Amazon Kindle

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.909
113
Eh, sem malo posurfal, pa so vse ugibanja, od datuma do funkcij. Omenjajo potencialno barvni ekran, 1 inch večja velikost ali pa touch-screen, kar predvidevam, da bo vse dvignilo ceno. Torej sem potolažen.
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Misliš, da bi jaz sploh drugače razmišljal, če bi moral po 3€ dajat na knjigo
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.909
113
A to je nekje 8GB vsega skupaj?
Ce je to, so vecinoma ameriski in angleski avtorji, ostalih zal ni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.909
113
Imaš sicer gor še eno zadevo s cca. 8 GB materiala. Za brat do konca življenja.
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.440
3.826
113
davorinm.wordpress.com
A kdo ve, kdaj pride Kindle 4? In če se ga sploh splača čakat. Kolegica mi lahko oktobra iz zda prinese kindle brez poštnin in carin...

btw: Kako je z branjem PDF-jev?

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Za Kindla 4 se ne ve. Mislim pa da je ravno danes Amazonova konferenca na kateri naj bi bila predstavljena Amazonova tablica z oskubljenim Androidom (baje). Vendar bo to še vedno tablica in ne bo imela prednosti e-inka. Tako, da počakaj še kak teden, če ne bo nič novega, po mojem nima smisla oklevati. Sploh, če ti ga bo prinesla iz Amerike. To pomeni, da prideš skozi za cca 100€ (wi-fi). To ni tak dnar, da bi zganjal paniko. Tudi če pridejo nove verzije boš starega še vedno lahko uporabljal za tisto, kar je namenjen-branje knjig. V tujini ima folk stare verzije še vedno doma. Pač vsak v družini ima svoje knjige naložene gor. Pri nas je pač to problem, ker se v Slovenščini nič ne dobi in zato za mlade bralce ni tako zanimiv, na angleško govorečem področju, pa moraš kar ahtat, da ti ga ne zapleni kak mulc, ko hoče takoj najnovejšega harry poterja prebrat.
Folk preveč gleda na Kindla kot na neko tablico. V bistvu pa je samo knjiga v elektronski obliki ali pa časopis.

ČE boš naročil 3g verzijo pazi, ker se mi zdi, da je ameriška nekaj lokalizirana. Ne vem na pamet, malo poguglaj.

Glede pdf-jev je to bolj pogojno. Eni jih pretvarjajo, vendar je težava s tistimi, ki imajo več kot osnoven tekst, se pravi slike in kako posebno oblikovanje oziroma šumniki je no-go. Lahko ga bereš v landscape modu in scrolaš skozi dokument. NE vem. Meni se zdi to bolj funkcija za uporabit enkrat na mesec, če ga pa kupuješ zaradi tega, pa je mogoče smiselno pogledat še kako drugo napravo.

Če ga ne kupuješ zaradi branja leposlovja, je po mojem vprašljiv nakup, saj se ti bo po začetnem navdušenju valjal nekje. Torej vprašaj se, kake so tvoje bralne navade. Ali prebereš vsaj eno knjigo na teden/mesec? Potem ja, sicer tega tudi Kindle ne bo popravil.
To je moje mnenje na podlagi moje izkušnje in tistega, kar pisari folk po forumih. Pismo, sem začel že moralizirat. Kaj čmo.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ja zdaj vidim, da ste me že prehiteli z novico. Ti nimam pojma, ker ne sledim. ČE je to res (za toucha), če bo naprava imela solidno osveževanje, pa še za zgoraj napisano ceno, go for it.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Eo glupo vprašanje. Se da Kindla kupiti samo prek spleta ali tudi v kaki fizični trgovini v ZDA? Po isti ceni seveda.

Veriga Best buy ga prodaja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.909
113
Heh, Amazon se je in se bolj bo ocitno vrgel v tablicne vode. Cene pa izgledajo zelo sprejemljive. Odlicno za nas uporabnike.