Avto na položnice in leasing

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Hm, a ni tako, da abiš bit za leasing zaposlen za nedoločen čas, za položnice pa ne? Samo da so pri položnicah toliko strožji glede ne plačila.
Za leasing ni potrebno nič. Za kredit pa ja. Čeprav, če bo klošar prišel po SL AMG, zna imeti morda manjše težave tudi pri leasingu
grin1.gif
.

Za leasing ni potrebno nič?
hysterical-1.gif

Ni treba pretiravat.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Jaz sem potreboval plačilke za tri mesece nazaj, potrdilo zaposlovalca o plači, tiste prepovedi (ne vem kako se jim reče), potrdilo o zaposlitvi in vse ostalo. In leasing hiša ti v primeru, da nisi zaposlen za nedoločen čas, še vedno lahko zavrne vlogo. Meni je šlo skozi.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Potem je to isto kot kredit, samo malo dražje? V čem je fora?

Cenejše je, vsaj zame. Poleg tega sem dobil maksimalen popust na zavarovanje (obvezno in kasko), tako da sem si lahko privoščil maksimalna kritja za 640€.

Kredita nisem mogel dobiti, ker nisem zaposlen za nedoločen čas.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
No, saj precejkrat je tako. Pač raje preverijo. Ampak če poslušaš oglase za avto ''na položnice'' je vse kar potrebuješ le osebna izkaznica. Predvidevam pa, da je v tem primeru začetni polog občutno višji. Tako da, če je potrebno, rabiš le osebno in polog.
Citat:
Poleg tega sem dobil maksimalen popust na zavarovanje (obvezno in kasko), tako da sem si lahko privoščil maksimalna kritja za 640€.
Tole je žal dvorezen meč. Potem na svojem ne boš nikoli prišel na 50%. Jaz hvalim boga, da sem na svojih prvih kanticah lovil tisti popust, ker se res občutno pozna.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Tisto "na položnice" je precej precej dražje. Legalen rop.
smile-1.gif
Zakaj že?
confused-1.gif

A ti bi dal nekomu, pri katerem je šansa, da ne bo plačeval npr. 40% po istih pogojih oz. malce slabših od nekoga za katerega je 95%, da bo vse ok?
confused-1.gif

Če pa nekdo sam pristane v ta po tvojem legalen rop, se očitno strinja s tem in je pripravljen za to, da bo nekaj imel očitno toliko plačat.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.574
4.493
113
49
Na sončni strani ALP
"Na položnice" sem nabavil avto pred dobrimi 10 leti. Če bi lahko čas zavrtel nazaj, bi še DALEČ STRAN od tega.
uf-1.gif

Prave pogoje smo zvedeli šele pri notarju, ko je bilo treba podpisati pogodbo. Obresti oderuške, danes bi dobil za
isti znesek obroka precej večji kredit. Najhuje pa je bilo, ko mi je čez 2 meseca potrkal na vrata uradni rubežnik in
zarubil vozilo. Vsi papirji so bili sicer pisani na mene, vendar v primeru zamude ENEGA obroka, odpeljejo zarubljeno
vozilo. Obvezno je bilo kasko zavarovanje, zavarovanje proti kraji in vinkulacija (v primeru totalke gre denar kreditodajalcu).
Vsako leto sem jim moral pošiljati kopijo prometne in zavarovalne police z vinkulacijo.
bonk.gif

Ne vem, če se je do danes kaj spremenilo na boljše, vendar bom prej pošteno premislil, preden bom šel podpisati pogodbo.
Je pa res, da je bil to edini način za kredit preko kreditne sposobnosti. (več kot 1/3 plače).
crazy1.gif

Kot je že bilo prej napisano, miljaužentkrat preberi pogodbo in se po možnosti še posvetuj z nekom, ki pozna vsa pravna stališča.

Pa GL pri nakupu.
rolleyes-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kdo ve, kje je meja, ko omejitev na 1/3 plače več ne velja? Nekdo s 5 jurji plače namreč z lahkoto plačuje 4 jurje kredita, pa ne bo umrl od lakote.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Jaz se ne bi šel tega biznisa, niti si ne bi sposodil denarja pri taki firmi. Malce slabši pogoji? Daj se prosim prej pozanimaj, preden lapaš v tri krasne. Pogoji so precej precej slabši.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Jaz se ne bi šel tega biznisa, niti si ne bi sposodil denarja pri taki firmi. Malce slabši pogoji? Daj se prosim prej pozanimaj, preden lapaš v tri krasne. Pogoji so precej precej slabši.
Predlagam, da greš nazaj v šolo, kjer se boš moral naučiti brati. Pa vseeno še enkrat (bilo je vprašanje in pa boldam, da boš morda dojel trditev):
Citat:
A ti bi dal nekomu, pri katerem je šansa, da ne bo plačeval npr. 40% po istih pogojih oz. malce slabših od nekoga za katerega je 95%, da bo vse ok?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kdo ve, kje je meja, ko omejitev na 1/3 plače več ne velja? Nekdo s 5 jurji plače namreč z lahkoto plačuje 4 jurje kredita, pa ne bo umrl od lakote.

Nekdo s 5 jurji tud nebo šel kupovat avtomobila na kredit
evil.gif
.

jah ravno tak s 5 jurji cistega in vec na mesec ve, da je danes neumno kupiti avto na gotovino. no jaz zal se nimam tok place, se pa blizam ampak takrat bo tudi ze liter bencina 5eur
hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Nekdo s 5 jurji tud nebo šel kupovat avtomobila na kredit
evil.gif
.

Za nepremičnine se pa tud taki težko skeširajo, če si želijo kakšno ekstra luksuzno. Vsekakor pa tvoj odgovor nikakor nima veze z mojim vprašanjem, ker odgovora še vedno nimam
priden.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
No sej to me zanima, kje začnejo drugače obračunavat kredit
smile-1.gif
Meni je jasno, da pri 5k plače to malo drugače računajo. Že recimo pri 1500€ plače je veliko lažje preživet s polovico namenjeno za kredit kot z 800€ in 1/3...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Predlagam, da greš nazaj v šolo, kjer se boš moral naučiti brati. Pa vseeno še enkrat (bilo je vprašanje in pa boldam, da boš morda dojel trditev):
Citat:

Napisal sem ti, da se ne bi šel tega biznisa. Torej - ne bi posojal denarja ljudem, ki ne morejo dobiti posojila pri finančni ustanovi. Sploh, zato niti ne razmišljam komu bi dal in komu ne. Zdaj pa lahko nehaš z nepotrebnimi dodatki, ker sam sebe smešiš.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Khm, smešenje. Le kdo se smeši
grims-1.gif
?
No, pa mi prosim pokaži (z linkom), kje sem tole napisal
grims-1.gif
?
Citat:
Daj se prosim prej pozanimaj, preden lapaš v tri krasne. Pogoji so precej precej slabši.

To sem JAZ napisal, človek. Kaj ti ni jasno??? JAZ trdim, da je kupovanje česarkoli "na položnice" pri privatnikih ODERUŠTVO.