No, tole za Gearbest pa ne bo držalo, sploh od leta 2017 dalje, ko so se precej usmerili tudi na poslovanje na EU trgu. Sam sem v letu 2017 naročil preko 10 zadev, za eno sem uveljavljal garancijo, postopek smo rešili preko posredovanega videoposnetka. Ker je bila napaka jasno vidna in usodna, so ponudili vrnitev kupnine v obliki dobropisa ali pošiljanje istega novega artikla. Tudi glede na izkušnje mnogih znancev je uveljavljanje garancije potekalo po istem postopku. Ko pa napaka ni bila usodna, so zahtevali vračilo izdelka v trgovino. Je pa treba včasih vztrajat, da se rešijo zadeve, sicer pa kot rečeno, po svojih izkušnjah in izkušnjah kolegov so se zelo popravili in delajo precej dolgoročno, za zadovoljstvo potencialnih kupcev. Sicer pa pošiljanje na Kitajsko dandanes za pametni telefon znese 8€, nazaj pa ga pošljejo spet z poštno opcijo kjer ni dodatnih stroškov. Je pa res, da ves postopek traja precej dlje kot v Slo, to pa drži.
Sicer pa imajo že kar nekaj artiklov tudi v EU skladiščih, kjer je dostava 2-5 dni ter jasno, brez dodatnih stroškov. Dobri opciji ta hip sta npr. Mi A1 in Note 4, ki sta za EU skladišče res ugodna ...
Xiaomi Mi A1 Global pametni telefon s kodo: bla1dp iz 178EUR na 169EUR (EU skladišče)
Xiaomi Redmi Note 4 Global pametni telefon s kodo: fgnote4b iz 158EUR na 149EUR (EU skladišče)