Avtomat za kavo?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Rad bi si kupil en dober avtomat za kavo za domačo uporabo? kaj priporočate oz. kaj imaste doma?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tam nekje do 200 evrov sem imel v mislih. Drugače pa dober llink in dokaj dobra izbira.

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
V čem je pa recimo razlika med aparatom za 100€ in recimo 500€? Kaj so glavne "karakteristike", na katere je treba gledat? Je recimo tale aparat sposoben sproducirat nek užiten kofe ali ne?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Kaj pa rabiš? Espresso, filter kavo ali pa te tanove fensi avtomatke, za katere rabiš neke posebne "diske" (kava v pakungi), katero ti skuha samo v primeru, da je na embalaži prava črtna koda. Kaj od naštetega te zanima?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
bolj novi fensi nekaj v smislu ne vem senseo od philipsa nekaj takega. A doma nima nobeden kakega kavnega avrtomata da bi lahko napisal ta pa pripravi odlično kavo!

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Odlična kava je skor tok širok pojem kot lepa ženska.
Noben ne zna točnih specifikacij navest (no, razen unih najbolj v oči bijočih
evil.gif
)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
no jaz sem bolj mislil tako. Da se bo kdo javil pa napisal jaz imam ta avtomat od krupsa uporabljam te kavne filtre in mi je kava odlična! Na tak način sem si potem hotel izbrat en aparat in ga tut kupit. Tak sem si jaz to predstavljal.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No, če že hočeš... naš avtomat skuha tako kavo kot mu jo daš notri. Včasih barcaffe, večinoma santana,... Funkcionira isto ko avtomati v kafičih. Torej, daš notr kafe, spustiš čez vodo, speniš mleko in voila, cappucino. Je pa avtomat barcaffe, star cca. 10let... še vedno dela
grin1.gif

To je zame kava... pa peferiraš tiste navadne filter varjante, ti pa ne bi znal pomagat...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
no jaz sem bolj mislil tako. Da se bo kdo javil pa napisal jaz imam ta avtomat od krupsa uporabljam te kavne filtre in mi je kava odlična! Na tak način sem si potem hotel izbrat en aparat in ga tut kupit. Tak sem si jaz to predstavljal.

Ti bom jaz napisal.Tako zanič avtomata za kavo, kot je bil tisti od Krupsa, ki so ga lani imeli v Mercatorju za 150€ še nisem videl. Totalno se je sesul v parih mesecih, da je bil za v smeti.
Drugače mi ni všeč kava iz avtomata, prava turška iz ravno prav velike (najpomembnejši parameter - v preveliki posodi je kava vedno zanič) džezvice je najboljša...

Cavalierka

Pripravnik
19. sep 2007
118
0
16
osrednje-slovenska
V službi uporabljamo avtomat za kuhanje tabletirane kave Illy (firma espreso jih prodaja) in pride iz njega ven res odlična kava. Sem si pa za doma kupila aparat od Severina, ki prav tako skuha tako dobro kavo kot tisti v službi, je pa res, da ni tako estetski kot so od Illija (http://www.espresso.si/aparati.htm). Pa še to, Severinov aparat, katerega cena je cca. 100 evrov ima možnost kuhanja mlete kave ali tabletirane kave. Imam pa željo kupiti si Ilijev aparat, ko bom "velika".

multitron

Zelenc'
15. nov 2008
7
0
1
Pred dvemi tedni sem kupil avtomat za kavo Krups xp4050. Ta avtomat je najslabši izdelek kar sem jih do sedaj imel( cena je bila 251 €). Kava je brez okusa , avtomatsko penjenje mleka ne deluje , pod avtomatom je začelo puščati, tako da sedaj avtomat roma na servis. Ta izdelek je prava sramota za firmo krups pa čeprav je made in China. Odsvetujem nakup te znamke, veliko slabega o Krupsu je tudi napisanega po tujih forumih.Prej smo imeli De longhi in je kuhal odlično kavo , v pokoj je šel po devetih letih odličnega delovanja.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
evo to sem hotel slišat ker ena varianta je bila tut od krupsa in sicer nescafe dolce gusto (aparat je od krupsa ) in stane cca70 evrvo če so dražji že začeli razpadat to potem odpade. Bom pa uporabljal tabletirano kavo zato iščem tak avtomat da je pa illy kava najbolša pa sem že slišal!

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Pri nas mamo Saeco Odea. kupljen je v metroju za 280 eur.... všeč mi je ker daš kavo v zrnih notri in ti jo sproti zmelje..

Kava je pa notri od Illija. Tast ma pa doma Saeco incante de luxe, ima pa same pizd++++,...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
v paketu sem gratis dobil eno skodelico za machiato in eno za kavo z mlekom. Sem poslal mail na philips slovenija da bi dokupil še vsaj dva pa so mi odgovorili da se to tako kot avtomat v sloveniji ne da kupit!
bonk.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Bemti filipsa in vse kar sodi zraven.
Men so pa na Niveji rekli, naj kupim gel za brivnik tam kjer sem kupil brivnik, ker oni tega nimajo...
jezen.gif

Nekako nisem več baš neki fen filipsa...
10.gif