Avto Zaprožec

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kje si zdaj ta krš našel?
hysterical-1.gif

zaporozecu8bc.jpg

Dvomim da ga je kdo imel...

http://www.autoportal.hr/klasicni/2007/04/20/6552/zaz_966_zaporozec/

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Nisem ga imel, sem pa poznal kar nekaj lastnikov. Seveda so ga vsi povrsti hvalili, čeprav je bil res krš. Zračno hlajen motor zadaj, pogon zadaj - ruska drift mašina
grin1.gif
Ena od njegovih značilnosti je bil ruski Webasto grelec na bencin. Grel je pa res dobro.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Drago pravi: Ena od njegovih značilnosti je bil ruski Webasto grelec na bencin. Grel je pa res dobro.

Verjames ali ne jaz sem tale ruski webasto vgradil v bolhico(f126p) in to z digitalno uro,da sem zjutraj sedel v topel avto
cool-1.gif

Edino ena majhna pomanjkljivost je bila pri montazi-cev za gorivo
tongue-1.gif

Neke lepe nedelje mi je bolha zacela cukati in poskakovati-slucajno sem pogledal v vzvratno ogledalo in videl samo en ogromen plamen
shocked-1.gif

Pa se kaj se je naslo na tejle bolhici-pomik stekel,centralno zaklepanje,volanska letev(ostali so imeli polza),volan v velikosti CDjke,vsak vikend kaksen nov blatnik,...

No pa nazaj na temo Zaporozca-dosti so jih uporabljali v zakotnih krajih skoraj brez poti,vozil pa sem se z njim samo ene dvakrat,pa nic ne pogresam njegovega udobja
wink-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Kombinacija zračno hlajenega motorja in požara ni bila značilnost samo zaporožcev. NSU Prinz je imel iste težave. Verjetno je šlo za pregevanje motorja in posledično tudi cevi za dovod goriva. Guma in vročina pa ne gre ravno skupaj.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Baje, da jih je zelo motil bočni veter zaradi ogromnega prostora pod blatniki.

vzgon.press

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Baje je imel probleme z zavornim sistemom. Lajtenge so rade spustile, ker so bile gumjaste ali nekaj takega. Meni je to povedal en šofer avtobusa, ki je včasih iz Beograda v Slovenijo nosil bremz lajtenge za ta avto, baje je bila to zelo iskana roba med lastniki teh avtomobilov.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Zanima me nekaj. Pri nas smo temu avtu vedno rekli Zaporožec, sedaj pa ne vem ali je v naslovu slvonična napaka, ali se Zaporožec reče v naših krajih "po domače".

lp

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Precej nestabilen v ovinku : ko ti je pobegnil, si ga zelo težko ujel nazaj.

Vebasto je bil pa res močen
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: