En splošen odgovor:
Nekateri vidijo samo, da nekdo kritizira garmin, pa je že ogenj v strehi. Nihče pa ni repliciral na moj post, kjer sem opisal, zakaj ne namenske naprave za navigacijo. Na policah ponudnikov brezžične tejefonije se nahaja že kar nekaj GSM aparatov, ki imajo vgrajen GPS sprejemnik. Cene so jim <>300 ojrov. Recimo, da moram menjat GSM aparat, obenem pa bi rad imel še navigacijo. Po mnenju nekaterih bi moral kupit aparat za 200 € in garmina za > 400 €. Če pa vzameš GSM za 300 in recimo TomTom dobiš vse skupaj za 429 €. Zakaj je še ta varianta boljša? Imaš vse v enem. To je zame vredno ne samo 100 € ampak precej več, saj mi ni treba po avtu iskat vseh aparatur in polnilcev in jih vlačit s sabo, sploh zdaj poleti, ko ni veliko žepov. Pa še možnost izbire imamo. Kupimo pač drug program in karte in imamo popolnoma drugo navigacijo, ki nam mogoče bolj ustreza in to za <150 €. V primeru nuvija nas tak hec lahko košta, kolk .... ?
Da ne bo kdo mislil, da preferiram TomToma. Daleč od tega, dal sem ga samo za primer, ker ima trenutno zelo dobro pokrito Slovenijo. Za moje potrebe se mi je še najbolj izkazal MioMap z naloženim Cyberus skinom. Ko pa bo Slo pokrita 100% bomo pa lahko dalje debatirali. To se pa še ne bo zgodilo letos.
Sicer pa so tele debate podobne temam o GSM aparatih, avtomobilih, ISPjih, ponudnikih mobilne telefonije ali pa politiki, v katerih načelno ne sodelujem. Zame je edino merilo: ko vem kaj rabim, me zanima samo še, kdo mi bo ponudil največ, za najmanjši denar.
@ Ogo, kakšna resnica? A tista o 100% pokritosti Slovenije? Me prav nič ne boli! Mogoče bi prej rekel, da me bóli k... Na ATVju uporabljam OziExplorer s kartami 1:50.000. Priporočam!