Audi A4 2008

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
vsega pomalo.
smirk-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Eno stvar razen štirokolesnega pogona mi povej, kjer je Audi boljši kot recimo kakšna mazda ali pa toyota, C5? Je to mogoče kvaliteta izdelave, kvaliteta materiala, manj kvarljivosti, udobja itd?

Audija ima vsak (že) mesar na leasing, Toyota pri njih ne pali.
evil.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Eno stvar razen štirokolesnega pogona mi povej, kjer je Audi boljši kot recimo kakšna mazda ali pa toyota, C5? Je to mogoče kvaliteta izdelave, kvaliteta materiala, manj kvarljivosti, udobja itd?

Tisti, ki se odloča za Audija, Mazde in Toyote ne vidi kot konkurence... Audija folk ne kupi zaradi zmogljivosti, kvalitete izdelave ali price/preformance ampak na podlagi "imiđa".
Če bi vsi kupovali glede na kvaliteto in ceno bi šlo Audiju pri takih cenah bolj švoh.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Tist k hoče zanesljivost/udobje za pameten denar itak Lexusa. 177ps dizl pride lih tolk (okvirno) k Audi 140ps.. Seveda tak ni obremenjen z znamko
grin1.gif
Pa ni mišljeno kot provokacija. Pri nas L. itak nima imidža..

Je pa A4 res lep, moti me edino [censored].ski kombi volan,a mpak kot vedno mamo S pakete da to zamenjajo..

Vidm da je candy white oz pearl white in...

Nazadnje urejeno:

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Ravno včeraj sem v salonu spraševal za A3 in glej ga zlomka, čez noč so cene pri vseh modelih zrasle za vsaj 500 evrov. Kaj niso ponavadi za novo leto cene spustili?

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Mogoce si spusto se zadnjo kategorijo, ki jim je avto preprosto lusn in ne jamrajo za vsakega jurja, pa si ga pac privoscijo.
wink-1.gif

In se samo nasmehnejo, ko sosedi besno sikajo v brk, da ma pa njihova mazda 4 litre vecji prtljaznik in bolj crno armaturko.
smile-1.gif

Ce je nekomu vsec za tako ceno, zakaj ne.

Meni je avto sicer lep. Sreca, da niso delali revolucij kot bimmer.
d055.gif

Heh podobno kot se zadnjic menimo, da mi je pac 159 SW noro lep, bolj kot limuzina. Pa ze eden jamra, da pa ni pravi karavan itd. Ja, a sn reko, da hocem karavana s placom ?
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
OK, recimo, da lexusa lahko primerjamo z novo 4ko ... Meni je bil novi GS svetoven, res, tehnika na vrhuncu. Ampak!! BMW3, Mercedes C, Ford Mondeo in ostali, nimjo noben za burek proti novemu audiju. Folk sprašuje ... heh, kaj ti bo audi ... to se je treba peljat s tako makino, pa vidiš. A5 in A4 sta že novejši generaciji avtomobilov, ki bodo nekoč zavladali.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Mogoce si spusto se zadnjo kategorijo, ki jim je avto preprosto lusn in ne jamrajo za vsakega jurja, pa si ga pac privoscijo.
wink-1.gif

In se samo nasmehnejo, ko sosedi besno sikajo v brk, da ma pa njihova mazda 4 litre vecji prtljaznik in bolj crno armaturko.
smile-1.gif

Ce je nekomu vsec za tako ceno, zakaj ne.
Meni je avto sicer lep. Sreca, da niso delali revolucij kot bimmer.
d055.gif

Nič nisem spustil... izgled paše pod "imiđ".
wink-1.gif

.... in potem se samo kislo nasmehnejo, ko si sosed z Mazdo lahko privošči počitnice in smučanje, medtem ko on celo plačo nakazuje na Porsche Verovškovo
grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

OK, recimo, da lexusa lahko primerjamo z novo 4ko ... Meni je bil novi GS svetoven, res, tehnika na vrhuncu. Ampak!! BMW3, Mercedes C, Ford Mondeo in ostali, nimjo noben za burek proti novemu audiju. Folk sprašuje ... heh, kaj ti bo audi ... to se je treba peljat s tako makino, pa vidiš. A5 in A4 sta že novejši generaciji avtomobilov, ki bodo nekoč zavladali.

A daj no
smirk-1.gif
... si se peljal v novem Mercedesu C, da lahko bluziš, da nimajo za burek proti novemu Audiju? Kaj pa ima tako inovativnega, da konkurenti nebi mogli tega dosečt? 140 konjev?

Da ne boš narobe zastopil... nimam nič proti Audiju, so mi lušni avti, samo nevemkaj pred konkurenco pa niso, razen tega, da je trenutno v razredu A4 najmlajši.

BTW: A4 je še vedno avto srednjega razreda... toliko o makinah.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Čisto odvisno od želje oziroma potrebe človeka. Eden, ki recimo dela ogromno kilometrov, mu je vse v avtu udobje ima rad mehkobo, lebdenje, super lego na cesti zagotovo ne bo vzel Audija ampak C5. Spet drugi mu mehkoba in udobje ne pomenita toliko ima raje super pospeške, trdo (športno vzmetenje), športno lego, fajn zvok mašine bo vzel Audija ne bo gledal C5. Jaz osebno spadam v prvo skupino, ker imam rad posebno vrsto udobja in mehkobe, kolegu pa recimo to ne odgovarja in ima rad bolj športno naravnan avto.

In hvala bogu, da je tako, zato pa pravim, da govoriti da bo en avto pometel s konkurenco bo samo takrat, ko bo obstajala firma, ki bo združila vse najboljše komponente različnih avtov ... se pravi NIKOLI. Lahko pa je en avto pomete s konkurenco v določenih segmentih (A4 sigurno zelo športna celotna dinamika, C5 neprimerno najbolj udoben).

Vsakemu svoje pa smo vsi veseli
aplauz.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

In tvoji kriteriji so?

To da je ta A4 prvi avto srednjega razreda v katerem si se peljal?

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Nič nisem spustil... izgled paše pod "imiđ".

.... in potem se samo kislo nasmehnejo, ko si sosed z Mazdo lahko privošči počitnice in smučanje, medtem ko on celo plačo nakazuje na Porsche Verovškovo
grin1.gif

Se ne strinjam, imidz je vtis, ki ga kao nardis na druge. Ne bos verjel, nekateri si celo drznejo kupit kar je njim vsec in jih boli kaj si nek fousni sosed misli...

Al pa si privoscijo mesec Maldivov poleg A4, fousni sosed pa smucanje iz Lidl kataloga z mesnim doruckom. Posplosujes prevec.
smile-1.gif
Mas pa seveda tud take kot ti pises, ki poleg dragega avta raje crknejo kot da bi drago povabli v eno solidno restavracijo tu in tam, vse za avto... Nisem pa napisal, da je uber avto.

Ce bi bil tako slab avto in hudo predrag, ga vec ne bi delali ne ? Ce si nekdo kupi Golfa za 150 k€ in ne npr. trizoba, je to njegov problem, njegov denar in njegova zelja, pusti ljudem veselje.
wink-1.gif

Ce je meni npr. xy avto vsec in uporaben italjan, mi je vseeno kolko folka ga vozi in kaj se bolj splaca...

Recimo npr. novi ficek ni ravno hudo poceni, samo je vseeno razprodan, pa eno bodoco lastnico poznam in ji je cist vseeno, da bi se xy bolj splacal, bo skor umrla od pricakovanja, hehe, pa je "samo" italjan... Upam, da ga kmalu dobi, da si uhe odpocijemo.
wink-1.gif

PS: moz napise vtise o Audiju, pa takoj beres o Toyoti in mazdi.
grin1.gif
Se pa strinjam, da placas tud znamko, ampak tako je povsod, tud pri akustiki, beli tehniki... Ampak kdor zeli...

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Sem ti napisal... v mojem postu je bil imidž mišljen tudi kot izgled avta. To pa je seveda subjektivna stvar...enemu je všeč nekaj, drugemu drugo. Če nekdo kupi avto samo zaradi izgleda, naj ga...

Posplošujem pa ravno toliko kot ti o zavistnih sosedih z Mazdo
grin1.gif
V bistvu sploh nima veze koliko denarja ostane ali ne ostane kupcu Audija. Dejstvo je, da Audi ni več tak biser tehnike, neuničljiva mašina, za kar je veljal pred 20 leti. Konkurenca (gledano z vidika razreda) ga je dohitela in ponekod tudi prehitela. Še vedno pa vsak sam presodi kaj mu je pri avtomobilu bolj pomembno. Jst osebno bi za recimo 30k€ (če bi jih imel) raje kupil Avensisa kot A4.

Avto ni slab. Cena je pač "primerno" zapizdena znamki... to je vse. Dejstvo je, da če bi se popolnoma isto kvaliteten avto z isto privlačno obliko prodajali pod značko Mazde, da ga za tako ceno vsaj 90% potencialih kupcev tudi povohalo nebi... pa si to razlagej kakor si hočeš
smile-1.gif

Pa že v osnovi ni bil moj post mišljen kot kakršnokoli pljuvanje po Audiju... samo replyal sem pač na post, kjer so omenili Toyoto in Mazdo kot konkurenco Audiju... še vedno sem mnenja, da velika večina potencialnih kupcev Audija ne gleda za avti izven nemčije.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

Meni osebno ni lep. Brez najmanšega čustvenega oblikovanja in čisto nič novega. Da pa je (bo) pometel s konkurenco so pa hude besede. Z trenutnimi avti verjamem, ampak prihaja nova Mazda6 (full hvalijo), baje nova Toyota, C5 (tudi izredno hvalijo) itd.

Nemoreš primerjat mazde/toyote in audija. Lahko primerjas BMW/audi/mercedez al pa mazda/tojota/honda.

Edno so rajski sadeži, drugo so pa japke z vrta. Ne zgovarjam nič, enako se bi bi bunil če bi primerjal

Roysa in Jaguarja.

Nemorem mimo da rečem da je statusni simbol še vedno. Jaz z starim bmwjem požanjem več

pogledov kot pa nekdo z novim kliotom, ki je trenutno dražji od moje rabljene gajbe.

(čeprav se mi jebe če me kdo gleda ali ne, prej mi je glupo da me nekdo zija, da bi včasih raje

imel novega kliota 1.2 osnovni model, ampak ednostavno ne "začutim" avta. Pol bi že mogo

bit kak RS z 170 konji, ampak spet raje vzamem za ta denar rabljen zadnji model kakega nemca...

Sicer pa vsakemu svoje. Nemci so pri nas med najbolj popularnimi, kdo hoče rižovca naj ga ma,

jaz ostajam zvest "brat-wurst" firmam.
cool-1.gif
(kar pa ne pomeni da si nikoli nebom kupil mazde)

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Nemoreš primerjat mazde/toyote in audija. Lahko primerjas BMW/audi/mercedez al pa mazda/tojota/honda.
Edno so rajski sadeži, drugo so pa japke z vrta. Ne zgovarjam nič, enako se bi bi bunil če bi primerjal
Roysa in Jaguarja.

In kaj je rajski sadež? Da mu v nekaj mescih pade cena še hujše kot kakšni "mazdi", za katero vsaj ne rabiš bit vsakih 5min na reklamacijah in servisu.

Citat:

Nemorem mimo da rečem da je statusni simbol še vedno. Jaz z starim bmwjem požanjem več
pogledov kot pa nekdo z novim kliotom, ki je trenutno dražji od moje rabljene gajbe.

Predvsem pogledov ciljne publike, ciganov na tržnici in njihovih tezenskih deklet.
hysterical-1.gif

PS: Se vidi da smo še globoko vkopani v balkan.

PS2: Tudi slovnica ti je "jaæa strana".
tongue-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kul je. Lusten, lep.. A nic posebnega, Audi pac, evolucija.

140 KM pa konkretno zalima?
shocked-1.gif

Mojih 5 centov.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
saj ne rečem, oblekca je lepa, ampak motor pa ni kos niti tistemu 150km iz e46 320d, ki je že davno zgodovina, kaj šele temu aktualnemu
smirk-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.