Antivirusni programi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.846
5.942
113
Razen msconfig.ini in stardock start8 patcha jaz tu ne vidim nič "nevarnega".

Zadnji 4 od spodaj so exe deli raznih AV, combofix je tudi namenjen za reševanje virusne svinjarije.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Razen msconfig.ini in stardock start8 patcha jaz tu ne vidim nič "nevarnega".

Zadnji 4 od spodaj so exe deli raznih AV, combofix je tudi namenjen za reševanje virusne svinjarije.

Brez skrbi, da so bile nevarne zadeve gor, marsikaj na kompu ni delalo prav, še videi na FB ne (na youtubu pa normalno). Ni se dalo zagnat MBAM (direktno), Teamviewer je freeznil ob zagonu itd. itd. To na screenshotu so bili samo še 'ostanki' (saj vidiš, da so samo registry keyi). In ne, ni to combofix, ker ga nihče ni naložil gor, ampak virus, ki se je predstavljal za njega.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Žal morem poročat, da sem v zadnjih dneh reševal 2 okužena računalnika z nameščenim 360 AV, ki tudi z ročnim skeniranjem (full scan) nista našla nesnage
crazy1.gif
Rešil sem ju z Malwarabytesom in F-Secure Online Scannerjem. Nobena oseba ne klika vse živo in pri nobeni nisem uspel ugotovit preko česa sta bila okužena.

Ni mi jasno kako so tudi na zadnjem testu decembra dobili tako dobre ocene: http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/december-2014/

Naložil tole sranje 360 AV na priporočilo nekoga tukaj in takoj fasal nek adaware, ki se ga za boga ne morem znebit. Prej sem imel avast brezplaæno verzijo nikoli problemov

Verjetno na moje priporočilo, ker sem se zanašal na rezultate testov (ki so zgleda enega piškavega oreha vredni)
10.gif

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Ja tile testi so očitno en drek vredni...sem poizkušal reševat s petimi različnimi adaware, AV programi, nobenega haska, nazadnje sem počistil Malwarabytesom, zgleda da je to kar v redu zadeva, zaenkrat je mir.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.174
113

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
814
113
toti Maribor
Ne zavajaj. Gre samo za izdelke Qihoo, ki so z izklopljenim Bitdefenderjem dosegli bistveno slabše rezultate.

Nazadnje urejeno:

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
problem je ker so vsi pustili (vključno z mano) na default nastavitvah in je dejanska zaščita precej slabša pri uporabnikih kot pa na objavljenih testih
zgleda da je potrebno samo ročno vklopit bitdefender engine in izklopit njihovega kot so imeli na testih po defaultu nastavljeno koliko razberem