. recimo okoli 50-60€, da imaš res kvalitetno pokrite vse take resne življenske rizike (invalidnost, dnevno nadomestilo, bolnišnični dan, kritične bolezni, doočene operacije, ..) pa še nazaj dobiš ogromen procent tega denarja - vlagaš recimo 56€ mesečno, kar v recimo 40ih letih nanese 26.880 vplačanih evrov, za izplačilo pa dobiš vsaj 17.200€ + za vsako leto minimalno 2,75% donosa (zakonsko predpissan minimum), torej si bil za par jurjev polovico življenja kvalitetno zavarovan za primer najhujšega in teh par jurjev ti avtomobilsko zavarovanje požre v 10ih letih ali manj .

http://www.24ur.com/novice/slovenija/racuna-na-pomoc-prijateljev-in-dobrih-ljudi.html

http://www.24ur.com/novice/slo...o-obe-roki.html

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.187
16.462
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
a joj praske. ti veš kaj so praske? to ne pomeni, da ti prst odbije to pomeni, da greš skozi brez šivanja. te nič ne ovira razen če nisi res totalna mevža. oprskan avto še vedno laufa tako kot človek, samo človek potem čez par dni raza spet lep (ne vsak) avto pa noben, če ga ne popraviš.

In tvoj point je?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.267
156
63
Celje
Se strinjam s teboj, ampak bolj gledam z naslednjega vidika... Veliko več je uveljavljanj raznih AO-jev, AO+-ov, kaskov in raznih kombinacij, kot pa uveljavljanj nezgodnih/življenjskih zavarovanj, a ne? Menim (ne trdim, ker nimam pojma o tem...
smile-1.gif
), da zavarovalnica na letni bazi iz tega naslova potala tudi dosti več denarja, kot iz naslova nezgod. To so sicer manjši zneski, ampak skupaj nanese...ko pa pride do resne poškodbe ali celo invalidnosti, pa je ta znesek seveda gromozanski, ampak pod črto menim, da je znesek izplačanih zavarovalnin za avtomobile večji, kot znesek zavarovalnin za poškodbe. Če se motim, me seveda popravi...

Je pa še ena stvar...sicer banalna, ampak nekak spada v kontekst debate...narod namenoma poškoduje svoja vozila z namenom kasiranja zavarovalnine...hudo dvomim, da se kdo z istim namenom odreže nogo...
wink-1.gif
Nezgode in smrtni slučaji so recimo da v 99,9% posledica nesreče...pri avtomobilih sem prepričan, da je ta odstotek dosti nižji...

Glede rizičnosti...če se ne motim, je zavarovalna premija za določena področja uporabe osebnih vozil večja, kot za druga - taksi službe, rent a car in podobno. Tukaj je torej edini faktor, ki vpliva na to premijo rizičnost.

stromarwanabe

Zelenc'
21. mar 2013
6
0
1
sarkazem ON:

Dragi zavarovalničarji.
Jaz razumem. Sebe je potrebno bolj zavarovati kot avto.
OK.

Ampak, ko pa pride sranje se začne pa drobni tisk brati.

Vem to je treba narediti pred podpisom. Pa nisam ti ja dr znanosti, pa tudi zavarovalničarji nimajo časa me poslušat koliko ur da bova šla čez vse člene.
On prinese mobilni pos terminal in skešira.

TUKAJ SE PA ZADEVE KONČAJO. Ko je pa sranje si pa ti kriv, ker tega pa tega nisi vprašal...

Hebeš parkplac fore za avto, ki so zelo "popularne". Tukaj se gre o veliko večjih zneskih.

Sarkazem OFF

Kul sem, brez skrbi. Ampak moral sem to napisati. Tako je.
Vi pa kar plačujte. Ko bo sranje boste že videli, koliko boste dobili "ven"!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.187
16.462
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Se strinjam s teboj, ampak bolj gledam z naslednjega vidika... Veliko več je uveljavljanj raznih AO-jev, AO+-ov, kaskov in raznih kombinacij, kot pa uveljavljanj nezgodnih/življenjskih zavarovanj, a ne? Menim (ne trdim, ker nimam pojma o tem...
smile-1.gif
), da zavarovalnica na letni bazi iz tega naslova potala tudi dosti več denarja, kot iz naslova nezgod. To so sicer manjši zneski, ampak skupaj nanese...ko pa pride do resne poškodbe ali celo invalidnosti, pa je ta znesek seveda gromozanski, ampak pod črto menim, da je znesek izplačanih zavarovalnin za avtomobile večji, kot znesek zavarovalnin za poškodbe. Če se motim, me seveda popravi...

S tem se popolnoma strinjam, skupno izplačilo in višina škod je sigurno večje kot pri osebnih zavarovanjih, ampak to se dotika samo in zgolj zavarovalnice. Druga stvar je pa kaj je višje oz. pomembnejše pri tebi.

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Je pa še ena stvar...sicer banalna, ampak nekak spada v kontekst debate...narod namenoma poškoduje svoja vozila z namenom kasiranja zavarovalnine...hudo dvomim, da se kdo z istim namenom odreže nogo...
wink-1.gif
Nezgode in smrtni slučaji so recimo da v 99,9% posledica nesreče...pri avtomobilih sem prepričan, da je ta odstotek dosti nižji...

Ljudje poizkušajo goljufati zavarovalnice že od samega začetka in ni poponoma nič novega tudi če bi si kdo res hotel odrezati nogo. zadnji tak odmeven primer je bil, ko se je tip zavaroval nezgodno pri 3 zavarovalnicah (pri osebnih zavarovanjih lahko sebe zavaruješ večkrat in potem iz vsakega zavarovanja tudi dobišodškodnino, kaj takega pri hiši ali avtu ni mogoče), nato pa si je dal odsekat prst in prijavil kot nesrečo pri delu. Zadeva je bila zaradi čistega reza in še par drugih stvari preveč sumljiva, zavarovalnice so ugotovile, da gre za goljufijo in v kopnčni fazi je model ostal brez denarja, vloženega v premije, brez enega prsta na roki in z ovadbo kaznivega dejanja zavarovalniške goljufije.....

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Glede rizičnosti...če se ne motim, je zavarovalna premija za določena področja uporabe osebnih vozil večja, kot za druga - taksi službe, rent a car in podobno. Tukaj je torej edini faktor, ki vpliva na to premijo rizičnost.

To ni ravno edini faktor, je pa eden bolj vplivnih ja. Ampak še enkrat...ne mešat rizičnosti iz pogleda zavarovalnice in rizičnosti iz pogleda tebe kot stranke oz. osebe, ki poizkuša poskrbeti zase in za svoje bližnje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.187
16.462
113
Citat:
Uporabnik stromarwanabe pravi:
sarkazem ON:

Dragi zavarovalničarji.
Jaz razumem. Sebe je potrebno bolj zavarovati kot avto.
OK.

Ampak, ko pa pride sranje se začne pa drobni tisk brati.

Vem to je treba narediti pred podpisom. Pa nisam ti ja dr znanosti, pa tudi zavarovalničarji nimajo časa me poslušat koliko ur da bova šla čez vse člene.
On prinese mobilni pos terminal in skešira.

TUKAJ SE PA ZADEVE KONČAJO. Ko je pa sranje si pa ti kriv, ker tega pa tega nisi vprašal...

Hebeš parkplac fore za avto, ki so zelo "popularne". Tukaj se gre o veliko večjih zneskih.

Sarkazem OFF

Kul sem, brez skrbi. Ampak moral sem to napisati. Tako je.
Vi pa kar plačujte. Ko bo sranje boste že videli, koliko boste dobili "ven"!

Ti bom repliciral kljub lepo nakazenemu sarkazmu...

Razumevanje zavarovanje je prva stvar, ki jo zavarovanec mora imeti. In če je za to potrebno par ur debate in pregledovanja členov pa naj bo tako. Ravno v primerih, ko se na hitro podpiše in pokasira denar, je največkrat vse narobe. Stranka sploh ne ve kaj ima, zakaj to ima, agent je vesel, ker je pokasiral denar in se mu glasko j3be za vse naprej....

Življenska zavarovanja so izjemno pametna stvar in če mene vpraša, bi morala biti zakonsko obvezna tako kot AO za avto. Problem je samo v tem, da tako kot imamo miljon avtomobilov na trgu in miljon različnih modelov hlač, imamo tudi ogromno različnih zavarovalnih produktov. In vse kar je potrebno storiti je to, da se zavedaš pomembnosti le-tega in da izbereš sebi in svojim potrebam najprimernejši produkt pa ne bo nobene slabe volje. Drugače je pa to tako, kot da bi šel v trgovino z oblekami, si zaradi lastnega nepoznavanja produktov in zaradi pomanjkanja interesa po pomoči s strani prodajalca izbereš popolnoma neprimerne hlače, 3x prevelike, jih vsedeno kupiš, nato pa doma bentiš kako so vse hlače krneki, da se tega v resnici sploh ne potrebuje in nato do konca svojega življenja hodiš naokoli v spodnjih klačah. To z življenskimi zavarovanji je točno tako in nič drugače.

Aja pa če bi se želel z mano pogovarjati več ur o vseh členih, postavkah ipd. pa samo povej, sem ti na voljo. Poleg nezanimanja in neznanja s strani strank naredijo ogromno škode tudi instant zavarovalničarji za par mesecev, njim je pomembna samo in izključno njihov rodajni rezultat, boli njih k če ti je prodal tebi neprimeren produkt...taki pa res pridejo samo pokasirat ja.

stromarwanabe

Zelenc'
21. mar 2013
6
0
1
Matey brez zamere, verjamem, da si fajn človek.

Ne bom več repliciral obljubim.
Vse tvoje "zadeve" lahko vzame v roke pravnik na eni izmed tvojih zavarovalnic (brez vložene pritožbe)
in takrat ti ne boš mogel nič, če ga ne boš "poznal".

Leta in leta traja, da se zadeve postavijo na svoje mesto.

Na žalost življenje ni potica...

Verjamem, da misliš da govorim o ekstremu, ampak recimo, da se ti eni zavarovalnici kot posrednik "zameriš".

Ti meni ne boš mogel pomagati.razen to, da mi svetuješ odvetnika.

Over and out.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.187
16.462
113
Eh, zakaj nebi repliciral, takšne debate so lahko kvečjemu koristne, kaj ti naj zamerim.... Jaz kot posrednik v primeru škodnega primera sploh nisem mišljen kot pomagalo (čeprav v določenih situacijah lahko pomagam), moja naloga je, da ob sklepanju čimbolje prepoznam potrebe stranke in temu primerno svetujem oz. izoblikujem primeren produkt. Kasneje se ob morebitnih zahtevkih gleda ravno to in pa pogoje oz. drobni tisk, zato pa je dobro tega poznati še pred podpisom.

Seveda da se bo zavarovalnica, če je le mogoče, poizkusila izogniti izplačilu, ravno zato je poznavanje vseh teh produktov in njihovih detajlov še toliko bolj pomembno, ne pa da samo podpišeš neko življensko zavarovanje, kasneje pa ob kakšen primeru ugotoviš, da nimaš zraven nobene nezgodne postavke, kakšnih bolezni sploh ni zajetih, če že so katere, zavarovalna vsota je primrna samo še za nakup krste ali pa enega vijaka za invalidski voziček. Zavarovalnice niso dobrodelne ustanove, to vemo vsi, ampak če boš špa imel vse tako kot naj bi bilo pa verjemi, da boš dobil kar ti pripada ali pa vsaj 98% tega, kar je še vedno bolje kot pa nič. In glede na to, da je to tema o življenskih zavarovanjih....kaj misliš, koliko ljudi od recimo 20ih ima toliko denarja, da lahko nase prevzame ta riziko življenskega in/ali nezgodnega zavarovanja, ko se pogovarjamo o težjih, za življenje pomembnih primerih? Od 20ih mogoooče 1, pa še to ne. Prej eden na 100.

In ja, recimo, da se nekako res tako zakomplicira, da potrebuješ odvetnika. Na podlagi življenske police in odvetnika boš še vedno dobil nekaj, kar ti izjemno olajša nadaljno življenje, brez police pa nebi imel ničesar....... Tako ali tako pa je problematičen samo en zavarovalni primer od mnogih, velika večina zahtevkov iz življenskih in nezgodnih zavarovanj je izplačanih tako kot je treba in so stranke presrečne, da so imele sklenena taka zavarovanja, drugače bi šle že zdavnaj...hmmm....rakom žvižgat.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.267
156
63
Celje
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
S tem se popolnoma strinjam, skupno izplačilo in višina škod je sigurno večje kot pri osebnih zavarovanjih, ampak to se dotika samo in zgolj zavarovalnice. Druga stvar je pa kaj je višje oz. pomembnejše pri tebi.

Kaj je pomembno pri posamezniku ve vsak sam. Sem pa prepričan, da je premija za eno in drugo zavarovanje vsaj do neke mere osnovana na dejstvu, kateri primer se pogosteje zgodi oz. kateri primer je pogostejši.

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ljudje poizkušajo goljufati zavarovalnice že od samega začetka in ni poponoma nič novega tudi če bi si kdo res hotel odrezati nogo. zadnji tak odmeven primer je bil, ko se je tip zavaroval nezgodno pri 3 zavarovalnicah (pri osebnih zavarovanjih lahko sebe zavaruješ večkrat in potem iz vsakega zavarovanja tudi dobišodškodnino, kaj takega pri hiši ali avtu ni mogoče), nato pa si je dal odsekat prst in prijavil kot nesrečo pri delu. Zadeva je bila zaradi čistega reza in še par drugih stvari preveč sumljiva, zavarovalnice so ugotovile, da gre za goljufijo in v kopnčni fazi je model ostal brez denarja, vloženega v premije, brez enega prsta na roki in z ovadbo kaznivega dejanja zavarovalniške goljufije.....

Že, ampak mislim, da se oba strinjava, da je dooosti večja pogostost tovrstnih nategov na področju avtomobilskega zavarovanja, kot na področju nezgodnega (recimo, da štejeva med avtomobilska zavarovanja tudi odškodnine iz naslova AO in AO+).