Apollo - Kršitev JRM

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.136
71
48
123
Ali je po novem res tako, da policija domnevne kršitelje JRM kaznuje iz prve in ni več prvega opozorila? Namreč to mi je rekel policaj, ki mi je izrekel kazen, ker je soseda klicala policijo, da imamo glasbo preveč naglas. Ne razumem ljudi, ki najprej ne pokličejo tistih, ki imajo zabavo, ampak takoj policijo. Drugače pa je vseh 5 ali 6 policajev bilo v redu, sploh vodja ntervencije, sva malo klepetala, ko je kolegica pisala kazen.

LP

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Jaz pa tebe ne razumem zakaj motiš javni mir. A si mogoče obvestil sosede, da boš imel glasbo preveč naglas po 22. uri?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.539
113
Si preveril, da so bili res pravi policaji? Danes jih je veliko hodilo okoli.
crazy1.gif

Kaj boš naredil glede sosede? Jo boš naslednjič povabil, ji kakšno stvar nesel v opravičilo, ker je trpela?
confused-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Ali je po novem res tako, da policija domnevne kršitelje JRM kaznuje iz prve in ni več prvega opozorila?
So pa res nesramni, da te pred kaznijo ne pridejo petkrat prositi, če ste lahko malo tišji.

Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Ne razumem ljudi, ki najprej ne pokličejo tistih, ki imajo zabavo, ampak takoj policijo.
Mogoče nima tvoje številke, ali pa niste slišali, ko je trkala? 113 si pa lažje zapomniš.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kdo pa presodi, ali je bilo res preglasno?
Sosed, oziroma oseba, ki te je prijavila. Sicer pa zelo enostaven način, kako zajebeš nekoga. Če si z nekom v sporu, ali se mu hočeš maščevati, ga prijaviš za kršitev JRM in se predstaviš kot soseda Francka.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.757
9.975
113
40
MB
žal mam izkušnje s prve roke ...

ocenijo policaji ... sploh pri našem prizadetem sosedu jim je jasno, ker je muzika tak na glas da ko mu zvonijo ne čuje ...
bonk.gif

mi pa recimo na kraj pameti ne pride, da se grem sam kregat s takimi živalmi ... pokličeš policijo pa uredijo, če ni druge odklopijo elektriko pa je mir
cheer.gif

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.136
71
48
123
@s22b: po mojem mnenju nismo pretirano motili JRM, jaz ponavadi zmanjšujem glasnost, ampak do te meje nismo prišli-. V našem naselju ima vsaka hiša 2x letno kakšno zabavo in noben ne komplicira; če je pa preveč, se pa najprej obvesti organizatorja, da je preglasno in se ustrezno zniža jakost glasbe.
@erikson: so bili kar pravi, 1x octavia in 1x kibla, mislim, da se noben ne bi tako potrudil. Sosedi ne bom nič naredil, zakaj bi se šel primitivca.
@gretzky: ima mojo številko; če sem slišal policaje zvonit, bi tudi njo.
@pbutec: saj zaradi tega sprašujem, ker očitno lahko sedaj (če se tako odločiš), vsakega je.beš v glavo s prijavami.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Baje je tako - če je prijava na 113, potem ti morajo takoj dati kazen, na katero se lahko potem pritožiš. Če je pa prijava na navaden telefon, potem se lahko zmeniš za opozorilo.

LP

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Hm. Torej lahko prijaviš na 113 tetraplegičnega starca, ki sploh ne navija muzike, izvidnica pride, ne ugotovi ničesar - in MORA napisati kazen?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz tudi pod razno ne grem sosedu razlagat, da se po 22. uri nima naglas glasbe. Pokličem policijo, pa naj se oni ubadajo z njim. Da pa zdaj talajo kazni brez opozorila, je pa sploh super in vzgojno.

LP,
IPC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.296
7.063
113
pri taščici
Se ne dolgo nazaj se je na alterju pisalo da prisejo prvic opozorit. Mogoce sedaj to ne velja vec. Tudi opozorilo za prometni preksrsek ne dobis kar tako. Vam bo ze sintic razlozil zakaj je tako.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se ne dolgo nazaj se je na alterju pisalo da prisejo prvic opozorit. Mogoce sedaj to ne velja vec. Tudi opozorilo za prometni preksrsek ne dobis kar tako. Vam bo ze sintic razlozil zakaj je tako.
Rabijo denar. Vse za varnost.
Saj vidiš da še svojih avtomobilov nimajo registriranih in zavarovanih, okol se pa vozijo z tehnično neizpravnimi vozili, drugim pa gledajo v rezervne žarnice če so vse nitke cele. (da gum ne omenjam).

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Rabijo denar. Vse za varnost.
Saj vidiš da še svojih avtomobilov nimajo registriranih in zavarovanih, okol se pa vozijo z tehnično neizpravnimi vozili, drugim pa gledajo v rezervne žarnice če so vse nitke cele. (da gum ne omenjam).

pa še res je
ampak oni lahko delajo kar hočejo, ker so ablast in imajo pištole
bonk.gif

slovenija je prava banana država

tomi

Guru
1. sep 2007
18.757
9.975
113
40
MB
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Hm. Torej lahko prijaviš na 113 tetraplegičnega starca, ki sploh ne navija muzike, izvidnica pride, ne ugotovi ničesar - in MORA napisati kazen?

ja, tebi, za krivo prijavo
wink-1.gif

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Mater ste eni privoščjivi. Dober saj če imaš fešto greš prej sosede obvestit, da boš malo bolj glasen, pa da naj pridejo povedat, ampak kak ste eni brihtni. Prov privoščim vam da vas kdaj kdo prijavi, brez da bi te prej opozoril.
uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.382
7.068
113
Zakaj pa bi se moralo opozarjati? po 22h se ne sme več galamiti, to je jasno vsem.

PS, koliko pa sploh je kazen ?