Da se priklopim...
Katerega za doma kupit?
Srednja varianta... ne najdražja...
Za 1 PC...
Najlepša hvala v naprej in LP, K
Katerega za doma kupit?
Za 1 PC...
Recimo najcenejši APC na mimovrste: https://www.mimovrste.com/ups-brezp...petostna-zascita-back-ups-bx500ci-300-w500-vaDa se priklopim...
Katerega za doma kupit?
Za 1 PC...
Če si pa res APCja želiš, potem pa raje katerega od novejših serij:
APC Back-UPS BX750MI brezprekinitveno napajanje, 750 VA, 410W, AVR, UPS | mimovrste=)
BX750MI brezprekinitveno napajanje nudi odlično zaščito za visoko zmogljive računalnike in elektronsko opremo.www.mimovrste.com
"stikalo" za notranji AKUNi mi pa jasno, kaj je zadaj "Battery Connector" (rumena zadeva)
Ups, hvala za info, samo, kaj to pomeni v praksi?"stikalo" za notranji AKU
Po želji, kar ti bolj paše pri uporabi.Pri teh desktop UPSih dobiš večinoma na voljo obe verziji, razenpri tistih močnejših recimo 1000VA, ker z IEC priklopi prišparajo malo na prostoru v notranjosti.Ta model gledam da tudi obstaja na 4x schuco. A ni to boljše?
UPS osnovi ni namenjen dolgotrajnemu obratovanju na bateriji (več ur). Lahko sicer kupiš nekega predimenzioniranega ki ti bo zdržal dobro uro, ampak še vedno ni to laptop, ki ima (lahko) konkretno daljšo avtonomijo.Razmišljam, koliko je meni sploh poanta imati tak APC preko katerega se PC sam ugasne. Npr. na ta moj APC bo priklopljen iMac ki laufa 24/7. In vprašanje kako dolgo ga je APC sposoben gnati na baterijo če je on v Standbyu z ugašenim ekranom.
Menjava baterij je pri nekaterih "enostavna" (servisni pokrov, stara ven, nova noter) pri enih pa nemogoča. Tako da je pametno gledat na tole, sploh če se kupuje poceni roba. UPS z zanič baterijo nima uporabne vrednosti kot UPS, ponavadi to spoznaš ravno ko ga misliš "uporabit" (gre elektrika, sledi dolg pisk in UPS se sesede).
Baterija se fizično odklopi ko si na omrežju, tako da jo lahko brez težav zamenjaš tudi "na živo". Seveda to ni priporočljivo pri modelih, kjer ni predvidena lastna menjava baterije (beri: kjer ga moreš celega razdreti da sploh prideš do baterije). Če pa ima UPS vratca preko katere samo baterijo ven vzemeš, pa to komot narediš tudi pri delujočem sistemu.Vsak UPS se da odpret tako ali drugače. Pri teh desktop UPSih pa tko ni pametno baterijo menjat brez odklopit ga iz elektrike in odklopit vso opremo, za razliko od server UPSov kjer to lahko počneš BP.
Baterija se fizično odklopi ko si na omrežju, tako da jo lahko brez težav zamenjaš tudi "na živo". Seveda to ni priporočljivo pri modelih, kjer ni predvidena lastna menjava baterije (beri: kjer ga moreš celega razdreti da sploh prideš do baterije). Če pa ima UPS vratca preko katere samo baterijo ven vzemeš, pa to komot narediš tudi pri delujočem sistemu.