Apollo - Kršitev JRM

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.416
7.528
113
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
takole je: procesni zakon za prekrske je ZP-1, ki pozna opozorilo in pravi, da policist lahko izrece opozorilo kadar oceni da bo to zadosten ukrep in kadar skodljiva posledica se ni nastala. Ali bo policist opozoril ali ne, je povsem policistova odlocitev.

Je pa stvar taka - ce sta prisla dva avtomobila, je bilo obvestilo se kaj drugega kot samo glasna glasba ali pa vas lokalni policisti ze poznajo. Lahko je imel policist tisti dan ze veliko intervencij in si je zelel zagotoviti le to, da bo imel mir. Jaz sem vsakemu vedno lepo povedal, ce pridem se enkrat, bom napisal poloznico za nazaj (torej za prvi obisk), za drugic (za drugi obisk) pa se koga bom s seboj odpeljal. Se nikoli se nisem nikamor rabil vracat (kar se glasne glasbe tice). Je pa vse skupaj stvar pristopa in pa koliko casa imas da se pogovarjas z ljudmi.

Kaj pa še nekdo poda samo lažno ovadbo ? Kako bo policist ocenil, da je nekdo pred 2 urama res kršil JRM ? Morda nekdo samo hoče potunkati soseda npr. ??

Policist ne bo ocenil, ampak bo zbral obvestila. In če bo dovolj ljudi povedalo kako je bilo, bo na podlagi njihovih izjav izdal plačilni nalog.
@patriot
Pri krosih pride v postev helikopter (ce je ravno takrat v zraku - so jih ze par tako dobili), konjeniki (v tivoliju se jih dosti tako dobi) in pa predvsem lokalna skupnost. Ponavadi v vasi vsi vedo kdo ima tak motor, navsezadnje se rad pohvali v ostariji. In ce je stvar res tako moteca naj nekdo poklice na postajo ins e pogovori z vodjo okolisa, mu pove kdo ima tak motor in se gre s takim modelom malce pogovorit. Ce pa pogovor ne resi problema se pa vsaj ve koga se isce ko ti tak bezi.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kaj pa si pisal? Se dobro spomnim teme pa mi ni točno jasno, ti si bil za bajto in selo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Čaki, samo, da poiščem uno temo, kjer vsi anti-blokarji pišete, da imate idilične hišice na samem, kjer vas prebujajo ptičke, kure, lisice in medvedi. 300 metrov stran pa imate različne parke z vsemi trgovinami itd.
hysterical-1.gif

Pa ne leti samo nate.
....sej je napisal, da se v nedeljo popoldne voz z crosarjem... A se pr vas popoldne prebujate??
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne, pri vas na selu je 24/7/365 mir, tišina in lepota vsega sveta.

Včasih se ja, občasno me zbudi zvok rolete, ki se spustijo (avtomatično) v primeru premočnega sonca ali previsoke temperature v prostoru. Mamu jim nekulturno.
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zdaj sem še v fazi "raziskovanja". Izgleda, da je nek lokalc nabavil "novega", ker ni nikomur znana vsaj barva. Na facebooku pa še tudi novih slik.
grin1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Pa kaj vam ni jasno s temi blokarskimi partyji? Pa p*zda jest zivim v blokarskemu naselju in ce bi bilo po vase, da bi vsak stanovanje imel 2 zurke na leto, ja pa sej se mi zmesa. Zarad mene imejte stalo do 22., po tej uri pa pomislite mogoče na kakšnega soseda, pa se zacnite uri primerno obnasat, ne pravm da je treba zaključit, ampak lepo vas prosim do 2h zjutrej mi pa res ni treba poslusat vase muske in nadleznega smeha.

Tuki v zupancicevi, v moji ulici je vsega skupej preko 10 blokov (okoli 500 stanovanj) pa se je folk kar lepo navadu da do 22h doma pijejo, pol se pa skidajo ven, kar se meni zdi normalno, pač lej zurka gor al dol. No sej na koncu se vid, kdo pa še naprej galamo dela, študenti, k jim tastari stanovanja sponzorirajo, pa ves denar za pjaco spickajo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik _robi_ pravi:
A ti si pa angelček? Po 22h čisto tiho?
confused-1.gif

AFAIK v zakonu sploh ni nobene ure, preglasno glasbo lahko prijaviš kadarkoli moti tvoj mir in počitek.
22:00 je.
Razen če na klicnem centru sami ne vedo.

PS: Tudi v onem linkanem FAQ piše tako.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Vse ok. Nic zurk in muzike po 22:00. Potem pa prosim tudi nic stemanja in vrtanja ob vikendih od 7:00 naprej.

Je pa dosti od kakovosti bloka odvisno in izolacije. Tukaj kjer zdaj zivim se nisem slisal nobenega soseda. ne glasbe, ne otrok, ne psov...nic. top shit. verjetno pripomore dobra gradnja in proti vlomna vrata. v prejsnjem bloku sem slisal sosede ze ce so se malo glssneje pogovarjali.
bonk.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.484
5.687
113
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Pa kaj vam ni jasno s temi blokarskimi partyji? Pa p*zda jest zivim v blokarskemu naselju in ce bi bilo po vase, da bi vsak stanovanje imel 2 zurke na leto, ja pa sej se mi zmesa. Zarad mene imejte stalo do 22., po tej uri pa pomislite mogoče na kakšnega soseda, pa se zacnite uri primerno obnasat, ne pravm da je treba zaključit, ampak lepo vas prosim do 2h zjutrej mi pa res ni treba poslusat vase muske in nadleznega smeha.

Tuki v zupancicevi, v moji ulici je vsega skupej preko 10 blokov (okoli 500 stanovanj) pa se je folk kar lepo navadu da do 22h doma pijejo, pol se pa skidajo ven, kar se meni zdi normalno, pač lej zurka gor al dol. No sej na koncu se vid, kdo pa še naprej galamo dela, študenti, k jim tastari stanovanja sponzorirajo, pa ves denar za pjaco spickajo.

Takoj sm se nate spomnu
pozdrav.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Vse ok. Nic zurk in muzike po 22:00. Potem pa prosim tudi nic stemanja in vrtanja ob vikendih od 7:00 naprej.

Je pa dosti od kakovosti bloka odvisno in izolacije. Tukaj kjer zdaj zivim se nisem slisal nobenega soseda. ne glasbe, ne otrok, ne psov...nic. top shit. verjetno pripomore dobra gradnja in proti vlomna vrata. v prejsnjem bloku sem slisal sosede ze ce so se malo glssneje pogovarjali.
bonk.gif
Pred leti je pravilnik poostril zahteve zaščite za zvok in so novejši bloki drugače grajeni, da lahko zadostijo kriterijem. Stari bloki pa so res odvisni od tega kako so grajeni.
Moje izkušnje so podobne, ja, blok iz '80ih sem slišal dretje in skakanje otrok dva štuka nižje (gradil je SCT
grims-1.gif
), blok iz '70ih s protivlomnimi vrati pa nič, pa imajo sosedje zgoraj bulmastifa.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:

Takoj sm se nate spomnu
pozdrav.gif

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/-Q8PNPlkRzU"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/-Q8PNPlkRzU" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

hahah lol
hysterical-1.gif

iStock_000003827645XSmall1.jpg

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj LOL?!

Če nekdo opankarjem vrže resnico pod nos, najbolje da izgine?

Ah, a ni to smešno, kako si me predstavlja oz. na kaj ga je moj post spomnil?

Če ima pač tako predstavo o meni, naj jo pač ima, BMK, meni je to smešno.

Sicer pa se avgusta tako ali tako selim, 4.štuk, edina soseda v štuku sta v penziji, nobenega nad mano, ah milina, kaj hočeš lepšega
cheer.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
takole je: procesni zakon za prekrske je ZP-1, ki pozna opozorilo in pravi, da policist lahko izrece opozorilo kadar oceni da bo to zadosten ukrep in kadar skodljiva posledica se ni nastala. Ali bo policist opozoril ali ne, je povsem policistova odlocitev.

Je pa stvar taka - ce sta prisla dva avtomobila, je bilo obvestilo se kaj drugega kot samo glasna glasba ali pa vas lokalni policisti ze poznajo. Lahko je imel policist tisti dan ze veliko intervencij in si je zelel zagotoviti le to, da bo imel mir. Jaz sem vsakemu vedno lepo povedal, ce pridem se enkrat, bom napisal poloznico za nazaj (torej za prvi obisk), za drugic (za drugi obisk) pa se koga bom s seboj odpeljal. Se nikoli se nisem nikamor rabil vracat (kar se glasne glasbe tice). Je pa vse skupaj stvar pristopa in pa koliko casa imas da se pogovarjas z ljudmi.

Kaj pa še nekdo poda samo lažno ovadbo ? Kako bo policist ocenil, da je nekdo pred 2 urama res kršil JRM ? Morda nekdo samo hoče potunkati soseda npr. ??

Policist ne bo ocenil, ampak bo zbral obvestila. In če bo dovolj ljudi povedalo kako je bilo, bo na podlagi njihovih izjav izdal plačilni nalog.
@patriot
Pri krosih pride v postev helikopter (ce je ravno takrat v zraku - so jih ze par tako dobili), konjeniki (v tivoliju se jih dosti tako dobi) in pa predvsem lokalna skupnost. Ponavadi v vasi vsi vedo kdo ima tak motor, navsezadnje se rad pohvali v ostariji. In ce je stvar res tako moteca naj nekdo poklice na postajo ins e pogovori z vodjo okolisa, mu pove kdo ima tak motor in se gre s takim modelom malce pogovorit. Ce pa pogovor ne resi problema se pa vsaj ve koga se isce ko ti tak bezi.

Žal to v primeru pristranskega policista ni res. Vem za primer, ko je enostavno kar napisal glede na to kaj se je zlagal nekdo drug glede JRM, pri tem pa ni upošteval edine priče, ki je bila prisotna. Hkrati pa se je policistu dokazalo, da je ta isti lažnivec lagal že prej in o tem je policist imel neizpodbitne dokaze ( spet lažna prijava ) pa o tem ni hotel ukrepati. Raje je napisal plačilni nalog osebi kar tako na podlagi laži in brez dokaza, medtem pa ni upošteval priče. Kaj naj človek s takih pristranskim policajem, ki hkrati še prikriva serijske lažne prijave od istega lažnivca.

Žal niso vsi policisti profesionalni in pošteni, hkrati pa še branijo včasih tistega, ki dela namerno škodo na premoženju in stvareh drugih. Aja, morda je razlog v tem , da je bil od te osebe sin včasih pri policiji, kdo ve.

Nazadnje urejeno: