Apple iPad 2

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Če te ne moti odsotnost GPS-a, je odločitev jasna...

Sem preko Ebay-a nabavil in tudi že preizkusil bluetooth DGPS anteno GNS 5870 MFI. Na Navionics kartografiji, na iPad-u, je pokazala natančnost cca 2m. Je zelo hitra in kot sem že komentiral, tudi natančna. Prava GPS antena. Odlično se povezuje z iPodi, iPhoni in iPadi. Pred nakupom sem bral komentarje in en pilot jo je hvalil predvsem v hitrosti in natančnosti... V kolikor bo Raytech RNS prirejen tudi za App store... bo ravno prava stvar. Za enkrat.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Če se podjetja odločijo za sodelovanje z Applom, lahko seveda naredijo napravo, ki je skladna z MFi (made for iPod/iPhone/iPad) in zato deluje tudi brez jailbreaka.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Kaj se splača dat 100 eur zraven za 3g model? je ta vgrajen gps sploh uporaben? obstaja kakšna navigacija? dela ta gps tudi, če ni sim kartice vstavljene?

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
rajši se vprašaj v prvi vrsti kje in predvsem kak ga boš uporabljal. v avtu? težko, ker ti pol šipe zasede. na pohodu? nebi jaz. motor? pecikl? težka bo. edino na jahti bi šlo

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
pa to glih.... zato sem vprašal za mnenje vas uporabnike, če vam pride v poštev kje, ker jaz ne vidim razloga zakaj bi dal 100 eur več, samo ker je noter gps čip...... ALI?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Glede na to, da mač skoraj sigurno vsaj en GPS ves čas v žepu, je fino če ga iPad ma, ni pa tut nobene škode, če ga nima.

Viky

1600. registrirani uporabnik
27. okt 2007
747
0
16
42
Jaz sem recimo vsak dan na terenu in ponekod imam tudi kaj čakanja in časa oz obveznost da dostopam na net, tako je zame 3G skoraj obvezen. Če ga maš pa samo doma, pa res nima smisla.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Ima priključek za slušalke.
Na terenu rabiš 3G model ali kakšno drugo rešitev, npr. preko WiFi tetheringa in androidnega telefona.

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Imam 3g modelmin trenutno iscem najbolj ugodno data ponudbo... Podrocje kjer se gibljem najbolje pokriva mobitel ampak mi nekak ni da bi vsak mesec placeval 19 evrov.... Se najde kaj ugodnjesega?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Odvisno od tega, kolikos podatkov mislis prenesti...

Ce je pogoj Mobitel in ti recimo zadostuje 500MB, potem lahko vzames 500MB interneta za dodatnih 9€ (skupaj torej 12,99€) ali 1GB za dodatnih 12€ (skupaj torej 15,99€). Ce rabis 1GB, potem je vsekakor dokaj majhen skok na Instant Internet, kjer za 19€ dobis 5GB
smile-1.gif

Preveri, ce ima Tusmobil dobro pokrite lokacije, kjer ga bos uproabljal... Ce je zadovoljiva pokritost, potem raje svetujem paket Tusmobil 0 (brez narocnine) in dodan 1GB mobilnega internet za 5€ mesecno...

Jutri bo Si.mobil predstavil novosti... in to bo po vsej verjetnosti nov virutalni operater Bob ... Mogoce bo prinesel kaj zanimivega
smile-1.gif
...

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Še eno vprašanje za znalce.
Zelo razmišljam o nakupu ipada in malo gledam različne ponudbe. Zasledil sem, da so npr. na ebayu kar precej cenejši (10-20%). Govorim o zanesljivih prodajalcih z dovolj feedbacka, da se ne bo kdo obesil na to.
Najbrž gre za siv uvoz iz Amerike. Saj ne da bi me to motilo.

Zanima me, ali se za Ipade kupljene v ZDA prizna garancija pri nas v primeru, da pride do kakih težav z napravo.

Viky

1600. registrirani uporabnik
27. okt 2007
747
0
16
42
iPad kupljen v ZDA, velja garancija povsod, tudi pri nas. Ne moraš pa potem zavarovanja kupiti v SLO, ker ti ga dajo samo če kupiš tudi iPad.