Avijon padel dol na lukovici?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik ltd pravi:
Sem bral, da naj bi to sicer bilo dokaj varno letalo, zelo nizka minimalna hitrost letenja in zmožnost jadranja oz. nekaj v tem stilu...

Ja, to je vse res, dvokrilci so zelo stabilni in imajo nizko minimalno hitrost. Samo je pa tam na Trbovljami skoraj nemogoče zasilno pristajati, verjamem pa da če bi fanta imela kak raven 200-300m teren na razpolago, bi lahko pristala. Razen če ni bil vzrok strmoglavljenja kakšna večja napaka v letalu.

roza.gif

edit: brisal besedo "marginalen"
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Tisti rumeno-modri z Lesc pravijo Anuška.

Je pa zanimivo gledat to letalo v letu... samo ropota, premika se pa komej.
smile-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Kakšna je pa to "večja marginalna napaka na letalu"?
confused-1.gif

Da ni bil pilot iz Tržiča mogoče Som?
frown-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
confused-1.gif

Se opravičujem, besedo marginalen sem si narobe razlagal.

S tem sem mislil da ni krivda pilota temveč kakšen požar, lahko so to zaledenitve (super pogoji skozi zimo), lahko bi šle kontrole...torej karkoli zaradi česar pilot ne bi mogel normalno izvesti zasilnega pristanka.

Nazadnje urejeno:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
confused-1.gif

Da ni bil pilot iz Tržiča mogoče Som?
frown-1.gif
Mene tud zanima ker pilot iz Tržiča direktno iz Tržiča ali okoliških vasi? ker poznam enega tam blizu sam on se še uči za pilota tako, da upam, da ni on.

Družini umrlega pilota pa
roza.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
jst 'stavim' za vzrok nesreče na zaledenitev na krilu (posledica = zmanjšan vzgon in počasnejše dviganje ali pa celo izguba vzgona) ali zaledenitev na uplinjaču. Slednji je manj vrjeten, ker naj bi AN-2 že imel gretje uplinjača, de-icinga pa ni imel, anti-icinga pa mu seveda niso delali.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Nekaj sem slišal o požaru na letalu ... čeprav me malce čudi to. Recimo, da je res ogenj, potem bi zagotovo to javila na ATC je tako? Pa transponder bi tudi nastavila 7700 in nebi včeraj reševalci in danes tudi seveda ugibali kaj se je zgodilo. Veš kaj pa me najbolj moti oziroma žalosti, če je bil res požar in je moral zasilno pristati... strmoglavila sta na goratem delu pri Trbovljah, dobrih 7 km stran pa je letališče - vzletišče Zagorje. Sicer tam res ni fajn pristajati, ampak ni vrag, da takšen stari maček tam nebi pristal, skoraj na pol miže.

Letala pa sta skoraj 100% po QDRu od VOR Dolsko proti Mariboru, tako nekako sem si jaz uspel narisat stvari.

Kakorkoli že izražam sožalje svojcem kolega pilota, mlademu kopilotu pa čimprejšnje okrevanje
roza.gif

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ja, po vsej logiki bi v primeru požara javila FISu in nastavila transponder. Po logiki. Po logiki je tudi normalno da je letalo z nekaj 100 litri bencina zagorelo ob strmoglavljenju, to veš da se je takoj razlilo vsepovsod in se vnelo.

Glede zasilnega pristanka in tega da sta bila par km stran od letališča...lej....Slovenija je bila skoraj cela pokrita z nizko oblačnostjo/meglo (razen na štajerskem se je nekaj pucalo). Več ne bom govoril, najbrž sam veš na kaj namigujem.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Saj ATC Maribor je sprožil preplah ker sta jim izginila iz radarja in ATC je priklical po mobitelu kopilota, ki pa jim ni mogel povedati nič niti kje sta in da ne vidi pilota in da on ne ve koliko časa bo še živ.
Potem so pa s triangolacijo določili lokacijo mobitela in poslali policijski helikopter tja in on je našel razbitine.
Policija je bila v eni uri pri letalu.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ti si ena sama triangulacija!
hysterical-1.gif

Daj no, to je resna tema, ne zajebavanje.
Predaja na ATC Maribor se naj sploh še nebi izvedla v polni meri tako da stika niso imeli. Helikopterji so daleč od tega da so lahko leteli včeraj. Strmoglavljenje je slišala domačinka in javila policiji ki naj bi bili tam po 10minutah.
Kopilot pa dvomim da je lahko kaj povedal ob 80% stopnji opeklin.

A nisi ti nekoč imel titulo "zlagan ibrahimovič"?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
hysterical-1.gif

Predaja na ATC Maribor se naj sploh še nebi izvedla v polni meri tako da stika niso imeli. Helikopterji so daleč od tega da so lahko leteli včeraj. Strmoglavljenje je slišala domačinka in javila policiji ki naj bi bili tam po 10minutah.
No ja, v Delu piše, da so se s kopilotom pogovarjali preko mobitela.(ali reševalci ali iz ATC se pa ne spomnem)

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
hysterical-1.gif

A nisi ti nekoč imel titulo "zlagan ibrahimovič"?

V bistvu je Tenforest prepisoval iz Slovenskih novic ali pa z Dela.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
edit #2: Ne bom več pisal ker že vidim kam to pelje. LP vsem skupaj.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
triangulacija na takih terenih (beri bogu za hrbtom) najbrž ne deluje. pa ne verjet vsem kar piše v SN.
tongue-1.gif