Astra H karavan

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Je kdo morebiti že vozil v naslovu omenjeno vozilo z 1.8 litrskim motorjem? Nikjer jih nimajo. Še 1.6 litrsko bencinarco je težko dobit na test.

Reci, kaj te zanima?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Kako zadeva gre in koliko pije. Kupuje se namreč nova, dva vikenda sta bili na preizkusu tako 1.7 CDTI (110KM in 6 prestav) in 1.6 (115KM ter 5 prestav). Oboje je, hmm, razočaralo.

O 1.7CDTi
Citat:
Oprosti, ampak ta motor je polom. Teh 6 prestav ... res moraš kar naprej kvačkat. Turbo luknja je gromozanska in kar je najhuje, pri 100km/h si že s peto prestavo v njej, kaj šele s šesto. Niti koloni ne moreš sledit, ker motor enostavno ne zmore pospeševanja. Da pa o cukanju pri nižjih obratih sploh ne govorim. Če nočeš, da ne crkne pri speljevanju moraš pa obrate nabit konkretno nad 2000. Poraba se pa vrti okrog 7l/100km pri relacijskih vožnjah.

O 1.6:
Avtu na AC manjka 6 prestava. Ne razumem zakaj je ni. Motor zelo lepo gre od 800 obratov naprej, prav presenetljivo. Diesel se lahko samo skrije. Ga pa potem resno zmanjka. Od Polhovega Gradca do Črnega Vrha je pil in pil. Motor nima nobenega veselja do vrtljajev. Se ga da pa lepo peljati v zadnji prestavi po magistralkah. Definitivno ne potrebuje toliko prestavljanja kot diesel. Poraba pa je bila liter in pol večja od dieselce. BC je pokazal 8,3l/100km. Kar je tudi liter več kot požre trenutna Astra G 1.6 16v.
tongue-1.gif

Sumim, da bi utegnil bit 1.8 manj »pijan«.
confused-1.gif

Drugače se avto zelo lepo pelje. Lepše kot hatchback. Zgleda ga težji zadek bolj uravnoteži pa tudi daljša medosna razdalja precej pripomore. Ima sicer debilne obvolanske ročice in grdo fičaro na sredi armaturke....

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
So dizli njihovi ?
Nevem zakaj kopuješ opla.Že dolgo niso vredu. Zakaj še ne delajo kadetov gsi...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Debilne obvolanske ročice?
Meni so pa zakon sedaj, ko sem se jih privadil in jih pogrešam v ostalih avtomobilih...
smile-1.gif

Aja, da še nekaj "doprinesem" k temi... Sestra ima novo Zafiro 1.8, trenutno ima okoli 1000km in je povprečna poraba 8,3L/100km. Pričakujemo, da se bo povprečna poraba do prevoženih 5-8.000 km spustila vsaj za 0,5L, če ne kar za cel L. Upajmo na najboljše
smile-1.gif

Bi se upal trdit, da ima Astra karavan 1.8 še za vsaj pol litra manjšo porabo kot Zafira (zaradi velikosti -> zračnega upora), točno bo pa povedal kakšen lastnik.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Nimam karavana ampak samo Astra H, 1.7 100KM (5 prestav). Ne vem, zakaj ti nisi občutil navora, saj težko verjamem, da je avto toliko težji. Vleče v vseh prestavah, je pa res, da ima malce zakasnitve, ko na gas pritisneš. Čeprav se mi dozdeva, da ko imam stikalo sport vklopljeno, je dosti bolj odziven. Poraba: 7,3 na 30.000 prevoženih. Drugače pa ja, tudi 5,9/100km če grem po skoraj omejitvah in po stari cesti do obale; ampak vožnja je še vedno dinamična.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Znanec ma GTC-ja 1.8 pa ga težko vozi pod 10l, večinoma po mestu seveda. Pa nima ravno težke noge.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Poraba je nekje od 7,2 do 7,5 po BC, vožene večinoma relacije. V mestu se povzpne na nekje 8l. Kako gre? Moti me, ker je do 2000 obratov dokaj mrtva. Sem navajen na mojega manj močnega Mondija, ki tudi pod 2000 obrati lepo potegne. Sicer popolnoma lepo vozna, vendar nima rada pospeševanj. Kasneje lepo potegne, pri 3000 obratih lepo vleče, pri 5000 pa kar konkretno potegne. Končna po podatkih je nekaj preko 200km/h. To še nismo preizkušali, do 200 pa prileze brez kakršnihkoli problemov. All in all je motor zelo dober.

Obvolanske ročice? Ko se jih navadiš (kar zna trajat), so odlične. Notranjost je kar lepo obdelana, dosti prostorna in ergonomična, RAZEN naslona za roko spredaj. Ta je totalno zgrešen, sam po mestu s spuščenim ne morem prestavljat.

Pogreša se 6. prestava in tudi meni ni jasno, zakaj je ni. Je pa drugače avto pri avtocestnih hitrostih (ki so zame malce višje od dovoljenih) dokaj tih in lepo vodljiv. Dobra vodljivost se ohrani tudi na ovinkasti cesti, kjer me moti le mogoče malce preveč posreden volan. Ampak to je že iskanje dlake v jajcu.

V glavnem...oče je z njo zadovoljen, vozi jo že skoraj pol leta, težav (zaenkrat) še nobenih, tako da jaz jo lahko samo priporočam.

Nazadnje urejeno:

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zakaj debilne? Ker se ne premaknejo ko daš znak s smerokazi. Ko bi rad, da neha tiktakat pa moraš pritisnit v drugo smer in potem začnejo delat smerokazi na drugi strani. Pač debilne so.
stupid-1.gif

Sicer se trenutno zadeve bolj nagibajo k 1.6 bencinu kot pa 1.7 dieslu, ker voznica ne mara kar naprej prestavljanja zato ker motor dobesedno umre pod 2000 obrati (največji navor je pa na 2300 obratov). Res je kretenski motor. Najprej nič, potem butne in malce kasneje dobi astmatični napad malo nad 4000 obrati, kjer spet umre.
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Zgolj v info: tile konji pri Oplih so običajno malce ''shirani''. Ne vem zakaj in kako, ampak takšen je moj občutek. Vsekakor prej vozit še 1.8, preden boste kupili, da ne bo potem razočaranj.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Zakaj debilne? Ker se ne premaknejo ko daš znak s smerokazi. Ko bi rad, da neha tiktakat pa moraš pritisnit v drugo smer in potem začnejo delat smerokazi na drugi strani. Pač debilne so.
stupid-1.gif

Ne jih tiščat v kontra smer. Ko jo potisneš recimo dol, jo tudi ugasneš s pritiskom dol.
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:Če pa 1.8 bencinar res porabi pod osem, bo zgleda to ta pravi motor. Ker tistih 8,3 povprečne porabe je naredila gospa, ki je že zdavnaj srečala Abrahama, na relacijskih vožnjah.
shocked-1.gif

Porabi pod 8, vendar te še enkrat opozarjam, da so to vožene pretežno relacije in z lahko nogo. Jaz bi imel porabo nekje na 8,5-9 (kombinirano).

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zgolj v info: tile konji pri Oplih so običajno malce ''shirani''. Ne vem zakaj in kako, ampak takšen je moj občutek. Vsekakor prej vozit še 1.8, preden boste kupili, da ne bo potem razočaranj.

Tudi moj občutek je, da teh 140 konjev (pri 1.8 bencinu) ne gre tako, kot bi moralo. Mogoče bi pričakoval kaj več. Je pa 100% dosti bolje, kot 1.6 bencinc. Druga stvar pa je recimo 1.9 turbodizlaš 150KM-ta pa lepo buta.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Jaz občasno vozim Astro 2004, 1.8, 125KM! Takoj se opazi, da je motor ful tih
shocked-1.gif
Saj malo potegne, vendar ne tako, kot bi se za 125KM spodoblilo! Počasi nabira... Čisto druga pesem, kot pri kakšnem 130 TDI!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Citat:
stupid-1.gif

shocked-1.gif

Če samo malo pomakneš kazalec za smerokaze, takrat smerokaz utripne samo trikrat. Zelo uporabno na avtocesti pri menjavi voznega pasu in še pri kakem drugem manevru. Če malo močneje pritisneš pa utripajo nonstop. Če spet malo pipneš (v katerokoli stran) se ugasnejo . Kaj je zdaj tukaj debilnega??? Če mene vprašaš so ta stikala mnogo bolj praktična in so za razred naprednejša od ostalik "mehanskih". Če si pa tako hudo neprilagodljiv, da se tega ne moreš navadit, potem te verjetno iz tira vrže tudi menjava avtoradia, in po tvojem mnenju moraš uporabljat še tisti avtoradio iz tvojga prvega Yugeca, ker se enostavno ne moreš navadit na drugačne tipke pri drugačnih modelih.

Mene osebno sedaj motijo standarni smerokazi/brisalci, in sem prav vesel ko se iz službenega vsedem v mojo Astro.

Upam da veš kaj sem hotel povedat.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Pa še malo o porabi za mojo 1,6 mašinco (še stara 105konjska twinport verzija).

Jaz imam na zadnjih 30.000km povprečno porabo 7,4. Seveda po mestu več, na relacije pa manj. Pač za moj stil vožnje je tako. Vklopljena klima opazno zamori mašino in jo je potrebno pognati čez 2,2k obratov da potegne. V tem pogledu bi bila izbira 1,8 mašine smoternejša. Po mojem ob istem načinu vožnje bi 1,8 porabila izto. Seveda pa več konjičev da tudi večje veselje do preganjanja in temu v praksi sledi večja poraba.
Sedaj je zunaj novejši tip 1,6 motorčka z 115 konji, ki pa padejo v enak registracijski razred kot 1,8 mašina.
Meni je malo žal da nisem vzel 1,8 vendar me je prepričalo da je pač pri registraciji en razred nižje.

Drugače se avto lepo pelje, lega na cesti je super. Osebno bi si želel malo mehkejše podvozje (pred tem se vezil francoza). Avtoradio z mp3 špila zadovoljivo. Sicer basi ne rukajo kot kak subwoofer, vendar je ozvočenje boljše kot pri konkurenci.

Osebno me moti recimo to da sklopka pri določenih pogojih (vlaga/temperatura) včasih zatrese če spelješ z manjšimi obrati.. Zakaj se to dogaja ne vem. Mogoče tega pri sedanjih modelih ni. Drugega nimam za pripomnit.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
stupid-1.gif

shocked-1.gif

Če samo malo pomakneš kazalec za smerokaze, takrat smerokaz utripne samo trikrat. Zelo uporabno na avtocesti pri menjavi voznega pasu in še pri kakem drugem manevru. Če malo močneje pritisneš pa utripajo nonstop. Če spet malo pipneš (v katerokoli stran) se ugasnejo . Kaj je zdaj tukaj debilnega??? Če mene vprašaš so ta stikala mnogo bolj praktična in so za razred naprednejša od ostalik "mehanskih". Če si pa tako hudo neprilagodljiv, da se tega ne moreš navadit, potem te verjetno iz tira vrže tudi menjava avtoradia, in po tvojem mnenju moraš uporabljat še tisti avtoradio iz tvojga prvega Yugeca, ker se enostavno ne moreš navadit na drugačne tipke pri drugačnih modelih.

Mene osebno sedaj motijo standarni smerokazi/brisalci, in sem prav vesel ko se iz službenega vsedem v mojo Astro.

Upam da veš kaj sem hotel povedat.

Točno tako. Potrebuješ nekaj časa, da se navadiš, potem pa gre. kvečjemu so to napredni smerokazi, ker imajo vmesno stopnjo. (tisto, ko utripne 3x)

Kar se tiče dizla pa še 1x; res ne verjamem, da te ni prepričal. Razen če res ni takšne enormne razlike med 100KM mojim in 110KM "tvojim" karavanom. Sicer bi ti rad pokazal eno testno z mojo ... pa verjemi da ne bi bil razočaran.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Debilne obvolanske ročice?
Meni so pa zakon sedaj, ko sem se jih privadil in jih pogrešam v ostalih avtomobilih...
smile-1.gif

Aja, da še nekaj "doprinesem" k temi... Sestra ima novo Zafiro 1.8, trenutno ima okoli 1000km in je povprečna poraba 8,3L/100km. Pričakujemo, da se bo povprečna poraba do prevoženih 5-8.000 km spustila vsaj za 0,5L, če ne kar za cel L. Upajmo na najboljše
smile-1.gif

Bi se upal trdit, da ima Astra karavan 1.8 še za vsaj pol litra manjšo porabo kot Zafira (zaradi velikosti -> zračnega upora), točno bo pa povedal kakšen lastnik.

debilne obvolanske ročice?? ma on je [censored]...
ročice so zakon..

jaz mam zafiro 1.8 bencin.. 15.000 prevoženih.. hja poraba naj bi padla.. samo meni se zdi da sedaj k sem se avta bol navadil malo bol pritisnem pa mal več popije..
vožne je samo po mestu z klimo in popije cca 8-9.. pa še zjutri (hvala gorenska) stojim 1 uro za 5 km..
jah mulca pač morš nekak spravt do vrtca a ne.. sploh sedaj ko bo malo bol mraz..
ce ga šparam (ratalo samo enkrat pa ne vem kako) je bila poraba 6.8 na 100 opazil pa šele po tankanju ko je BC pokazal range 930 km..

moj nasvet je takle na 1 mestu je 1.9 120 KM 2 in 3. mesto 1.8 bencin 140KM ali 1.9 100KM dizel..

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ja me motijo. Navajen sem izklapljanja smerokazov z roko ko obrnem volan, ker me nervira, da »avtomatika« to stori prepozno. Za moj okus je premalo razlike med temi načini. Da bi pa v nasprotno smer pritiskal pa
bonk.gif
Saj ne mislim spuščat volana iz rok. Če že obstaja ročica, naj njen položaj točno pove kateri smerokazi so prižgani.

Seveda pa imam rad tudi IBM M model tipkovnico.
srce-1.gif

PS. Nikoli nisem imel Juga.
grims-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Na žalost se lahko obriseš pod nosom za 120 konjskim 1.9 FIAT Powertrain izdelkom. Obstaja samo 150 KM, ki je zgleda zlat in pa zgoraj omenjeno 110 konjsko 1.7 litrsko Isuzu ropotalo.
frown-1.gif