avto brez ključa (nadgradnja?)

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
je kdo seznanjen ali obstaja kakšen kit - nadgradnja, za "inteligenten ključ"
vstop v avto in zagon brez ključa (pa ne na gumbke na daljincu, ampak z ključem v žepu, kot npr novi renaulti)

lp,m

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
obstaja enota za daljinsko centralno kjer se ti odklene/zaklene samodejno ko se približaš )fajn stvarca sploh za dostavne kombije ko so vedno polne roke) (npr. znamke META, uvoznik DIGITAL ELEKTRONIK Koper)

da bi pa imel brez ključavnice pa še nisem srečal, saj bogve kako je potem z zaklepanjem volana.....

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
En je imel na Pussy-Wagnu (
evil.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ko sem iskal avtoalarm (GIORDAN) na ebayu sem naletel na podobne zadeve. Ko greš od doma na daljincu klikneš, pa se avto zunaj prižge in ko prideš do njega je lahko tudi že topel. Najbolj priročno seveda v zimskem času
tongue-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
obstaja enota za daljinsko centralno kjer se ti odklene/zaklene samodejno ko se približaš )fajn stvarca sploh za dostavne kombije ko so vedno polne roke) (npr. znamke META, uvoznik DIGITAL ELEKTRONIK Koper)

da bi pa imel brez ključavnice pa še nisem srečal, saj bogve kako je potem z zaklepanjem volana.....

Popravek: Podjetje Digital Elektronik je v Solkanu in ne v Kopru.

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
ja to ravno ni to ampak hvala
smile-1.gif

to je bolj za "amerikance" ki imajo radi neuporabne stvari, sem našel veliko tega, ampak saj avtomobilski ključ že ima gumbe ne rabim še enega pilota. Kolikor sem zasledil, še ni neke univerzalne naprave v maloprodaji. Je pa npr. v novem outlanderju za videt, v avtu je v ključavnici ob volanu nek modul , ki nadomešča ključ in ga obrneš za vžig, dela pa samo če imaš ključ(morda kartico) v žepu.
bo za počakat... morda kmalu kaj naredijo

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Pa sej to ima novi A4, daljinca imaš v žepu, avto pa vžgeš na gumb in se odpelješ.

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
rfid tehnologija. vem da to imajo avtomobili, ampak sem hotel na preprostejši način vgraditi v avtomobil kateri tega nima.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a je kej novga na tem področju??

sam sem našel samo http://www.advancedkeys.com/Prod_AK104B.html da imajo neko spodobno spletno stran, kjer izveš vse.
Imajo pa en velik minus. Vsi avti, ki imajo kodiran ključ (kater ga pa v tem času nima?? ) potrebujejo še bypass enoto, ki pa jo moreš naročit iz druge trgovine in spet stane 100usd. To je potem vse skupaj predrago!

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Tak sistem deluje samo do določene razdalje med kartico v žepu in avtomobilom. Ko se mu približaš, se odklene, prebere kodo in ti samo pritisneš start tipko. Ko se ustaviš, pritisneš stop, greš iz avta in ko se oddaljiš, se zaklene. Dobra zadeva, a tudi ne poceni. Ima pa seveda pluse in minuse kot vsaka stvar.

map

Guru
6. jul 2008
7.859
1.963
113
najrajš na babi
Renojevo pametno kartico uporabljam nekako pet let na meganu prejšnje generacije in moram rečt da je super zadeva. Minusov tle ne vidim, samo pluse. Je pa kartica prejšnje generacije in se ne zaklene sam ko se oddaljiš. Deeluje nekako tako. Ko se vozilu približaš, primeš za kljuko, se vsedeš, stisneš bremzo ali sklopko in pritisneš knof, vozilo se spravi v pogon. Če vozilo laufa na mestu in se z kartico oddaljiš zadeva v avtu piska in cvili ter na zaslonu piše, da kartica ni zaznana. Dobra zadeva če recimo pelješ ženo v službo in ima ona kartico v žepu in ko izstopi začne cviliti tako da ne moreš pozabiti kartice. V nasprotnem primeru se boš peljal, dokler je motor v pogonu, ko ga boš vgasnu ga ne boš več vžgal, ker ni kartice v dosegu. Ko zadevo vgasneš, zapreš vrata, pritisneš na knof, ki je na vsakih vratih in v reno znaku na zadnji havbi in zadeva se zaklene, (Pri novejših se samo nekaj metrov odmakneš in se sama zaklene). Na kartici so tudi gumbi za odklep, zaklep, in jo lahko uporabljaš kot klasičen daljinec. Sistem odklepanja, ko primeš za kljuko ima 2 senzorja. En je nameščen med kljuko in "plehom" tako da samo primeš za kljuko in se odklene. Ta zadeva ne špila pozimi ko je med kljuko in plehom sneg. Zato je vgrajen še drugi senzor, ko potegneš za kljuko in se takrat zadeva odklene. Če zmanjka baterije je v kartici ključ, ključavniva pa na kljuki voznika pod plastičnim pokrovom. Ko si v vozilu in baterija v kartici prazna, pa moraš kartico dati v čitalec in avto normalno vžge (kartica ima še magnetni zapis kot recimo bančna kartica).

Vedno pa je potrebno prebrati navodila, da vidiš kako zadev v določenih situacijah deluje. Se mi je zgodilo, da sem vozil daljši tovor in nisem mogel zapreti prtljažnjka. Avto ni hotel vžgati, kazal je opozorilo "Back door open". Jest tele sem vse zložu iz avta ven, ga zalaufal, pustil lafat in vseskupaj naložil in odpeljal. Nato sem pogledal v navodila in zadeva bi vžgala, ampak bi bilo potrebno kartico porinit v čitalec, pač zaradi varnosti ne gre prostoročno. Vglavnem ko se na zadevo navadiš je to naj sistem odklepanja trenutno. Če si pa tradicionalist, pa lah še vedno knofe na kartici uporabljaš kot noramalen daljinski upravljalnik. Zanimivo je tudi da kartice ne moreš zaklenit v avto. Ko si tik ob vozilu lahko avto normalno odklepaš zaklepaš na "kljuko". Ko pa kartico pustiš na sedežu ga pa na kljuki ne moreš zaklenit. sistem je dovolj natančen, da zazna kdaj je kartica v vozilu ali zven njega, pa je morda razlike samo 20 cm med zunaj in noter. Vglavnem dosedaj ni zadeva niti enkrat zatajila in deluje odlično. če se da bo naslednje vozilo tudi z tem.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.403
4.974
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Renojevo pametno kartico uporabljam nekako pet let na meganu prejšnje generacije in moram rečt da je super zadeva. Minusov tle ne vidim, samo pluse. Je pa kartica prejšnje generacije in se ne zaklene sam ko se oddaljiš. Deeluje nekako tako. Ko se vozilu približaš, primeš za kljuko, se vsedeš, stisneš bremzo ali sklopko in pritisneš knof, vozilo se spravi v pogon. Če vozilo laufa na mestu in se z kartico oddaljiš zadeva v avtu piska in cvili ter na zaslonu piše, da kartica ni zaznana. Dobra zadeva če recimo pelješ ženo v službo in ima ona kartico v žepu in ko izstopi začne cviliti tako da ne moreš pozabiti kartice. V nasprotnem primeru se boš peljal, dokler je motor v pogonu, ko ga boš vgasnu ga ne boš več vžgal, ker ni kartice v dosegu. Ko zadevo vgasneš, zapreš vrata, pritisneš na knof, ki je na vsakih vratih in v reno znaku na zadnji havbi in zadeva se zaklene, (Pri novejših se samo nekaj metrov odmakneš in se sama zaklene). Na kartici so tudi gumbi za odklep, zaklep, in jo lahko uporabljaš kot klasičen daljinec. Sistem odklepanja, ko primeš za kljuko ima 2 senzorja. En je nameščen med kljuko in "plehom" tako da samo primeš za kljuko in se odklene. Ta zadeva ne špila pozimi ko je med kljuko in plehom sneg. Zato je vgrajen še drugi senzor, ko potegneš za kljuko in se takrat zadeva odklene. Če zmanjka baterije je v kartici ključ, ključavniva pa na kljuki voznika pod plastičnim pokrovom. Ko si v vozilu in baterija v kartici prazna, pa moraš kartico dati v čitalec in avto normalno vžge (kartica ima še magnetni zapis kot recimo bančna kartica).

Vedno pa je potrebno prebrati navodila, da vidiš kako zadev v določenih situacijah deluje. Se mi je zgodilo, da sem vozil daljši tovor in nisem mogel zapreti prtljažnjka. Avto ni hotel vžgati, kazal je opozorilo "Back door open". Jest tele sem vse zložu iz avta ven, ga zalaufal, pustil lafat in vseskupaj naložil in odpeljal. Nato sem pogledal v navodila in zadeva bi vžgala, ampak bi bilo potrebno kartico porinit v čitalec, pač zaradi varnosti ne gre prostoročno. Vglavnem ko se na zadevo navadiš je to naj sistem odklepanja trenutno. Če si pa tradicionalist, pa lah še vedno knofe na kartici uporabljaš kot noramalen daljinski upravljalnik. Zanimivo je tudi da kartice ne moreš zaklenit v avto. Ko si tik ob vozilu lahko avto normalno odklepaš zaklepaš na "kljuko". Ko pa kartico pustiš na sedežu ga pa na kljuki ne moreš zaklenit. sistem je dovolj natančen, da zazna kdaj je kartica v vozilu ali zven njega, pa je morda razlike samo 20 cm med zunaj in noter. Vglavnem dosedaj ni zadeva niti enkrat zatajila in deluje odlično. če se da bo naslednje vozilo tudi z tem.

Jaz imam že tretjo Laguno s "pametnim ključem" in ne kupim več avta ki ne bo imel tega sistema, sploh pozimi se mi ne da šarit po žepih in iskat ključe, večkrat imam obe roki zasedeni in tako samo potegnem kljuko, zmečem stvari v avto se usedem, stisneš START gumb in se pelješ, ne razmišljaš ali si ali nisi zaklenil avta... Prav tako električna sklopka, ko ugasneš avto se zategne, ko spelješ se sprosti...

Zadnjič vzamem testno Octavio,.... enostavno sem pustil ključe v avtu, nezaklenjenemu, cel popoldan... potem sem opazil da nekaj ne štima in hitro šel zaklenit avto, preden ga kdo drug odpelje
evil.gif

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
"večkrat imam obe roki zasedeni in tako samo potegnem kljuko"
S čim? Z jezikom?
confused-1.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Jst mam Laguno 2 s keyless go, pa je tudi super zadeva, edino za vžig moramo dati kartico v čitalec, to je minus. Drgač pa ja, grem stran pa se zaklene, pridem zraven in primem za kljuko, se sam odklene. So pa še te kartice na Laguni 2/Meganu 2 rade zezale. Nevem, kako je pri novejših generacijah. Pa če se zadeva ali čitalec pokvari, je lep strošek.

Lahko pa pogledaš na ebay, firma Viper ma take zadeve (odklep, vžig, alarm v enem itd.).

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.403
4.974
113
Citat:
Uporabnik janko pravi:
"večkrat imam obe roki zasedeni in tako samo potegnem kljuko"
S čim? Z jezikom?
confused-1.gif

Ja nekateri ste pač navajeni samo z jezikom opletat, v praksi pa še ene stvari iz toče A do B nezmožni prestaviti...
bonk.gif

Da boš tudi ti razumel kaj sem hotel povedati...
velikokrat imam obe roki zasedeni, v eni torba, v drugi vrečka ipd ( ipd - in podobno), v takem primeru še vedno enostavno
primeš kljuko vrat avtomobila in jih odpreš... ni tri treba odlagat stvari na tla, da iz žepa ven povlečeš ključ in daljinsko odklepaš avto...