Avijon padel dol na lukovici?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Tudi tole kar so napisali v Delu je marsikaj zelo dvomljivo. Pa tudi v letalskih krogih so "malo" drugačni podatki kot tole kar pišejo za javnost. Zato sem pa raje 2x editiral svoj prejšnji post in zbrisal ker nima smisla.

Kakšne kozlarije, najprej govorijo da je tako gosta megla da so komaj peš našli razbitine, potem pa govorijo da so razbitine našli s helikopterjem
stupid-1.gif

In najprej pravijo da so s pomočjo domačinke ki je slišala ropot, določili kraj nesreče in prišli tja, zdaj pa že pišejo o triangulaciji.

Dejansko je bilo tako da je vlada RS aktivirala svoj vohunski satelit v orbiti in so z njim našli razbitino skozi gosto meglo in oblake.

Aja pa še nekaj povem o VFR letenju. V oblak ne moreš ponesreči zapeljati, pa tudi strogo prepovedano je pri VFR letenju. Oblak te ne poje kar tako, če se znajdeš pred njim, pač obrneš letalo za 180 stopinj in se vrneš na izhodišče po isti poti kot si prišel.
Tako da to kar pišejo v Delu je čista laž ali pa kozlarija.

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Mene tud zanima ker pilot iz Tržiča direktno iz Tržiča ali okoliških vasi? ker poznam enega tam blizu sam on se še uči za pilota tako, da upam, da ni on.

Družini umrlega pilota pa
roza.gif

Misliš na Džastija iz Sebenj?

Som
roza.gif
, sožalje družini.
Je pa Som ena večjih legend slovenskega letalstva. Bil je eden prvih, ki je naredil motornega zmaja, eliso za motor (ki je bil mislim da od kosilnice al neke podobne mašine) je naredil sam iz vezane plošče. In s tem zmajem je tudi izvedel luping
shocked-1.gif
. Ma, sej teh štorij o njegovih podvigih je nešteto.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Spirit, kot si že sam ugotovil tukaj ni debata o tem. Tisti, ki stvari malo bolj poznajo vedo, da tukaj mariskaj ne štima, da o VFRu v takšnih pogojih raje nebi govorili. Če k temu dodamo, še takšne oslarije, ki jh pišejo v časopisu, da jih je Mariborska kontrola prevzela "sredi" Trbovelj (in celo, da so ga nazaj klicalo po GSMu
frown-1.gif
)je vse jasno, da je več ali manj vse natolcevanje in filanje prostora v časopisih.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
SOM, R.I.P.

Vikiju pa iskreno sožalje, izrečeno že včeraj v živo....

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Se pravi da so glede na vreme mal izigravali pravila in sreco? Kaj pa GPS je mel kaj noter?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Se pravi da so glede na vreme mal izigravali pravila in sreco? Kaj pa GPS je mel kaj noter?

Temu kar si ti napisal se reče logično sklepanje , novinarji nas pa prepričujejo v ne-resnice.

GPS možno da je imel ja, to je individualno (je nekdo s sabo vzel ročnega). Četudi bi imel GPS, to še vedno ni zadostna oprema za IFR letenje, da o vremenskih pogojih ki so bili pravi za zamrzovanje-sploh ne govorimo.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Zakaj pa sta tko rinila v slabo vreme? Tolk nuje pa spet nista mela, ne.
Zamrzovanje? Hja, gretje uplinjaca verjetno ni dileme da sta vklopla, da bi se zunaj nabral led, ajde, sam ce leti an2 ze tak kot je bi tud s tistim ledom na krilu letel kej vec cajta kot pa pol urce...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
problem ni v tem da ni bil več leteč in sta padla dol zaradi tega, problem je mogoče bil v tem da se nista več mogla dvigovati s tako hitrostjo kot sta pričakovala in sta zato treščila v hribe.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Trenutno stoji in poslušam predavanja. Vprašaj me še 1x čez eno leto ko bom imel to skozi in se mi bodo (šele) začeli izpiti. Po teh izpitih bo malo več akcije, do takrat sem pa samo navaden športni pilot.
crazy1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Meni je še vedno najbolj všeč en pregovor, ki pravi nekako takole:

Ko se zgodi nesreča v letalstvu ni nikoli kriva samo ena stvar, ampak je vedno krivo zaporedje več "krivih" stvari, da pride do takšne katastrofe. Po mojem si ne en in ne drug pilot nista mogla misliti, da se bo izkušenima pilotoma zgodila takšna lahko rečemo banalna stvar. Jaz sem istega mnenja kot Spirit od vsega začetka ... rinila sta na silo čez, vreme idealno za nesrečo in se jima ni izšlo.

Škoda in žalostno za enega in drugega ... si sploh ne predstavljam, ko se mora počutiti kopilot sedaj ... žalostno res žalostno ....

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Trenutno stoji in poslušam predavanja. Vprašaj me še 1x čez eno leto ko bom imel to skozi in se mi bodo (šele) začeli izpiti. Po teh izpitih bo malo več akcije, do takrat sem pa samo navaden športni pilot.
crazy1.gif

Držimo pesti, da ti rata
zmaga.gif

Samo potem pa moraš častit celemo alterju
nahrung002.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ma ej, ko mi rata takoj najamem eno superco od Aurore (tri so kupl in bodo štartal linije iz maribora) in stlačim notr ene 100+ alterjevcev.

Spotoma mi mora samo še vreča denarja pasti na glavo da jo bom lahko najel
d055.gif

Stieber... sej si ne upaš z jokico letet. Pa ne upaš!?
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Dobr veš kolk ste me z Diablom in Keikoom namučila z raznimi 'jokicami' ipd
10.gif

Ampak jst odpuščam
grin1.gif