Okolju prijazni avtomobili

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.018
9.544
113
O kakih 150W ti sanjaš?

To je dizel/bencin "puhalnik", ki rabi elektriko da zagori gorivo in da ventilator to pihne v prostor.

Pust, to je zanga atomska fizika.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.055
113
O kakih 150W ti sanjaš?

To je dizel/bencin "puhalnik", ki rabi elektriko da zagori gorivo in da ventilator to pihne v prostor.

Torej še ena stvar ki porablja fosilno gorivo, nič boljšega kot webasto....EV je tukaj v veliki prednosti.

• Haha
Reactions: Hondi in Samo Svoj

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.607
494
83
Torej še ena stvar ki porablja fosilno gorivo, nič boljšega kot webasto....EV je tukaj v veliki prednosti.
zdej sicer to nima veze, ampak moje vozilo je kompletno z grelcem vred stalo toliko, kot set platišč in gum za eno teslo S (zimske in letne)
aja, pa da poleg mene pelje še 8 oseb in to s 4x4 po snegu (letos brezvezen podatek, skoraj trobentice rastejo)
pa nisem proti električarjem, da ne bo pomote

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.055
113
"debata" je pač "nastala", ker je CLIO15 omenil kako ima vsakič toplo, ko se vsede v avto in ne rabi čakat 15min da se dizl zagreje.

Potem pa valjda lapanje kako webasto itak to omogoča, pa bla bla, kar je sicer res, a pozablja se, da ima webasto mogoče 1% ICEjev, EV pa skoraj vsak pozna gretje/hlajenje kabine po urniku in/ali preko aplikacije. Pa ne zato, ker so EVji pač novejši, tudi najnovejši ICE imajo serijsko kaj takega zelo zelo redko. Pa webasto za gretje...kamoli pa vklop klime poleti za hlajenje...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.607
494
83
"debata" je pač "nastala", ker je CLIO15 omenil kako ima vsakič toplo, ko se vsede v avto in ne rabi čakat 15min da se dizl zagreje.

Potem pa valjda lapanje kako webasto itak to omogoča, pa bla bla, kar je sicer res, a pozablja se, da ima webasto mogoče 1% ICEjev, EV pa skoraj vsak pozna gretje/hlajenje kabine po urniku in/ali preko aplikacije. Pa ne zato, ker so EVji pač novejši, tudi najnovejši ICE imajo serijsko kaj takega zelo zelo redko. Pa webasto za gretje...kamoli pa vklop klime poleti za hlajenje...
vse se strinjam, sam je treba odkartat šuške, brez nič ni nič
oziroma za working class heroes pač trenutno EVji niso najbolj smiselni

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.531
7.049
113
kaj pa USB zadaj za mulce za telefon polnit. Sej nima veze sicer, na kaj avto gre, ampak tele webasto analogije ste ze tokrat prežvečili, da ze za vse vem, kdo ga ima. Za usbje pa še ne vem...

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Hondi in darjan

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.018
9.544
113

Ne vem kake dizle sicer ti pa tvoj novi kolega vozita, moj začne toplo pihat po cca 5 minutah vožnje, ni idealno, ni pa krize, da bi rabil webasto, ali pa električarja kurit prej. V kapah pa v šalih zaviti smo se pa vozil 20+ let nazaj, ko je avto rabil 20 km da se je segrel, zdej je to porihtano pri večini sodobnih dizlov, tko da sta s kolegom majčkeno zadaj.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.702
1.549
113
Zakaj bi avto grel? Prakticno ze vsak hdi jajc zadnjih 10 let ima elektro grelec in zacne pihat toplo prvo minuto, masina pa se (tudi na racun tega grelca) segreje v max petih minutah. Tudi ne vem zakaj bi avto hladil. Z daljincem odpres vsa okna ko si 10m od avta, ko prides prizges avto in klima zacne hladit v pol minute. Ce je res nujno lahko tudi zunaj pocakas 3 minute da ohladi. Sploh pa je sedanje v ohlajen avto ko je zunaj 40⁰ moja zadnja prioriteta....

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.055
113
Da vidim junaka ki se pri -10 vsede v kratkih rokavih v avto in šele takrat vklopi gretje. no..lahko ja, ampak ni ravno udobno.

Za vožnjo v bundi in kapi pa se itak ne rabi gretje, klima samo za kondenz.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.550
289
83
Ne vem zakaj bi se kdorkoli sredi zime v kratkih rokovih sploh vsedel v avto. Ja, predgretje je super (sploh odmrzovanje avta, ko se se kava pije na toplem), ni pa sedaj neka drama oz must, da bi zaradi tega kupoval EV. Pa vozim EV.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in MrDaco

jezek

Guru
24. jul 2008
3.702
1.549
113
Jaz se sicer za daljso pot vsedem v kratkih rokavih v avto. Je pa res da imam grete zice in v garazi naceloma ne pade pod minus 5

corsol

Guru
11. mar 2010
3.087
1.039
113
Fosilna goriva so od včeraj zopet IN, tako je Trump napovedal, in Musk je v njegovi ekipi.
gredo iz Pariškega tud ven...kao....morda ..še mal pa ukinejo še CO2 kupone.
Če bo kdo hotel Električarja vozit se bo zgleda moral na kitajsko preselit.
:fredi:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.215
113
Zakaj na kitajsko? Kdo želi naj kupi. Kdo ne, pač ne. Vseeno je en mali električar pri bajti zelo dobrodošel. Sploh za po mestu fijakat. Ampak ukinit prepoved ICE in CO2 kupone, in garant pol fabrik EV kitajec zapre v šusu.