Avtocesta-razvršanje v primeru nesreče

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Čakam odgovor od amzs
pozdrav.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
A se lahko kak medij loti te zadeve? Ker od našega razglabljanja tule ne bo velikega efekta...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Verjetno bi bil res čas da se zvleče naše vrle urejevalce prometa v kako kontakno oddajo in se jih malo pobara o tem. Pa mimogrede še kakega policaja, da pojasni njihovo neprilagojeno hitrost.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Ma ja, misli si. Ko sem začel policaje matrat z neprilagojeno, so me zbrisali z liste vabljenih na tiskovke. Ko sem zadnjič Velovu razložil, da nekaterim manjka jajc, me je samo debelo gledal. Če jim začneš razlagat o statistikah, ne vedo, kaj bi rekli in tumbajo neprilagojeno.
Edina rešitev je odpustit vse v vodstvu na ministrstvu za promet, vse v vodstvu policije in cel AVP. In potem selektivno zaposlit nove.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Sicer ne spremljam, kaj je kdo od alterjevcev napisal, samo v tej zadevi se s teboj popolnoma strinjam.

Pa tako bi moralo biti na vseh področjih javne uprave.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.105
3.161
113
Daj koga na 24kur dobi pa ga vprašaj kako to da v vseh teh letih niso uspeli izračunat da je 3,75+3,75 < 2+6. Ponavadi so to učili v 2 razredu osnovne šole.
evil.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ma ja, misli si. Ko sem začel policaje matrat z neprilagojeno, so me zbrisali z liste vabljenih na tiskovke. Ko sem zadnjič Velovu razložil, da nekaterim manjka jajc, me je samo debelo gledal. Če jim začneš razlagat o statistikah, ne vedo, kaj bi rekli in tumbajo neprilagojeno.
Edina rešitev je odpustit vse v vodstvu na ministrstvu za promet, vse v vodstvu policije in cel AVP. In potem selektivno zaposlit nove.

Predlagaj razpust Žlendrovega sveta saj od tu prihaja očitno preveč zmot in so očitno njihovi predlogi spisani brez izkušenj na terenu !

Lej - tisti Slovenski šleper, ki se "po Slovensko" razvršča v Avstriji sem prilepil video link v sosednji temi in se že vlačijo screenshoot-i levo in desno.
Brez drage nadgradnje Slovenskega video nadzora avtocest in xy izvedenskih komisij lahko v letu 2015 na internetu najdemo ogromno posnetkov iz razvitejših držav, ki dokazujejo logično primernejše prijeme in ukrepe.
Ljudje, ki v takih primerih sodelujejo in delajo morajo dati predlog oziroma sodelovati pri spremembah in dopolnitvah zakonov !
O razvrščanju v takih primerih so za to edino in edini primerni (v tem vrstnemu redu):
-Reševalci
-Gasilci
-Policisti
Razni "prehlajeni" uradniki iz klimatiziranih pisarn za take stvari nikakor niso primerni (bog ne daj še strankarskih sporov).

BDW: Kolikor se spomnim sta od kraja nesreče do zloglasnih futsbalerjev in rolkarjev na posnetkih še dva izvoza na regionalno cesto.
A ta ni več uporabna, če imaš vinjeto na šipi ??
Po izjavah "prehlajene uradnice" sodeč bi morala rezerva svetiti pri polovici tanka in v prtljažniku bi moral prevažati 1,5l primerno ohlajene vode za take primere
stupid-1.gif

Jao bože - se sploh zavedate kaj prihaja ta konec tedna: močno nadpovprečne temperature + mlaj (prazna luna)
cry12bpy.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Na regionalki je bila, kolikor vem, tudi stoječa kolona.
Sicer pa se strinjam s tabo, čeprav ne vem o kateri prehlajeni uradnici je govora (sem na dopustu, na grozo nekaterih iz ene druge teme na Alterju na njem celo uporabljam net, pa še kaj za službo naredim, ker drugače pač ne gre).

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sicer pa se strinjam s tabo, čeprav ne vem o kateri prehlajeni uradnici je govora (sem na dopustu, na grozo nekaterih iz ene druge teme na Alterju na njem celo uporabljam net, pa še kaj za službo naredim, ker drugače pač ne gre).

Potem nisi na dopustu. Mogoče so na dopustu ostali člani družine.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-376
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
To je bila izjava darsovke http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61635458§ion_id=928&article_id=4050783

Sicer je res,da kakšne športne aktivnosti nikakor niso dovoljene,ampak izhod iz avtomobila po štirih urah 35 stopinj,otroci,brez hladne vode itd ?? Me zanima kdo garantira,da bo imel štiri ure otroka na stoječi koloni brez premikanja stalno v avtu ??

sem pisal darsu zadnjič o tem, ko mi je bilo dolgčas v avtu v tej koloni... do danes nobenega odgovora. Sej sem že rekel, nič kaj lepega odnosa nimajo do svojih strank.

Pa kaj jih stane v vsak avto 1l hladne vode dat? 1000€? za boljše počutje uporabnikov in super reklamo???

JAO!!!

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Na tem posnetku 24ur se lepo vidi kakšen odnos imajo do strank. Na papirju vse zagotavljajo, ko je treba pa res kej narest, pa oni niso edini. Naj kaj drugi poskrbijo za to. Drek od države

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-376
113
samo za AC so samo oni odgovorni. To je njihovo, in vse oni poberejo. Koga bi lahko še tukaj zraven mešali v takih primerih? Civilno zaščito??

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
BP lahko doma ostanete ali pa crknete v avtu od žeje. Sploh ker so priporočila od 25.6 v vseh medijih nonstop da vsem ki se odpravljajo na pot svetujejo da vzamejo s sabo dovolj vode in hrane za stanje v morebitnih zastojih (ki niso tako redki btw). Pa DARS velikokrat pri daljših zastojih dejansko deli vodo.

Skratka it poleti na AC brez zaloge vode za vsaj par ur (sploh če imaš v avtu otroke) je enako kot it na triglav v natikačih in litrom špricerja. Neodgovorno (po alterjevsko "obiščite UE in vrnite izpit")!

Glede športnih aktivnosti pa poznamo kako to gre ne, se začne premikat kolona (končno po 3h stanja) pa imaš par vozil kjer ni nikogar ker je ata šel na pir v najbližjo vas (jasno ključ od vozila nesel s sabo), otroci igrajo fuzbal na cestninski, mama pa firbca na mestu nesreče (5km naprej od vozila). videno že 100x v takih in drugačnih situacijah. Večino zastojev podaljšajajo ravno taki imbecili ki jih spet lahko damo v kategorijo "neodgovorni".

Preden se usuje name okoli nerazumevanja glede "sitnih" otrokov ki ne morejo bit 5h pri miru vam je opravičeno samo če so otroci s posebnimi potrebami. Ostala mularija ima da sedi 8h pri miru oz. se gre vmes vsako uro 1x pretegnit za 5 min pred avto, to bodo počeli tudi v šoli in kasneje na delovnem mestu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Potem nisi na dopustu. Mogoče so na dopustu ostali člani družine.

Po čem pa ti lahko sodiš, a sem jaz na dopustu ali ne? Ker sem na hitro odgovoril na dva službena maila, preden sem se na Alter spravil ali ker sem včeraj zvečer ob mrzlem pivo ali dveh en tekst napisal, da ga ne bom rabil po povratku z dopusta? Pa še kakšnega bom, na dopustu, ko sem sproščen in je prazna glava, gre to veliko lažje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-376
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
BP lahko doma ostanete ali pa crknete v avtu od žeje. Sploh ker so priporočila od 25.6 v vseh medijih nonstop da vsem ki se odpravljajo na pot svetujejo da vzamejo s sabo dovolj vode in hrane za stanje v morebitnih zastojih (ki niso tako redki btw). Pa DARS velikokrat pri daljših zastojih dejansko deli vodo.

Skratka it poleti na AC brez zaloge vode za vsaj par ur (sploh če imaš v avtu otroke) je enako kot it na triglav v natikačih in litrom špricerja. Neodgovorno (po alterjevsko "obiščite UE in vrnite izpit")!

Glede športnih aktivnosti pa poznamo kako to gre ne, se začne premikat kolona (končno po 3h stanja) pa imaš par vozil kjer ni nikogar ker je ata šel na pir v najbližjo vas (jasno ključ od vozila nesel s sabo), otroci igrajo fuzbal na cestninski, mama pa firbca na mestu nesreče (5km naprej od vozila). videno že 100x v takih in drugačnih situacijah. Večino zastojev podaljšajajo ravno taki imbecili ki jih spet lahko damo v kategorijo "neodgovorni".

Preden se usuje name okoli nerazumevanja glede "sitnih" otrokov ki ne morejo bit 5h pri miru vam je opravičeno samo če so otroci s posebnimi potrebami. Ostala mularija ima da sedi 8h pri miru oz. se gre vmes vsako uro 1x pretegnit za 5 min pred avto, to bodo počeli tudi v šoli in kasneje na delovnem mestu.

Recem lahko samo haha.

Doma bi ostal, ce bi vedel, da bo nesreca.

In za 15min kolikor se vozim v eno smer na AC res ne bom s seboj vzemal vode.

Glede otrok - naredi si svojega in ga imej 8ur pri miru s 5 min odmori na vsako uro. Lahko tud v stanovanju s klimo in hladno vodo. Pa potem porocaj o rezultatu.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Avtocesta je lahko veliko sranje. Enkrat sem obstal v koloni zaradi nesreče z dojenčkom v avtu. Šel sem samo en izvoz med tem ko je šla moja k frizerju. Nisem imel ne vode ne nič zraven za tiste planirane pol ure odsotnosti. Potem sem razmišljal, da bo žena prišla s taksijem po drugi smeri in vzela dojenčka, saj je ona nosila njegovo hrano s sabo
smile-1.gif
. Ampak so k sreči odprli prehod na avtocesti tako da smo polkrožno obrnili in po nasprotnem pasu nazaj. Takrat je pri nesreči je tovornjak šel skozi ograjo tudi na nasprotne vozne pasove.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Dokler bomo imeli takšne lenobe na ministrstvu ne bo nič bolše.
Spremenit zakon TAKOJ !
Postavit table na AC,potem pa samo kasirat kdor se ne bo umikal!