Avtomat za kavo?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ja bi si mislil da če imajo zastopništvo da bodo tut kaj imeli pa nič. Že pred nakupom sem jim poslal mail če imajo kje v Sloveniji tak aparat in njihov odgovor je bil da ne si ga pa lahko kupim v tujini to sem tudi storil. Kosem jim danes poslal mail če imajo kje takeskodelice in kje bi lahko imel servis če bo lo kaj narobe njihov odgovor serviserja za take aparate v sloveniji ni skodelic pa prav tako ne morem kupit v sloveniji lahko pa jih kupim v tujini
bonk.gif
no tega odogovra še nisem dobil čeprav so mi na ostale maile zelo ažiurno odogovarjali nikoli več kot 15 min.
Je pa kava zelo okusna pa smetana iz mleka je odlična lahko samo priporočam čeprav cena je tut kar zasoljena.

multitron

Zelenc'
15. nov 2008
7
0
1
Danes sem v Intersparu zasledil promocijo kavnega aparata Cafissimo od firme Tchibo. Aparat deluje na kavo v kapsulah je preprost za uporabo in kava na promociji je bila res odlična. Zanima me če ima kdo omenjeni aparat in kako se obnese v praksi, namreč da se ne razpade že v prvem tednu uporabe kot avtomat od krupsa. Cena za ta cafissimo pa je 99€. Zanima me če gredo v ta avtomat tudi druge kapsule ,recimo od Lavazze ali pa Nespresso.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Pa tut v Sloveniji ni serviserja za senseo avtomate čeprav so v garancijskem listu omenjeni. Očitno bom moral kake steklene skodelice kupit kje drugje kar pijema kavo dva!
cheer.gif
En te mora imet za norca. Sem videl v E'Leclercu "skladovnico" točno teh avtomatov za kavo - in kot vem se brez garancije/serviserja to ne sme prodajat.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Saj garancija je tut v slo sam serviserja ni!
bonk.gif
Ne vem no malo čudno vse skup sam kava je pa odlična vsaj za najin okus! Še pa vedno iščem lepe skodelice po možnosti steklene! Kaka je pa bla cena v lecrerku in ali so imeli zraven tut poseben del za mleko?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
obnese se super, mašina je solidno narejena, ni neko škripavo sranje, malo dela z njo, pašejo pa noter samo njihove kapsule.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
torej poglej kok je strošek kapsul. Sam sem gledal dolce gusto (krups in nescaffe) pa je aparat solide 14 barov pritiska stane cca 80 evrov sam grejo pa not samo njihove kapsule cene pa so sledeče : Če hočeš kaučino kapsule dobiš v paketu 8 kav in 8x mleko in stane 4evre in nekaj čez 16x kava pa pride 4,17! Za mojega senseota je več vrst kav in so cirka slabe 3 evre za 18 komadov!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
najprej kaj je zate avtomat?

bi rad kapučino mejker...bi rad filter mejker?

a bi res rad avtomat v pravem pomenu besede...samo tam pa kot že rečeno....multo novca...ima pa še svoj rezervoar za vodo, daš noter tableto...in dobiš super kavico. Sicer tableta je ekvivelant zlatu (po ceni)...je pa tudi kava temuprimerna.

Za domačo uporabo jaz uporabljam espreso mejker AEG..bil nekje 130 EUR (Koliko je zdaj se mi ne sanja) dela BP, naredi dobro kofetko (zavisi od kave seveda), delaš lahko tudi 'smetanco' kapučina (ki je ne)...in to je to.

Jaz mam tak sistem dela:
potegneš ven rezervoarček za vodo, ga napolniš za 2 kofeta, vstaviš v stroj, vklopiš stroj (da se segreje) vzameš žlico, krpo, kavo, smetano, sladkor, smetano v prahu...naštimaš merice po želji uživalca mehke droge, vzameš nastavek (roč s cedilom) za kavo, daš noter eno žlico kofeta, vstaviš v stroj. Narediš kapučino....streseš zorc v pomije, obišeš nastavek za kavo, obrišeš dno strojčka, da ne pacaš preveč, dodaš novo kavo, narediš kapučino, zliješ zorc v pomije, splahneš nastavek (ročaj) in mrežico, pretočiš iz strojčka preostanek vode (v neko drugo posodico), pobrišeš strojček, ugasneš.....vala......in piješ kavo.

Drugi raje pristavi džezvo na plato, doda sladkor, zavre vodo, da noter kavo...in pije.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
moj sistem je tak zjutraj nalijem vodo v avtomat ga prižgem da segreje vodo, v drugo posodico nalijem mleko, potem mu priložim zavitek senseo kave, pod atomat dam skodelico in klinem po želji kaj želim (samo kavo, kapučino, late makjato
evil.gif
al pa belo kavo in zmeša v par sekundah.
V mislih sem imel bolj "moderne" avtomate ne tiste na filter.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Jaz imam doma tega .
86442.jpg

Koštal je cca. 120 do 130€.
Dela z mleto kavo ali z blazinicami (teh še nisem nikoli poskusil).
Po malo več kot enem letu dela kot nov.
Kavo je treba kupit pravo za espresso - iz ostalih nastane skrpucalo, ne kava.
Kot že zgoraj napisano - Illy je med najboljšimi, je pa tudi med najdražjimi.
Sam porabim precej Segafredo, kar okusna mi pa je tudi tale iz Leclerca (imajo jo tudi v blazinicah):
127940.jpg

Barcafe Espresso mi je seveda tudi okusen, me pa zanima kje bi dobil tisti Barcafe v črni pakungi, ki ga imajo ponavadi v bifejih.
Pa da ne pozabimo.
Pri večini teh aparatov je potrebno dokaj resno vzeti odstranjevanje vodnega kamna. Prav neverjetno je, koliko tega sranja se lahko nabere v aparatu. Sam odstranjujem kamen vsaj na dva do tri mesece. Prejšnji aparat mi je verjetno šel k hudiču ravno zaradi nemarnosti na tem področju.
Pa okusno kavo vam želim
grin1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Če hočeš preverjeno odlično zadevo za gurmane, potem ti iz lastnih izkušenj priporočam TO ZADEVO. Kavo sproti mleje, odlično rešen shranjevalnik mleka, kapučino tak da ga iščeš...
Zgornji link žal ni na slo strani (je ne najdem pri nas), lahko ti ga pa pomagam dobit. Samo žal bo "malo" več kot 200€
frown-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
ksz

Po nasvetu kolega kavoljubca z Saecom ne moreš zgrešit. Prva stvar za pogledat je pritisk vode (sem pozabil koliko naj bi bilo, ampak velja več je bolje), mlinček za kavo (da je vedno sveža, pravi kavoljubci jo itak hranijo v zmrzovalniku) z nastavitvijo granularnosti, boljši imajo še direktno cev za vodo, Saeco ima tudi simpatičen patent za peno - cevka, ki jo namočiš v mleko in ti ga mašina posesa in na drugi strani izpljune peno za kapučino, precej elegantneje od "ročnega" penjenja s paro.

Žal pa se cene boljših aparatov hitro približajo 4-mestni cifri
frown-1.gif

B.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Saeco ima tudi simpatičen patent za peno - cevka, ki jo namočiš v mleko in ti ga mašina posesa in na drugi strani izpljune peno za kapučino, precej elegantneje od "ročnega" penjenja s paro.

Žal pa se cene boljših aparatov hitro približajo 4-mestni cifri
frown-1.gif

B.
Gorenje ima to še boljše rešeno - v njihov vrček vliješ mleko, potem pa ga imaš v hladilniku in ko delaš kapučin, ga samo vstaviš v aparat brez da bi karkoli rabil karkoli drugega delat. Gor je tudi gumbek "clean" s katerim enostavno takoj sčistiš cevi (saj vemo kaj se zgodi z ostanki mleka v cevki
wink-1.gif

Se moram pa na žalost popolnoma strinjat z zadnjim stavkom...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tak sistem ima tut moj senseo sam da moje mleko ni v hladilniku ampak ga dam v aparat do točke, ki je določeza za kako kavo pač želim in on ga speni po vsaki uporabi pa me spomni s tipko CLEAN da spustim vodo da spere mleko!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz sem si kupil senseo latte in lahko ga samo priporočam cena je sicer malo manj prijazna jaz sem zanj dal v metroju (A) 178 evrov. Kava je pa ugodna in jo dobiš v milerju (senseo več vrst) sem pa večraj tut vzel neko arabico v leclercu sam je še nisem poizkusil. Poglej si filmček ki sem ga prilepil pa tui ga še enkrat! senseo
A mi prilepiš link kje si bral o njem?