Je kdo morebiti že vozil v naslovu omenjeno vozilo z 1.8 litrskim motorjem? Nikjer jih nimajo. Še 1.6 litrsko bencinarco je težko dobit na test.
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Je kdo morebiti že vozil v naslovu omenjeno vozilo z 1.8 litrskim motorjem? Nikjer jih nimajo. Še 1.6 litrsko bencinarco je težko dobit na test.
Citat:
Oprosti, ampak ta motor je polom. Teh 6 prestav ... res moraš kar naprej kvačkat. Turbo luknja je gromozanska in kar je najhuje, pri 100km/h si že s peto prestavo v njej, kaj šele s šesto. Niti koloni ne moreš sledit, ker motor enostavno ne zmore pospeševanja. Da pa o cukanju pri nižjih obratih sploh ne govorim. Če nočeš, da ne crkne pri speljevanju moraš pa obrate nabit konkretno nad 2000. Poraba se pa vrti okrog 7l/100km pri relacijskih vožnjah.
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Nevem zakaj kopuješ opla.Že dolgo niso vredu. Zakaj še ne delajo kadetov gsi...
Citat:
Zakaj debilne? Ker se ne premaknejo ko daš znak s smerokazi. Ko bi rad, da neha tiktakat pa moraš pritisnit v drugo smer in potem začnejo delat smerokazi na drugi strani. Pač debilne so.
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:Če pa 1.8 bencinar res porabi pod osem, bo zgleda to ta pravi motor. Ker tistih 8,3 povprečne porabe je naredila gospa, ki je že zdavnaj srečala Abrahama, na relacijskih vožnjah.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zgolj v info: tile konji pri Oplih so običajno malce ''shirani''. Ne vem zakaj in kako, ampak takšen je moj občutek. Vsekakor prej vozit še 1.8, preden boste kupili, da ne bo potem razočaranj.
Citat:
Zakaj debilne? Ker se ne premaknejo ko daš znak s smerokazi. Ko bi rad, da neha tiktakat pa moraš pritisnit v drugo smer in potem začnejo delat smerokazi na drugi strani. Pač debilne so.
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Če samo malo pomakneš kazalec za smerokaze, takrat smerokaz utripne samo trikrat. Zelo uporabno na avtocesti pri menjavi voznega pasu in še pri kakem drugem manevru. Če malo močneje pritisneš pa utripajo nonstop. Če spet malo pipneš (v katerokoli stran) se ugasnejo . Kaj je zdaj tukaj debilnega??? Če mene vprašaš so ta stikala mnogo bolj praktična in so za razred naprednejša od ostalik "mehanskih". Če si pa tako hudo neprilagodljiv, da se tega ne moreš navadit, potem te verjetno iz tira vrže tudi menjava avtoradia, in po tvojem mnenju moraš uporabljat še tisti avtoradio iz tvojga prvega Yugeca, ker se enostavno ne moreš navadit na drugačne tipke pri drugačnih modelih.
Mene osebno sedaj motijo standarni smerokazi/brisalci, in sem prav vesel ko se iz službenega vsedem v mojo Astro.
Upam da veš kaj sem hotel povedat.
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Debilne obvolanske ročice?
Meni so pa zakon sedaj, ko sem se jih privadil in jih pogrešam v ostalih avtomobilih...
Aja, da še nekaj "doprinesem" k temi... Sestra ima novo Zafiro 1.8, trenutno ima okoli 1000km in je povprečna poraba 8,3L/100km. Pričakujemo, da se bo povprečna poraba do prevoženih 5-8.000 km spustila vsaj za 0,5L, če ne kar za cel L. Upajmo na najboljše
Bi se upal trdit, da ima Astra karavan 1.8 še za vsaj pol litra manjšo porabo kot Zafira (zaradi velikosti -> zračnega upora), točno bo pa povedal kakšen lastnik.