Citat:
Uporabnik VinS pravi:
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Vrgel skupaj stroške v excelu za 1 teden" kruzanja" in:
* najem avtodoma, 2.500 km trasa, poraba 12-15l/100km, cestnine, vstopnine, kampi pa še ene 2 stotaka za zraven - cca 2600 EUR
* ista trasa in kilometri, spanje v povprečju 70-80 EUR na noč, poraba avta 7-8l/100 km, ostalo tud enako kot gor - cca 1.600 EUR
Je razlika, je. In trenutno mislim da je z predšolsko mularijo brezveze rinit v "varnostno tvegane predele" ker premalo odneseš od izleta in kraja.
Torej pade avto in AI Turčija...
Se nisem hotel prej oglašati ampak mi smo prišli do enakega zaključka.Rezultat: leta 2010 smo bili z avtom s 6 mesečnim dojenčkom in 4 leta staro hčerko v Provansi in vse do španske meje, v cca 12 dneh smo v glavni sezoni (od nekje 10-20. avgusta) zapravili le 1200€ za vse skupaj in se imeli super ter ogromno videli ter se kopali vsak dan (morje, jezera, reke). Nočitve so smešno poceni (motel na Azurni obali 50€ za 3+1 osebe, drugje 30-40€), tudi hrana v restavracija ni bila preveč draga (recimo 10-15€ na osebo za veliko kosilo). Priporočam! Potopis imam na drugem forumu, pa ne vem če lahko dam sem link.
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Dej link mona
A si spanje rezerviral sam prej, al kr na juriš v enega izmed motelov ob cesti?
Obstaja kšna low budget veriga za prespat?
x2Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Če imaš na avtu kljuko premisli o izposoji prikolice za 2 osebi v tem primeru.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
x2Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Če imaš na avtu kljuko premisli o izposoji prikolice za 2 osebi v tem primeru.
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Kej komplicirajo če rezerviraš za 3, notri spijo pa 4je?
Ponudba IBIS verige za 4 je bolj boga... za 3 pa kjer češ in ful ugodno. Letimo (avto, no) v vsakem primeruv drugi polvici maja... in tole bo glih fina varianta za nas; imaš za spat, kopalnico, štrom za hladilno skrino in to je to...
Kot prvo, ostanite pri temi, za iskanje hotelskih verig naj se ustvari nova tema, tukaj je govora o potovanju z AD in ne z avtom in iskanjem low budget hotelskih verig!Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Lahko ti napišem nasvet nekoga ki je prepotoval "pol sveta" z avtom
Avtodom je zguba cajta pa še predrag je!
To je en moj kolega ki vsako leto naredi med 4000 in 6000 Km,
bil je dobesedno povsod!
Francijo obožuje, pravi da je nekaj najlepšega kar se da videt pa ne misli samo mesta - podeželje je izpostavu.
Avtodom je enkrat sprobu in pravi da je kot prvo prepočasen, drag (najem ali vzdrževanje), dražje cestnine itd...
on potuje 2 ali 4 os. z svojim Tdi-jem in pravi da si začrta pot in točno ve kdaj in kje bo prespal.
sam avto mu je pil do 160km/h 6L pa zračunaj koliko zgubiš že samo na cesti, pa še če zaviješ na lokalno cesto se ti ni treba nadvozov ali pa da se ne boš kje imel obrniti
Aja, nočitev v okolici Pariza je bilo lani cca 20-25e z zajtrkom za 2 osebi pa pravi ustaneš poješ in gas v mesto oz. na pot.
Toliko od mene... to vem ker sem ga spraševal isto kot ti - avtodom!?
Edini problem pri tebi je ker imaš še tako majhnega otroka - razmisli dobro
Ne boš verjel, obstajajo tudi prikolčarji ki se fjakajo na enak način kot tisti z AD (keč je verjetno v financah).Citat:
Ampak spet, tale zadnji odstavek bodo razumeli samo tisti iz druge vrste 'potovalcev', prikoličarji in hotelarji pa boste zmajevali z glavo.
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Kot prvo, ostanite pri temi, za iskanje hotelskih verig naj se ustvari nova tema, tukaj je govora o potovanju z AD in ne z avtom in iskanjem low budget hotelskih verig!
Kot drugo, kot sem že na začetku povedal; avtodom je za specifično vrsto ljudi. Ko enkrat sprobaš tak način potovanja si za ali pa proti. Vsako cincanje pomeni, da to ni zate. Kaj hočem povedat? Tole kar je napisano v citatu je en bullshit. Zakaj? Kot prvo, namen avtodoma je, da vandraš iz kraja v kraj, odvisno od situacije, vremena, počutja, torej potovanje res brez nekega plana in brez neke 'napetosti'. Kot jaz vidim sta se oblikovali dve vrsti potovalcev tukaj na forumu;
prvi ste zagovorniki potovanja z avtom, prikolo, hotel itd., ki pač nikoli niste zares padli v AD sceno. Ni problema, samo ne odsvetujte a priori vsakomur takšen način preživljanja počitnic. Če taka stvar ni za vas, kdo pravi, da ni tudi za druge?
Drugi in v veliki manjšini pa smo tisti, ki vemo kakšen užitek se je zbuditi en dan nekje na kakem hribovitem prelazu, naslednji dan pa zjutraj srkat kavo 10m od plaže v Nici...
Osebno še enkrat svetujem vsakomur, da naj proba enkrat, si magari sposodi starejši a ohranjen avtodom, lahko tudi samo predelan kombi pa bo videl, če ga bo potegnilo noter. In če ti je všeč, namesto da kupiš osebni avto za 30k €, boš raje vzel kio za 15k €, imel prišparanih 15k €, v naslednjem letu prišparal še ene 5k € in imel kar soliden avtodom, ki bo samo tvoj lahko še naslednjih 15, 20 let. In ko eni nakladate, da naj vzame avtodom z francosko posteljo zadaj, pa z boxom pa nevem vsem še.. Sej namen avtodoma ni, da imaš ves luksuz od doma in, da s sabo trogaš pol bajte. Ampak spet, tale zadnji odstavek bodo razumeli samo tisti iz druge vrste 'potovalcev', prikoličarji in hotelarji pa boste zmajevali z glavo.