Apple iPad

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ravno gledam, a res da iPad nima USBjev?
smile-1.gif
Komedija!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Internet ne potrebuje več flash-a.
Pol strani uporablja flash. Četrtina brez sploh ne dela.

Tole je bolj na pamet, ane? ... Veliko "tavelikih" in "bolj branih" spletnih strani je ze posodobilo svojo kodo na html5 ... Pri tistih straneh, pri katerih se ne vidi Flash reklamnih bannerjev, pa je to prej prednost, kot slabost
grims-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hvala Jest sicer pa je bilo mišljeno da uporabljam ključ za prenos kakšnih dokuemntov, slik ter pesmi na USB ključ... A so že kakšne napovedi za iPad druge generacije oz. kak update?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hvala Jest sicer pa je bilo mišljeno da uporabljam ključ za prenos kakšnih dokuemntov, slik ter pesmi na USB ključ... A so že kakšne napovedi za iPad druge generacije oz. kak update?
V zadnjem Monitorju imaš nekaj na to temo, nisem bral, tako da ti ne znam nič povedati.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Pesmi uradno ne bos nikoli mogel prenasati drugace kot preko ITunes... predvsem zaradi avtorskih pravic in "kraje" intelektualne lastnine ... Da se sicer uproabit tale CCK tudi za kaj drugega, kot le za prenos slik... ampak samo na jailbreakanem iPad-u ... Tudi glede USB kljucev je tale CCK precej izbircen in jih deluje le pescica... predvsem taki, ki so energijsko manj pozresni ...

Glede druge generacije pa bo verjetno uradno kaj znanega sele spomladi 2011 ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Aaaa tako, hvala za obrazložitev! Z vsakim novim dejstvom se oddaljujem od nakupa te zadeve... Nekako se upravičeno sprašujem kaj mi bo neki TAB če pa mi proizvajalec določa kaj smem in kaj ne smem, glupost.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Internet ne potrebuje več flash-a.
Pol strani uporablja flash. Četrtina brez sploh ne dela.

Tole je bolj na pamet, ane? ... Veliko "tavelikih" in "bolj branih" spletnih strani je ze posodobilo svojo kodo na html5 ... Pri tistih straneh, pri katerih se ne vidi Flash reklamnih bannerjev, pa je to prej prednost, kot slabost
grims-1.gif
Uporabljam Firefox brez flash plugina, tako da nič "na pamet" (to si me mogoče s kom zamenjal...
wink-1.gif
)
Prav dober občutek imam , ali je flash popularen ali ne.

In ja, polovica uporabe je za reklame. (del razloga, zakaj nimam flash-a)

Primere upam, da ne rabim dat...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Uporabljam Firefox brez flash plugina, tako da nič "na pamet" (to si me mogoče s kom zamenjal...
wink-1.gif
)
Prav dober občutek imam , ali je flash popularen ali ne.

In ja, polovica uporabe je za reklame. (del razloga, zakaj nimam flash-a)

Primere upam, da ne rabim dat...

Ampak tvoja trditev bi se potem morala glasiti, da polovica strani, ki jih ti obiskujes, uporablja Flash
smile-1.gif
...

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
ksz

Nekaj me zanima. Gledam malo ipade na angleškem ebayu in vidim, da jih je kar nekaj z nižjo ceno kot v uradni apple store. In to kljub všteti poštnini.
Npr. 32 GB s 3g je na apple store 599 funtov, tukaj pa npr s poštnino vred nekaj manj. Ne sicer veliko, ampak manj kot ga Apple uradno prodaja. Tudi glede na feedbacke zgleda prodajalec še kar ok.
Razlaga?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Am, ima iPad možnost shranjevanja datotek (tko kot bi rekel, da je en disk)?

In, če dokupim kamera kit, lahko potem preko usb-ja shranjujem in berem podatke?

In, ima tut kakšen office, da lahko recimo naredim wordov dokument in potem shranim?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Super!

Še to:

1. A je office naložen?

2. Kako pa je z aplikacijami? Potrebujejo stalen dostop na wi-fi?

3. In samo še nekaj... Gledam tole in me zanima kaj točno je fora tega? Narediš si lahko wi-fi omrežje. Zakaj? Da povežeš računalnik?
Je to tut storage device (torej zunanji disk)?

HVALA FUL!

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
3. In samo še nekaj... Gledam tole in me zanima kaj točno je fora tega? Narediš si lahko wi-fi omrežje. Zakaj? Da povežeš računalnik?
Je to tut storage device (torej zunanji disk)?

To je WiFi ruter od appla.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Kdo kaj ve, kdaj prihaj iPad2? Nekaj je bilo govora, da prvi kvartal 2011 oz. že med "nakupovalno mrzlico" 2010?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Baje bo retin-a display, tanjši, facetime kamera, micro usb, malo hitrejši procesor.
Se mi splača počakat (ker meni se to ne zdijo neke novosti)?

Pa kako bo s kompatibilnostjo micro usb, ko boš imel navaden usb ključ?