Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Ali kdo ve, kje bi se v sloveniji dobilo katerokoli angleško ale pivo. Ali v pločevinki v kakšni trgovini ali v kakšnem pubu...
Morda kdo pozna kakšno tujo spletno stran, kjer pošiljajo piva v slovenijo?
V Sparu jih imajo nekaj, včasih sem materi kupil kakšno ker jih ima ful rada, samo ne vem več imen. So pa v steklenicah, v pločevinki nisem nobenega videl.
V Leclercu sem ravno pred dvema urama gledal - imajo Kilkenny, Guiness in še eno irsko (pozabil ime), samo mislim da so vsi Draught in Extra Draught. Je podobno, ni pa enako seveda.
Evo sem šel posebej za tebe pogledat v Spar in je izbira dooosti manjša, kot je bila pred letom dni. Izmed angleških imajo samo Woodpeckerjev cider (sicer dobra zadeva, ampak ale definitivno ni
).
Sem pa se spomnil še tretjega piva iz Leclerca - Murphy's (Irish Stout).
Ale je pivo, ki fermentira na vrhu, zato je bolj sladko kot ostala, ker ves sladkor (oz. slad) na dnu ne fermentira. Lager (kot najpogostejše pivo pri nas) pa fermentira na dnu, zato je bolj grenko.
Se pa ale piva precej razlikujejo med seboj, angleškim dodajo precej hmelja, zato je grenko (Pale ale, kar tudi išče Yamaha).
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.