ksz...
Danes gledal v Koloseju DeLuxe v Kranju (XpanD), 15:30. Od oka, nekje tretjina dvorane zasedene. Optimalni sedež se mi zdi nekje 7. vrsta, sredina seveda, če si bližje, moraš gledat gor, če si dlje, slika ni čez celo vidno polje. Očala so boljša kot v Tušu - sicer ravno tako trda in težka, vendar so vsaj delno gumijasta in ne komplet trda plastika. Tudi zamazana niso bila preveč. Ob izhodu sem videl, da jih dekle lepo puca, tako da tisti evro ni stran vržen
Je pa tudi res, da je to verjetno dijaško delo, pri katerem se ne trudiš 100%...
O filmu - 3D kot 3D, če prvič gledaš tak film, pol razumem, da si navdušen, nisem videl veliko več osupljivega kot recimo pri Krvavem Valentinovem 3D. Zgodba enostavna, liki enoplastni, poveljnik, kot da bi ga iz kake risanke vzeli... Sigourney Weaver je imela premajhno vlogo, da bi lahko pokazala vse svoje talente... razplet že vrabci čivkajo, priznati pa moram, da sem tudi sam opazil rasističen pridih zgodbi.
Slika zaradi očal odločno pretemna, tako kot je to pri 3D običajno. Vendar s takimi očali kakršna so, veliko svetleje tudi ne more biti, saj se svetloba, ki se odbije od platna v obraz, nato odbije v očala in potem v spodnji polovici očal vidiš belo liso.