antenski sistem v bloku

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Živ,

Že odkar sem v stanovanju mi ne dela tv iz skupne antene in sem se spravil zadevo raziskat. Če menjam vtičnice in kable ni haska. Sem pa probal z multimetrom zmerit in mi piska prevodnost med jedrom in ovojnico. Zdaj me pa matra firbec, če je to ok ali ne? Po moji logiki je kabel nekje na poti od strehe do mene poškodovan in je v stiku.

LP

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Prvo bi moral na vtičnici preveriti signal. Če boš nekaj meril prevodnost, to ni nič. Če ni signala se pa brska naprej.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Če kabel na drugi strani odključiš, ne bi smelo piskati. Če pa je priključen na anteno, potem mislim da res piska vsaj pri logaritemski anteni.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Prvo bi moral na vtičnici preveriti signal. Če boš nekaj meril prevodnost, to ni nič. Če ni signala se pa brska naprej.

Ja valda ni signala, zakaj misliš, da se zajebavam?
rolleyes-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Če kabel na drugi strani odključiš, ne bi smelo piskati. Če pa je priključen na anteno, potem mislim da res piska vsaj pri logaritemski anteni.

Aha, potem je čisto možno, da je na kablu vse ok in je zahebano nekje pri anteni. Bom poklical tv majstra.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Da se razumemo, zelo so hipotetična vprašanja, žal tudi moj odgovor. Nisi navedel, če je vmes kak ojačevalnik, kje je napajlnik, če je z njima vse OK.

Ne vem, koliko imaš dostopa do antenskega sistema, a če bi priključil direktno mimo vse ojačevalnikov in na kratek kabel, bi moral biti signal, če je antena pravilno obrnjena.
Lahko da je še sistem iz analognih časov in imaš zaprta kanala za Mux A in Mux C.

LP

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nimam pojma kaj je tam pod streho in kako je urejeno. Je pa dejstvo, da drugi sosedje program preko skupne antene sprejemajo in je čudno, da samo do mene ni signala. Bom ukrepal dalje in poklical majstra za te stvari.

Hvala in LP

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.460
9.766
113
EU
Antena na strehi bloka je priklopljena na kretnico iz katere gre kabel na razdelilec v katerega so priklopljeni posamezna stanovanja. Koliko vem iz našega bloka vsi imajo navado "popravljati" to omarico. Mogoče je kdo tvoj kabel odklopil.
Torej greš na podstrešje in poiščeš omarico v katero gredo vsi kabli iz spodnjih stanovanj. Pogledaš ali so vrata omarice zavarovana z obešanko , ali kakšno podobno ključavnico. Če niso, pomeni da je nepridiprav imel nepooblaščeni dostop in je tvoj kabel disejblal. Preveri ali so vsi kabli pravilno priklopljeni. Kateri ni je tvoj
zmaga.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Obstaja še ena možnost: da je kakšen sosed kaj štemal in je poštemal tudi anteno. Zadeve se mu pa ni dalo nazaj poštimat. In ker je vse tiho bilo je takrat ni popravil. Sedaj je pa tudi verjetno ne bo šel.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
ksz, v avstriji je zakon(?) da, mora upravnik večstanovanjske stavbe stanovalcem zagotavljat signal nacionalnih programov. ve kdo, če je kaj podobnega tudi v SLO?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Kaj pa možnost, da se za priklop na skupinsko anteno mora plačati sorazmeren delež?
Seveda, če gre za sistem, ki je omejen na eno stavbo in so stanovalci sofinancirali ureditev.
Kdor ni bil pripravljen plačati svojega deleža, ni imel signala.
Nekaj podobnega sem imel v nekdanjem stanovanju. Vendar je od takrat že 18 let in morda takšni dogovori niso več v navadi.

22. jul 2007
1.401
59
48
KSZ
je pa še ena druga možnost, vprašaj svoje ga zgornjega soseda, v kolikor nisi tavrhnji, ali je mogoče kaj menjav svoje vtičnice v stanovanju in je namesto prehodne atenske vtičnice, namontiral končno in posledično si ti brez signala....
vtičnice

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
grin1.gif

Pa ne dela ko preklopiš s sobne ali tudi ko iščeš kanale nič ne najde (teoretično bi bila lahko antena na bloku obrnjena na drug oddajnik na drugem kanalu...teoretično...)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
ne najde nič, niti radijskih programov ne dobim ven. s sobno sem se začel špilat šele ko sem obupal, da bo kaj signala.

sicer pa je na dolenjskem malo možnosti, da bi bili za dvb-t kakšni drugi kanali kot pa 32 in 38...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj pa če ti po kablu v steni pride dvb-c, ti imaš pa dvb-t sprejemnik?
kaj pa če kakega soseda prosiš, če lahko pri njem še probaš?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ok spet jaz po dolgem času
smile-1.gif

Še vedno se nisem spravil zrihtat zadeve, me je pa nekaj prešinilo. Obe antenski dozi, ki sem ju sprobal pri sebi, sta očitno prehodni. Če je doza brez zaključnega upora to vpliva na sprejem ali ne? Vsak mi pove drugače in živim v nevednosti
smile-1.gif