Evo ko se ekran ugasne pa je poraba še vedno 99-100W.Evo sem na vtičnico priklopil ševec porabe elektrike, in ko imam iMaca prižganega, ko delam z njim, ko je gor obešen še modem in router je poraba cca. 130W.
APC ima pri specifikacijah UPSov še rundown kalkulator, kjer vneseš obremenitev in ti izpiše koliko časa bo zdržal. Tako da lahko ta del uporabiš pred nakupom in številko jemlji malenkost z rezervo.Evo sem na vtičnico priklopil ševec porabe elektrike, in ko imam iMaca prižganega, ko delam z njim, ko je gor obešen še modem in router je poraba cca. 130W.
Jaz bi še počakal par ur da napolni akumulator do konca, novi načeloma niso povsem polni.Pol pa izklopiš štrom in gledaš ter se čudiš.
Saj uporabljaš ga lahko takoj po menjavi, nekih testnih odklopov iz omrežja pač ne delaj takoj ker še baterija ni nujno polna. Bi pa tudi v primeru izpada moral nekaj zdržati.Evo baterija zamenjana, dela. Sem ga priklopil na štrom ter vklopil, da lučka gori. Vprašanje če bi ga polnilo če bi bil na 0?
Za koliko naprav potrebuješ? Obstajajo UPS razdelilci:
Samurai Power razdelilec za UPS, PDU, C14 | mimovrste=)
Samurai-power električni razdelilec – podaljšek za UPS, PDU, C14 ponuja 6 šuko vmesnikov in se ponaša z dolžino kabla 1,5 m.www.mimovrste.comSOCOMEC razdelilec za UPS - IEC v 3x šuko
Razdelilec za priklop naprav preko šuko vtikačev.www.bigbang.siUPS Razdelilec - IEC v 3x ŠUKO priklop
UPS Razdelilec - IEC v 3x ŠUKO priklop - ugodna cena na EIGRE.sieigre.si
Vseeno je kako priklopiš gor, tako da izberi najlažjo opcijo.Moram pogledat, za iMaca, tiskalnik, snemalnik od kamer ter gor bi obesil tudi modem/router, se pravi 4. Edino, a ne bi bilo fino da bi vsaka naprava bila na UPS-u na svoji vtičnici ali je isto sranje če dam gor ta podaljšek in na podaljšek 3 naprave?