Antivirusni programi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.846
5.942
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Dajem na vse računalnike, ki mi pridejo 'pod roke', ko hočejo uporabniki imet počiščen računalnik in kak AV nameščen. Imam ga tudi na laptopu (namesto kupljenega Bitdefenderja, ki mi je žrl živce) in nimam pritožb - razen da nekje 1x mesečno obupno počasi prenaša posodobitve, verjetno ker jih iz kitajske vleče, mislim da nimajo nekih rezerv v Evropi.
Kako je s porabo rama in odzivnostjo ?

Na starejšem pcju imam panda cloud, ki je praktično neopazen kar se tiče odzivnosti z/brez AV.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na en pc sem naložil 360, celo verzijo, ne samo internet. na drugem pc-ju pa je še ostal avast.

kaj ta razlika pomeni?
avast-virus.png

security-360-htpc.png

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Razlika na pogled pomeni, da porablja 360 več RAM-a kot Avast, ampak to čisto nič ne pove o delovanju programa oz. vplivu na hitrost računalnika.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Jaz uporabljam že ene 3-4 leta zaporedoma Kasperskya, vsako leto ugodno kupim licenco za 4-5 računalnikov in naložim po domačih računalnikih. Kako pa je Kaspersky glede obremenitve procesorja pa nevem, ima kdo izkušnje oz. kakšne teste?

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Imel bi eno vprašanje, na pc imam nameščen brezplačen Avast, pa me nekaj zanima, če lahko iz virusnega zabojnika pobrišem vse ven. Je veliko te nesnage notri.

Hvala in lp Franci

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.846
5.942
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
na en pc sem naložil 360, celo verzijo, ne samo internet. na drugem pc-ju pa je še ostal avast.

kaj ta razlika pomeni?
avast-virus.png

security-360-htpc.png
Čisto nič, ker se Av večinoma namestijo kot servisi, tole na slikah so podatki samo gui vmesnik.

Če hočeš testirati oba:
na virtualca namestiš svež sistem, narediš snapshot systema, pogledaš porabo, namestiš prvi AV, pogledaš porabo sedaj, izračunaš razliko ter eventualno narediš nekaj benchmarkov (odpiranje velikih datotek, av skeniranje, v koliko časa se sistem naloži).

Za av2: v virtualcu greš nazaj na prvotni snapshot systema in ponoviš zgodbo z drugim Av-jem.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Žal morem poročat, da sem v zadnjih dneh reševal 2 okužena računalnika z nameščenim 360 AV, ki tudi z ročnim skeniranjem (full scan) nista našla nesnage
crazy1.gif
Rešil sem ju z Malwarabytesom in F-Secure Online Scannerjem. Nobena oseba ne klika vse živo in pri nobeni nisem uspel ugotovit preko česa sta bila okužena.

Ni mi jasno kako so tudi na zadnjem testu decembra dobili tako dobre ocene: http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/december-2014/

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.174
113
Citat:
Nobena oseba ne klika vse živo in pri nobeni nisem uspel ugotovit preko česa sta bila okužena.
Flash in Javo nastavi na "click-to-run". Javo lahko sicer tudi odstraniš, če se ne potrebuje.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Nobena oseba ne klika vse živo in pri nobeni nisem uspel ugotovit preko česa sta bila okužena.
Flash in Javo nastavi na "click-to-run". Javo lahko sicer tudi odstraniš, če se ne potrebuje.

Flasha ni (oz. vgrajen v Chrome), Java je na enem zaradi ene spletne strani, ki jo uporabnica rabi za službo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kaj sta našla Malwarabytes in F-Secure ?

MBAM:

F-Secure ni naredil log-a o najdenih (ali pa ga ne najdem), je pa odstranil datoteke teh najdenih registry key-ev (najprej sem zagnal f-secure, potem mbam). Na tem računalniku sploh nisem mogel zagnat MBAM-a direktno ampak preko cameleon načina. Tudi NOD32 online scannerja ni hotelo odpret.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Žal morem poročat, da sem v zadnjih dneh reševal 2 okužena računalnika z nameščenim 360 AV, ki tudi z ročnim skeniranjem (full scan) nista našla nesnage
crazy1.gif
Rešil sem ju z Malwarabytesom in F-Secure Online Scannerjem. Nobena oseba ne klika vse živo in pri nobeni nisem uspel ugotovit preko česa sta bila okužena.

Ni mi jasno kako so tudi na zadnjem testu decembra dobili tako dobre ocene: http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/december-2014/

Naložil tole sranje 360 AV na priporočilo nekoga tukaj in takoj fasal nek adaware, ki se ga za boga ne morem znebit. Prej sem imel avast brezplaæno verzijo nikoli problemov