Apple iPad 2

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Mah klinc..sem se spomnil, da Eye-Fi dela samo na SD karticah
rolleyes-1.gif

No bi pa pač card reader uporabil: http://thegadgets.net/2011/03/28/ipad-and-ipad-2-get-a-cf-card-reader/

Na Motoroli Xoom po zadnjem updatu tudi support za sd kartice
cheer.gif

Link

Drugače pa, če je treba besedno zvezo "V vsem je boljši od konkurence" nadaljevati s "razen" potem tisto kar opisuješ ni najboljše v vsem :D

Ko pa recimo primerjaš direktno po specifikacijah pa sploh tisti "v vsem boljši od konkurence" izgubi pomen, recimo če se ga primerja z motorolo xoom (da ne bom primerlal s Tab 10.1 ki pomete s ipadom)
Gsmarena

Torej Motorola proti ipadu ima večji in bolj podroben ekran, več rama, razširljiv spomin, boljšo kamero, boljši GPU (tegra2 proti karkoli že ima apple), flash, boljši UI (subjektivno, ampak če druga stran trdi da ima ipad boljši UI lahko tudi mi rečemo da ima android boljšega
grin1.gif
)...

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Pa si prebral tudi review motorole na gsmarena
smile-1.gif

Citat:
Yet, even with all those boxes ticked, we wouldn’t quite recommend the XOOM at this point. While it might as well hold a hardware advantage over the iPad 2, the user experience is mediocre at best.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Boljše, da nič več ne komentiraš, ker očitno veš premalo o ipad2 o katerem teče tema
wink-1.gif

Te applove teme večinoma prebiram ker se neznansko zabavam o prebiranju komentarjev v stilu "ko je jaæi"
grims-1.gif

Samo ta pa zmaga simpl, robusten in tudi žaljiv
bonk.gif

In to zaradi kupa plastike, stekla in mal bakra....

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Žal mi je (verjetno tudi krivda administratorjev), da ni mogoče pustiti ene teme o drugi tablici vsaj malo na miru, kot je to možno pri ostalih napravah. Vedno sem rad preizkušal razne mobilne naprave, ker je to moj hobi. Šel sem preko Palm dlančnikov (m105, zire 72), Windows Mobile 6.0+6.5 ( FPL N560), pristal na Symbianu (Nokia 5800) in končno na Androidu (Samsung Galaxy S). Pred nakupom tablice sem si sposodil iPad, ker se hotel vedeti kako in kaj.
Na kratko:
-Android je super. sinhronizacija z Google storitvami fantastičma, telefon imam rootan in lahko delam kar hočem, le tega sem se že malo naveličal- dela, update, ne zvoni, ponovni naložil, dela nekaj časa, ne dela,....
V določenih pogledih je iPad kamena doba proti Androidu, ko mi ne dela flash bi ga najrajši vrgel v steno, a v primerjavi z aplikacijami, ki jih uporabljam na Androidu, je marsikje superioren. Zanimivo, imam PC Windows7,telefon Android in tablico iPad2. Čudna kombinacija. Apple bo z iCloud omočil tehnologijo, ki je že zdavnaj poznana. Tu ga Google prehiteva že leta- saj iCloud je v redu, a nisi.nonstop na Apple napravah. Google omogoča dostop do podatkov takoj, ko po pristanku s padalom v Nikaragvi obiščeš prvi CyberCafe.. Sicer je meni iPad2 fantastiiščen, saj vse dela OK. Prepucavanje sodi v temo iPad proti Android, žal je ta tema zasvinjana
do onemoglosti.
LP!
cheer.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce po pravici povem... sovrazim strani, ki so narejene izkljucno s Flashem oz. so neberljive, ce nimas namescenega Flasha ... In te strani, ki jih jaz najpogosteje obiskujem, so na sreco narejene tako, da se jih vecinoma da brati tudi na napravah, ki ne znajo predvajati Flash dodatkov...

Najveckrat sesutje browserja povzrocajo ravno Flash dodatki... marsikdaj celo zgolj kaksen banner ...

In vem... da se ravno fotografi precej posluszujejo ravno Flash strani... predvsem zato, da je malo vec dela, ce zelis kaksno fotko ukrasti
smile-1.gif
...

Tako da, ce je pogoj res Flash, potem je vsekako boljsa alternativa tablica s HoneyComb-om ... Sem imel Galaxy 10.1v za nekaj dni na testu... pa se mi zdi,d a je se prezgodaj, ker aplikacij, ki bi izkoriscale novi OS, je se zelo malo... sicer delujejo tudi tiste, ki so napisane za starejse Androide... vendar to potem ni to... Pa browser mi je v treh dneh, kolikor sem imel to tablico precejkrat kar ugasnil sredi browsanja... in nasplosno se mi je zdelo vse skupaj se bolj kot neka beta verzija ... ki je bila dokaj nestabilna ...

Ce imas to moznost, preskusi oba oz. obe platformi (pa mogoce vrzi uc se na kaj tretjega, recimo Microsoftov Slate,...) ... in se odloci za tistega, ki tebi bolj ustreza
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
jah jaz priznam da sem se z novim tabom igral cca 10 minut kar vem da je premalo za celostno oceno. mi je pa v tistih desetih minutah deloval solidno. vem da je bilo s tabom 7inch enaka zgodba. ko sem ga imel dlje casa v rokah je zadeva zacela tarokirati. zaradi tega se kar oklevam ceprav se mi zdi honeycomb kar solidna zadeva.

ja flash ke problem to dobro vem ampak kot si napisal pri fotografih zelo pogost, na zalost.

me pa se zanima a je na ipada mozen priklop usb kljuca ali celo zunanjega diska pa da gre snemanje na kljuc in iz njega brez tezav? ce to gre potem se prenosnika na shootingih lahko znebim...glede na to da je card reader mozno prikljuciti.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Appleova filozofija je, da file sistema ni, imaš samo programe z njim razumljivimi podatki. Za nas, ki smo navajeni na PCje je to dokaj tečno. Na iPada lahko naložiš slike z vmesikom za SD kartice oziroma USB za priklop aparata, z njega na ključ pa ne gre. Mogoče obstaja kakšen programček, ki je kaj takega omogočil, ampak dvomim, bodo povedali drugi, če ga poznajo.
Če rabiš tablico kot zunanji disk ti iPada odsvetujem, tudi če se nekako s triki to da izvesti, to ni to.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
ksz
Pa Apple vedno uspe združiti HW in SW v odlično celoto. Kakor je tudi prav.

Razne XYZ tablice, ki se pojavljajo zdaj ko je Applu z njimi že uspelo, so pač samo blede kopije. Saj lahko nabijejo notri močnejši procesor, več rama, vse to na papirju izpade super. Ko pa zadevo primeš v roke, pa to ni to.

Te primerjave se mi zdijo iste, kot tedaj ko nekdo začne nabijati, kako je njegov navit Clio (ali kak drug jajc) boljši od BMW, ker ima močnejšo ali isto močno mašino za manj denarja in kako samo butci kupujejo BMWje.

V redu če koga zanima samo en kriterij. Če pa gledamo celo uporabniško izkušnjo pa Apple po mojem mnenju zmaga. Saj se lahko folk repenči po forumih, ampak dejstvo je, da je 90% tablic Applovih. Trg je jasen pokazatelj tega, kaj je boljše.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Jaz ga uporabljam predvsem za surfanje, branje mailov in za prenosni foto album. Sesul se mi ni nikoli, uporaba je intuitivna, potrebe po nekih prilagoditvah in brskanju po sistemu nimam, hočem samo zadevo, ki jo primem v roke in dela. To vlogo igra odlično, flasha ne pogrešam pretirano, do zdaj sem se jezil edino ekrat, ko sem gledal ene cunje, pa imajo stran v flashu, tako da sem prišparal, ker nisem nič kupil :)
Odkar ga imam bistveno manj vžigam PCja, kar je bil tudi cilj nakupa.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Na iPada lahko naložiš slike z vmesikom za SD kartice oziroma USB za priklop aparata, z njega na ključ pa ne gre. Mogoče obstaja kakšen programček, ki je kaj takega omogočil, ampak dvomim, bodo povedali drugi, če ga poznajo.

Gre tudi to ampak rabiš jailbreak.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz sem namesto etuija raje vzel 'Se zgodi' zavarovanje. Ista cena, boljša zaščita.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sem namesto etuija raje vzel 'Se zgodi' zavarovanje. Ista cena, boljša zaščita.
smile-1.gif

"Se zgodi" ni zaščita proti praskam... ampak le v primeru, če ti pade iz rok ali iz mize... in se pri tem poškoduje... In pred takimi padci, tudi etui večinoma nč kaj dosti ne koristi
smile-1.gif
...

Jaz sem tudi mnenja, da folijo gor tlačit je brezveze... tudi sladoled ne ližeš skozi šipo ane?
smile-1.gif
...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
smile-1.gif

"Se zgodi" ni zaščita proti praskam... ampak le v primeru, če ti pade iz rok ali iz mize... in se pri tem poškoduje... In pred takimi padci, tudi etui večinoma nč kaj dosti ne koristi
smile-1.gif
...

Jaz sem tudi mnenja, da folijo gor tlačit je brezveze... tudi sladoled ne ližeš skozi šipo ane?
smile-1.gif
...

Kaj me brigajo praske? To je orodje, ki ga rabim za delo vsak dan. Tudi na kladivu ne gledam, če dobi praske.

Če mi pa pade na tla in ne dela več, me pa briga, tu bom pa dobil vsaj nekaj škode povrnjene.

Folk se preveč sekira za vsako praskico in bunkico, saj je super naprava, vendar bo nekega dne letela v smeti kot vse ostale.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Carlito149 pravi:
Zanime me, kje dobiti slovenske e-knjige in revije. Seveda free
smile-1.gif

Tut če jih plačaš, jih ne boš mogel prav dosti najti.
Dnevni časopisi so že nekateri, ostalo je pa bolj žalost, posebej leposlovje.