Astra GTC 1.4

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Nikoli več ne kupim avta ki nima 6 prestave.

Sicer ne razumem, kaj boš s tem rešil. Avtomobili s 6 prestavami nimajo zadnje kaj dosti daljše daljše, če slučajno na to ciljaš.

rabim samo toliko da nima pri 130km/h 4k/obr. ampak nekaj nad 3k.....preveč je glasen to je edino kar me moti

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kupoval so jih tako kot ostala jajcka, clio, golf etc. Od teh ki jih poznam, da so jo kupil mislim da nikogar ni zanimala poraba, ce pa bi jih, bi jim ti povedala, da bo poraba okoli 9? Verjetno ne. Jest bi ga menjal po hitrem postopku, tolk mi je pila 12 let stara kraca od korejca s par konji vec, ne pa nov avto. Kolegu leon prejsnji model 1.6 zre 7,5 povprecja, se enkrat, opel bencinarji spijejo prevec za ta denar.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Jaz sem vsakemu povedala realno porabo. Za druge pa ne vem.

Itak mi je pa vseeno, zmenite se naprej po svoje. Res ne vem kaj pričakujete ljudje, avto nov za 10.000 z vso opremo, porabo 3 litre pa da bo čez 5 let še vedno vreden 8.000, da ga ne bo treba vozit na servis in da boste poleg vsega z njim še največji frajerji.

Tako pač je, tako je realno. Poraba 8,5 po mestu, kakšnega črička pa ujameš tudi v Jaguarju.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Tipicen odnos nekoga, ki hodi kartoncek stemplat na siht. Ko prodas (samo da prodas) pa ko te hebe!
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ne, to je tipičen odnos nekoga ki je pošten prodajalec, ki pove tako kot je.
Niso vse smo plusi, so tudi minusi. Tisti ki pa misli da le teh ni, se pa pošteno moti.
Se mi ne da ukvarjat s strankami ki potem hodijo nazaj jokat, težit da sem rekla drugače, se pritoževat in izsiljevat.

Tako je, če ti je všeč kupi, če ti ni ti ni.

20. okt 2008
327
25
28
Astro z omenjenim motorjem (a 5 vratni model) vozim že več kot dve leti (skupaj malo čez 30k km) in zaenkrat večjih problemov z njo ni bilo. Takoj na začetku ga je nekaj zezala ročna zavora, ki pa jo je bilo potrebno samo ponovno nastaviti, občasno pa se je pojavljalo tudi rahlo zamakanje ob večjem dežju pri zadnjih vratih (baje serijski problem, ki so ga na servisu rešili b.p. v desetih minutah, saj folija pod tapeto na vratih dobro ne tesni). Kar pa se tiče samega motorja pa zaenkrat dela kot urica in pri meni tudi pije zelo zmerno (po B.C poraba v vseh 30k km okrog 7,2 za realno pa nimam pojma). Je pa dejansko avto z omenjenim motorjem rahlo podhranjen glede moči, saj si včasih zaželim, da bi imel kakšnega kavala več
evil.gif
. Za noret po cesti ima omenjeni motor malo premalo konjev, če pa iščeš zgolj prevozno sredstvo iz točke A v B, pa bo tudi vredu -- edino glasen postane hudič pri višjih hitrostih. Do ene 140 tako še gre, kasneje pa postane motor že kar preveč nadležen (pri 130 km/h ima ravno okrog 4000 obratov).

summa summarum : če dobiš za podobno ceno 1.6 mašino vzemi raje to, v kolikor pa druge stvari (preverjena zgodovina, znan lastnik, povprečen voznik ne Schumacher ...) prevagajo, boš pa tudi preživel z nekaj manj konji, in kakšnim gibom prestavne ročice več
evil.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Za nekoga, ki zivi v LJ ali mestu je nemogoce, da ima povprecje 7,5! Realne porabe, BC laze. Poznam par ljudi s to masino pa imajo povprecje 8,5 z lepo voznjo, sicer pa prej okoli 9. Kolega, ki je malo bolj dinamika ima skoraj redno 10 porabe. Skratka zejne so prevec, sploh ce pomislis, da leta 2010 kupis nov avto, ki pije toliko kot da imas pod havbo 200 konjev. Skratka, bencinarje od opla vsem odsvetujem, ce je to komu kriterij.

Te porabe predvidevam, da pišeš izključno za mestno vožnjo? Ker če mi nekdo reče, da ima ta pa ta avto tolk pa tolk porabe, to smatram v kombiniranem ciklu. Govorit, kolk določen avto spije izključno v mestu je brezveze, ker je to odvisno od prevečih faktorjev. Primer...Astra karavan 1.8 (140 konjev), poraba izključno v mestu je 9-10 litrov, govorim o normalni vožnji, kombinirano cca. 7,5 litrov, izključno relacije (pa ne AC) pa malce pod 7, vendar je to slednje doseženo z zelo nežno nogo. Če pa potegnem primerjavo z mojo Alfo 147 120 konjev...izključno mesto, dinamična vožnja (ne teranje na 6k RPM), 11 litrov. Pa ne bom sedaj nekomu razlagal, kako je ta avto požrešen. Predvsem zaradi tega, ker se ga da na relacijo (zopet, ne AC) peljati na 6,5 litra, kombinirano z dinamično vožnjo (ne dirkanje) pa se sučemo okrog osmih litrov.

Če grem nazaj na temo...tudi jaz glasujem vsaj za 1.6 motor. Oplovih 90 konjev v 1,4 mlinčku je namreč hudooo zaspanih. Seveda je dovolj, da kršiš prometna pravila, ampak je daleč od kolikor toliko udobne vožnje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
- poraba relacijsko tempomat pri 110km/h je 8,5!!!! ampak na servisu pravjo da je to čist normalno!!
rolleyes-1.gif
To ti je pa nekaj z avtom narobe. Kolegica ima 1.6 in vozi precej dinamično (ne sicer dosti po mestu), na AC potegne tja do 150 km/h in ima porabo 7.5 po BC-ju. Razen, če BC tako laže...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.999
6.173
113
Jaz imam 1,6 in mi pije kombinirano 7,5 pa je v to všteta vožnja v službo-domov kjer se motor do službe ravnokaj segreje. Potovalna hitrost mu je okoli 140, kjer pravtako zaugne 7,5 litra. Ni pa to neka dirkaška mašina. Tako da tisti ki vam 1,4 motor pije 9 litrov, predlagam da greste v šolo varne vožje, vas bodo tam podučili kako se vozi, če že sami niste skapirali pri katerih obratih se menja v višjo prestavo.

Problemov zaenkrat po 90kkm ni, razen tista folija ki na vratih spusti in zna malo zmakat. Jaz sem jo ročno nazaj prilepil in je OK. Pa tudi zgodovino avtomobila tistega, ki mu po pol leta rjavi, bi rad videl. Moja je že 5 let pod milim nebom pa ni rjava.

Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
tale od schumija kolega k mu deset pije ni "mal dinamika" ampak ma namest noge ciglo :D

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
KSZ:

Imam dizela, če ga dam vozit zenski, je poraba 5.5L , če ga vozim jaz , je okol 7,5-8L , ko mu pa vadim dušo, je pa 9-10L .
Zdej se pa požrite
grin1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Lej, pod 9 na BC-ju stevilke nisem se videl pa sem se zraven vozil razen ce ste vsi penzijonisti in vozite na hlape. Kolega ima karavana z recimo morda vec po mestu kot relacije pa ima 8,5 povprecje pa vozi precej umirjeno, tko da z astro imet 9 porabo res ni nobena znanost. Se mi pa zdi poraba previsoka. Da dam min 15k za avto, nov, leta 2010, da se komaj kam premakne in da imam povprecje 9 bi ga prodal po hitrem postopku. Se enkrat, meni se zdi poraba vsaj za liter previsoka. Tisti s 7,5 pa manj me pa zanima ce greste 2 uri prej na siht, da sploh do osmih pridete tja. Na opel forumu ima nekdo dizelco pa se hvali s 5,5 porabe se mi zdi, vozi ga pa na minimum. Sorry ampak to pa ni nobena voznja zame.
smirk-1.gif

Sicer mam opla, relativno zadovoljen zaenkrat, ampak je dizelca, hvala bogu.
smile-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
En moj kolega ima Astro 1.6 in tudi ni ravno zadovoljen s porabo. Če se še prav spomnim, je nekje med 8 in 9. Čeprav za tako maso in tak mlinček ravno nekih varčevalnih presežkov ni za pričakovati (sploh, če nimaš vedno idealnih pogojev za prehitevanje in se odločiš ta menever večkrat izpeljati). Je pa kot vedno potrebno upoštevati, kje se ta avto vozi, ljubljanska gneča ni enaka novogoriški in če vsak dan stojiš tu v LJ, se pri merjenju povprečne porabe na koncu tanka to kar precej pozna.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.999
6.173
113
Glej ... Astra ima 2 BC-ja. Onega ta drugega resetiram ko se mi sprdne, recimo na 20-30 kkm. In vedno mi povprečje kaže 7,2. Pa tudi če ob vsakem tankanju vzamem v roke kalkulator in malo podelim kilomtre z natočenim gorivom, mi računica ne pride čez 8. Pa še takrat se moram striktno vozit samo služba-domov. Pa v službo se vozim tekoče v prometu kakeršen pač je. Je pa res da ne spadam med agresivne voznike in vozim po pameti, ne izsiljujem, se ne lepim na rit, se ne zaganjam proti semaforjem, nisem žešči čefur, gume mi pri štartu ne škripajo.... V glavnem vozim se normalno kot se je treba vozit.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
fora je v tem da ga poznam, in tocno vem kako vozi. in to definitnivno ni "mal dinamično"...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Ne, avto je super, nimaš se kaj bat, samo prosim, vzemi 1.6 16V sicer ti bo kmalu žal, ker 1.4 je prešvoh.

AHAHAHAHAAH
hysterical-1.gif

bonk.gif

sej nisi resna! avto je super?!?! pa na katerem planetu živiš?
stupid-1.gif

naj samo nekaj problemov naštejem v dveh letih (pa ne samo pri meni,še dva poznam i identičnimi jajci)
- vodila za šipe crkavajo na pol leta,menjal že tri v garanciji!
- nosilec cevi za klimo,počilo
- rjavi po pol leta
rolleyes-1.gif

- armatura proizvaja vse možne zvoke od škripanja,cvilenja,brenčanja...
- poraba relacijsko tempomat pri 110km/h je 8,5!!!! ampak na servisu pravjo da je to čist normalno!!
rolleyes-1.gif

- vonj po bencinu v potniškem prostoru praktično odkar je bil nov!

mah dej sploh ne bom našteval več,avto je tak gnoj od pleha da je za popizdit!!
jezen.gif

hysterical-1.gif
, furaš na 18jtkah, pa jamBraš , da imaš čričke v armaturki in porabo. Moj dober prijatu jo ima 1.4 motor, kupil novo, pa tiši hudiča iz avta, pa ima porabo okrog 8 litrov. Ko gre pa v bosno, ga pa pod 150 ne spusti na avtocestah, pa mu pije malo več...Teta je imela spet isti avto, kupila novega in guess what, ista zgodba...
Je pa res, da je prijatelju en mesec pred iztekom garancije razgnalo cev , ki gre iz zračnega filtra v motor - baje serijksa napaka.