Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Star 1.9 TDI motor je zagotovo boljši od 2.7, tako pri pol manjši porabi kot tudi pri stroških vzdrževanja.
Ja no tukaj bi se dalo debatirat, da je 1.9 TDI boljši motor se strinjam čeprav nevem zakaj bi bil 2.7 TDI slabši. Če sem odkrito še nisem slišal da bi kdo ta ali 3.0 TDI motor grajal. Sicer pa gremo nazaj na stroške vzdrževanja. Torej kakšne so stroški vzdrževanja 2.7 TDI proti 1.9 TDI? Da nimaš velikih servisov? Španerji, rolce, jermeni? Da ne crkujejo vsakih 40.000km LMMeserji?????
Pa tudi da je Superb bolj udoben od A6 mi je malo bosa. Ne trdim da ni tako ker nisem primerjal ampak tudi ti najbrž nisi vozil obeh enega za drugim da bi lahko to z gotovostjo trdil?
Lp
Predpostavljal sem da je vzdrževanje 3l šestaka dražje kot pa 2l štirivaljnika. Zakaj dražje, ima dva valja več .. kar pomeni da lahko crkne 30% šob več (s tem da imaš pri 3.0 CR pumpo in šobe, pri 1.9 pa samo [sicer relativno drage] šobe), da ima večjo turbino, ki je jasno dražja od ljudske, LMM ne vem zakaj na 3.0 nebi crknil - enaka tehnologija, enaka možnost da crkne (je pa jasno za 3.0 dražji). Skratka ne obstaja en sklop ki ga 3.0 nebi imel in bi bil cenejši od 1.9. Dodajmo še k temu ponudbo neoriginalnih delov, ki ji je za 1.9 zagotovo več. Potem gremo dalje do sklopke, zavor, gum itd. ... na koncu se tista minimalna prednost, ki jo prinaša veriga lahko kar skrije!
Glede primerjave s superbom pa sem ga dal na nišan, ker je enak koncern s podobno tehnologijo (pa dejansko je po velikosti cenovno precej ugodna opcija).
Čakaj malo ne ti meni zdaj o podvozju ter ostalih sklopih, govoriva o golem motorju. Grema po vrsti. Kar se tiče CR šob, praktično na teh motorjih ne crkujejo (jaz ne poznam primera, ga ti?). Grema dalje, na 1.9 TDI je bosch črpalka ki crkne, črpalka na teh CR sistemih zelo zelo redko, ne poznam primera bi rekel da prej crkne na 1.9 TDI kot na teh novih pa še draga ni tako kot Bosch pumpa. Luftmassemerserji na teh novejših VAG-ih sploh ne crkuejejo, ne me vprašat zakaj, pač ne crkujejo sem se pozanimal.