Avto navigacija za hondo

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik peterrepek pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Toyota je že predlani pokrila Slovenijo in Hrvaško, letos še nekaj Srbije...

Tako, da ni vse v ekonomiki.
Lp

V čem pa, ko v ekonomiki? Poglej si št. vozil, ki jih Toyota proizvede potem pa primerjaj z Hondo. Pa sam preceni, če ni od zadaj ekonomije.

Toyota ima drugače odlično pokritost in dosti POI zafrkava jo edino to, kar osebno ne prenesem, da določene generacije imajo 4 DVD DL za pokrit EU. Se ti ne zdi to malo preveč oziroma nepraktično? Jaz se želim vsest v avto v Grčiji in želim, da me pripelje navigacija do Finske brez da morem vmes menjat 3 DVDje.

Dvomim da je ekonomično, razen če je ta stvar zelo poceni.

Moram počekirat, ampak mislim, da daš notri karto kjer je cilj in prideš tja, le karta vmesnih(DVD) poti je manj obširna.

Lp

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Sicer ne razumem zakaj se še nekdo v dobi 64 in več GB memori kartic še okvarja z DVD pogoni.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
In še nekaj , koliko te pride ta original DVD za Navigacijo pri Hondi, jaz em zadnjo dol z neta potegnil , tam ko so Mađari zraven

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Verjetno se nisma razumela
smile-1.gif

Ta trenutn hondin je svoje tud že odslužo. Podpora pa je do 2016.
V pripravi je tudi že nov, ki ni več na DVDju, in je ultra hiter. Jaz na njen nebom razvijal, ker se umikam.

Nazadnje urejeno:

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
In še nekaj , koliko te pride ta original DVD za Navigacijo pri Hondi, jaz em zadnjo dol z neta potegnil , tam ko so Mađari zraven

Mađare smo dodali zraven za modelno leto 2008.
Nimam pa pojma, kak ti skopirani DVDji delajo na uranem SW. Baje naj bi meli neko zaščito.

Nazadnje urejeno:

peterrepek

Zelenc'
16. jan 2010
29
0
1
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Sicer ne razumem zakaj se še nekdo v dobi 64 in več GB memori kartic še okvarja z DVD pogoni.

Tudi sam se strinjam, da so optični mediji za pozabo vendar imajo ogromno prednosti.

Dokler je DVD, dobišza večino vsaj kopije okoli za pameten denar. Sistemi, ki so v novih avtih integrirani z SD kot je od Peugeota My Way ali RNS310 od VW ne moreš kopirat zlahka. Za enkrat potrebuješ media duplicator za katerega potrebuješ dongle key po 5 kopiranju (program je kar slan) in po vrh vsega za narediti duplikat rabiš zraven imeti original kartico. Sej bodo tudi to preskočili in se bo dalo, samo bo potreben čas, pri RNS310 baje da že nekaj mučkajo, samo se še nisem poglobil.

Ščitijo se pred piratstvom to je bistvo vsega. BMW na F01 in F02 ter E89 je že uvedel, da kartografije se bo dalo nalagat samo preko OBD-ja. Sedaj pa sam oceni. Kopija DVDja se gilbje okoli 40€. Nadgradnja bo mogoča zgolj na original servisu. Malo ugibam vendar pod 300€ ne verjamem, da bo nadgradnja sploh mogoča. Poleg tega, pa po lastnih izkušnjah, je to prej kot dobra zadeva slabost, ker zmeraj se pojavijo kaki problemi pri nalaganju preko OBDja.

Nazadnje urejeno:

raners

Majstr
4. mar 2008
2.824
442
83
peterrepek, praviš, da si nekako shekal neko navigacijo tako, da deluje na navigaciji, na kateri (po specifikacijah) ne bi smela.

Tudi sam sem se že mislil lotit nečesa podobnega, in sicer pri navigacijah Teleatlas E (to so CD navigacije od Blaupunkt za več različnih avtomobilov (jaz bi rabil za Audi A4 (letnik 2004), BNS4.x (ta podpira DX mape))). Ker DX ne podpira Slovenije, E pa jo (čeprav je samo 47% pokritost), sem tudi že pomislil, da bi se to moralo dat na nek način pretvorit (iz E v DX).

Zanima me, ali je že kdo poskušal 'pretvarjat' ti dve navigaciji (morda peterrepek) in ali je sploh mogoče?

KRT

Zelenc'
13. jul 2009
20
0
1
D_K
Vozim Accorda zadnje generacije z navigacijo. Bom lahko uporabljal ta razširjeni DVD?

Če ti ni težko napiše katere države zraven Slovenije so zajete v tej razširitvi.

KRT

Zelenc'
13. jul 2009
20
0
1
Glavno da so to porihtali, saj je bilo že res smešno, glede na konkurenco.

Upam, da bo čimprej zdaj zunaj.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Nekaj še:
Vsi, ki imate trenutne hondine navigacije. Support je planiran do leta 2016. (SW in baza).
Drugo leto pa naj bi paralelno prišle ven tudi nove navigacije. Roko na srce vizualno ni nekih sprmemb (mogoče bodo še kaj spremenili), je pa ful hitra, do zdaj kar sem videl en od hitreših na marketu.

peterrepek

Zelenc'
16. jan 2010
29
0
1
Si skoraj upam trdit, da ne bo znala slovenščine.

Če se pravilno spomnim, še menijev ni v Slovenščini

peterrepek

Zelenc'
16. jan 2010
29
0
1
Citat:
Uporabnik raners pravi:
peterrepek, praviš, da si nekako shekal neko navigacijo tako, da deluje na navigaciji, na kateri (po specifikacijah) ne bi smela.

Tudi sam sem se že mislil lotit nečesa podobnega, in sicer pri navigacijah Teleatlas E (to so CD navigacije od Blaupunkt za več različnih avtomobilov (jaz bi rabil za Audi A4 (letnik 2004), BNS4.x (ta podpira DX mape))). Ker DX ne podpira Slovenije, E pa jo (čeprav je samo 47% pokritost), sem tudi že pomislil, da bi se to moralo dat na nek način pretvorit (iz E v DX).

Zanima me, ali je že kdo poskušal 'pretvarjat' ti dve navigaciji (morda peterrepek) in ali je sploh mogoče?

Sta si kar precej različni. Nimam nobene informacije oz. intel, da je kdo združil ti dve skupaj.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Ok še vedno links pa rechts, sicer bi pa bil to kar zajeten podvig , glede na to da ta navigacija uporablja tudi govorno upravljanje..

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Za staro platofrmo se ne splača, gelde na to, kolko avtov z navigacijo prodajo v SLO. Mogoče bo za novo platformo SLO, glede na to, da je na drugih projektih ze narejeno za SLO.

Smorny

Zelenc'
15. apr 2010
2
0
1
Obišči stran
Majhen offtopic.
D_K: Je možno dobiti .SDL Slovenije? (tudi ostalih republik Balkana se ne bi branil). Imam Saaba, ki uporablja tole čudo, baje kompatibilno z nekaterimi bmw, mercedesi... in vse kar sem našel na netu in je billo kompatibilno, ni imelo nam ljube Slovenije.

peterrepek

Zelenc'
16. jan 2010
29
0
1
Katerega Saaba imaš?
Če me spomon ne vara SDL bi moral biti za modele 9-3 pred modelskim letom 2008.

Kasnejše različice 9-3 torej po modelskem letu 2008 in na splošno 9-5, Land Rover, Mazda, Subaru, Jaguar Ford imajo precej similarne zadeve. Sta dva DL DVDja. Slovenija je pokrita še kar, ostale dežele balkana pa logično manj.