Angleško pivo ale (bitter)

Yamaha

Zelenc'
5. sep 2007
24
0
1
Slovenija
Ali kdo ve, kje bi se v sloveniji dobilo katerokoli angleško ale pivo. Ali v pločevinki v kakšni trgovini ali v kakšnem pubu...
Morda kdo pozna kakšno tujo spletno stran, kjer pošiljajo piva v slovenijo?

nahrung002.gif

hvala za odgovore in lep pozdrav,
y.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V Sparu jih imajo nekaj, včasih sem materi kupil kakšno ker jih ima ful rada, samo ne vem več imen. So pa v steklenicah, v pločevinki nisem nobenega videl.

Sam jih pa ne prenesem, kot da bi neko omako pil.

Yamaha

Zelenc'
5. sep 2007
24
0
1
Slovenija
Tudi v Leclercu nisem zasledil niti enega.
Katerega si pa ti videl?
Sprašujem oz. iščem izključno "ale" angleško pivo.

cheers chaps!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V Leclercu sem ravno pred dvema urama gledal - imajo Kilkenny, Guiness in še eno irsko (pozabil ime), samo mislim da so vsi Draught in Extra Draught. Je podobno, ni pa enako seveda.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo sem šel posebej za tebe pogledat v Spar in je izbira dooosti manjša, kot je bila pred letom dni. Izmed angleških imajo samo Woodpeckerjev cider (sicer dobra zadeva, ampak ale definitivno ni
grin1.gif
).

Sem pa se spomnil še tretjega piva iz Leclerca - Murphy's (Irish Stout).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ale je pivo, ki fermentira na vrhu, zato je bolj sladko kot ostala, ker ves sladkor (oz. slad) na dnu ne fermentira. Lager (kot najpogostejše pivo pri nas) pa fermentira na dnu, zato je bolj grenko.

Se pa ale piva precej razlikujejo med seboj, angleškim dodajo precej hmelja, zato je grenko (Pale ale, kar tudi išče Yamaha).

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.583
3.948
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Izmed angleških imajo samo Woodpeckerjev cider (sicer dobra zadeva, ampak ale definitivno ni
grin1.gif
).
Nimajo več, pomoje je uvoznika zvilo.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Hvala za razlago SouthPark, zvezdic pa ne morem več dat
frown-1.gif

Tega uporabnika ste ocenili s/z 5.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tako je!

ceprav se spomnim, da je imel leclerc v lj, se leto, dve po odprtju uvozenega piva na tone. ampak, ce narod kupuje spar in tus pivo...samo, da zadane
bonk.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Jep, se strinjam. Škoda, ker narod gleda bolj kot ne na to, da je poceni, pa čeprav je brozga. Dobro pivo je le dobro pivo
smile-1.gif