Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
evo to sem hotel slišat ker ena varianta je bila tut od krupsa in sicer nescafe dolce gusto (aparat je od krupsa ) in stane cca70 evrvo če so dražji že začeli razpadat to potem odpade. Bom pa uporabljal tabletirano kavo zato iščem tak avtomat da je pa illy kava najbolša pa sem že slišal!
Jaz sem lani nabavil Krups XP7200. Made in France. Stal me je nekaj čez 500 EUR, se je pa kasneje dalo dobiti ceneje. Mogoče ga še kje prodajajo.
Zadeva je full automatic. Gor vržeš kavo v zrnih, zadaj vodo in pritisneš gumb za kavo. Notri je vgrajen mlinček za kavo, ki za vsako kavo posebej zmelje zrna.
http://www.oncoffeemakers.com/krups-espresso-machine.html
Z njim ni bilo absolutno nobenega problema, se pa na njem vsak dan pripravi okoli 8 kav, torej jih je doslej skupaj spravil že okoli 2000-2500.
Vsake toliko te lučka opozori na čiščenje aparata. To narediš s čistilno tableto ali pa kar brez nje, če je nimaš. Enkrat doslej me je še opozoril na kalcij. Tudi tu je bil proces končan v kakšne pol ure.
Nastavitev ima dovolj - 3 stopnje finosti mletja kavnih zrn, količina kave v mililitrih, jakost kave (2 stopnji - jaz med njima ne opazim razlike), ima tudi penilnik za mleko ter še nekaj nastavitev, ki so dostopne preko displeya, ki se skriva v notranjosti aparata (temperatura kave, trdota vode in podobne stvari).
Glede kave pa takole. Vsak ima svoj okus. Moj okus je pokazal, da so obupne kave npr Tropic Caffe, Barcaffe v kateri koli različici, SPAR kava v zrnih.
Solidne so Lidlova kava v zrnih, mercatorjeva Fair trae kava v zrnih, Illy, Eduscho v zrnih.
Naj še opozorim, da ta avtomat prebavi le in zgolj kavo v zrnih. Glede na patetično izbiro slednje v slovenskih trgovinah se lahko kupec takšnega avtomata pripravi na iskanje solidne kave v zrnju. Eduscho je prijetna osvežitev, a ni v vseh SPAR trgovinah, le največjih. Illy v trnih je znanstvena fantastika v Sloveniji, zato ga je še najbolje naročiti preko spletne strani uvoznika in dobiš na dom.
Kave, kot so Bazzara pa recimo sploh ne najdem nikjer.