Amazon Kindle

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.909
113
Eno vprašanje za znalce. Kakšna je razlika med Kindle in Kindle with special offer ( http://www.amazon.com/dp/B004H...7&sr=8-2-tc ?)
Če sem prav razumel imaš pri tem zadnjem reklame, katere se ti vrtijo spodaj. Ali je še kakršnakoli druga razlika ali omejitev? Npr. da ne moreš brat pdf-jev, da je manj prostora, itd.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Ojla,

praktično ni razlike,razen v temu, da ko ga imaš izkuljučenega se ti namesto screen saverjev, ki so na klasičnem, vrtijo sponzorirani screen saverji, zato je tudi cenejši, vse ostalo je isto (prostor, formati....)

Catch je samo v temu, da je omejen na US trg, saj so oglasi namenjeni US potrošnikom.

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.909
113
Hvala
zmaga.gif
.
Predvidevam, da usnjen zaščitni etui je obvezen nakup zraven?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Ni obvezen, je pa zelo priporočljiv. Jst sm biu prva dva meseca brez njega, pa uporabljal tošl od netbooka.
Zdejšnjega sem naročil preko dealextrema (al pa focalprica,se ne spomnem, pač kinezerska reč), kvaliteta nadpovprečna glede na ceno, edino čakau sm cca. 40-45dni....
Prijateljica ima originalni ovitek z lučko,.... ne vem no... meni se zdi zelo precenjen in ga pod nobenim pogojem nebi kupil za ta denar.

Evo nekaj koristinih info: Neoriginalni dodatki za Kindle

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Torej se, da direktno iz amazona naročit?

Vse drugo samo kar vprašam ne
tongue-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.909
113
Ja, dobiš direkt v Slovenijo. Razen tistega z reklamami očitno ne.
Plačaš carino in DDV. Preverjeno.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Jap, tko kukt je @sad napisal.. tkrt sm plačal vse skp 160€ (al pa $, se ne spomnem točno). Dajo ti tracking nmb. tko da lahko slediš kje je... Kukr se je meni zdelo, je najdle trajalo, da je pršlo od Brnika do mene =)....

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Ne vem, oziroma nikoli nisem probal (zdej se mi pa tudi ne da) =)... Kukr se spomnem lahko, imaš pa v vsakem primeru ful dober zastonj program Calibre , kjer lahko pretvarjaš knjige iz .... formata v .... format.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
se da knjige kindle formata brat na računalniku?

Z amazona si preneseš Kindle 4PC. Vendar pazi, ker se ti ne sinhronizira avtomatsko ampak moraš najprej vso literaturo, ki jo imaš nabavljeno preko Amazona še enkrat prenest dol na ta Kindle4PC, potem pa lahko bereš kjerkoli si končal neko knjigo.
Obstaja pa tudi varianta za Android, Iphone, za tiste, ki mogoče tega niste vedeli.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.109
4.099
113
Na žalost za enkrat samo za US. Nadgradil se bo tudi Android Market, ki bo ponujal te knjige + filme, vendar spet samo za US. Menda bo polno knjig zastonj.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Saj polno zastonj knjig je tudi na Amazonu. Plačaš samo tisto tarifo za prenos, ali pa tudi ne, če se malo znajdeš.
Ogromno je knjig neodvisnih avtorjev. Predvsem za ljubitelje SF je ogromno free literature za Kindla.
Malo je treba pobrskati.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Mi lahko eden malo razloži....

na amazon.de sem par knjig zasledil ali jih lahko naročim v slovenijo.

Če dostavijo v slovenijo....

Kindle je pa 139€ v amerik je pa 139$ + carina , so še kakšni stroški koliko dražje potem pride, če naročiš iz nemčije?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
1) Iz amazon.de lahko naročiš v Slovenijo. Opozorim naj le to, da če naročaš angleško knjigo, dvakrat preveri, če je res angleška - imajo precej naslovov, ki so prevedeni tudi v nemščino.

2) Tako kot vse trgovine zunaj EU: za vrednosti do 22€ (izdelek+poštnina!) ne plačaš nič. Za vrednosti do 150€ plačaš samo DDV (običajno 20%), če je vrednost več kot 150, plačaš tudi carino (nekaj %, odvisno od kategorije stvari). Sem potem prištej še stroške carinenja, pa neke pavšale, v rangu nekaj deset evrov.

Edit: Če kupuješ knjige, predlagam www.bookdepository.co.uk. Cene so malce višje kot pri amazonu, vendar imajo brezplačen worldwide delivery, zaradi česar je končni račun potem nižji.
Od Amazona sem že prejel email tipa "že nekaj časa niste nič kupili pri nas, je kaj narobe?"
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Iz Nemčije ga ne moreš naročiti. Naročiš ga lahko (uradno) samo iz ameriške strani, kjer si že ugotovil koliko pride.
Na strani izbereš mednarodno verzijo in dobiš tudi ustrezen polnilec.

Glede knjig pa jih lahko kupuješ kjer si pač priklopljen na wi-fi omrežje ali pa na 3g, če imaš tako verzijo Kindla.
S tem, da so zaradi založniških omejitev nekatere knjige nedosegljive na tej strani luže, prav tako pa moraš plačati neko minimalno tarifo za prenos.
Oboje se da zaobiti, vendar ni ravno najbolj legalno in če Amazon to ugotovi, ti lahko blokira račun.

Če si pa mislil knjige v fizični obliki iz amazon.de, pa načeloma ni problema. Oziroma problem je lahko, če jih ne prodaja direkt Amazon, ampak kateri posrednik. Tam je nekaj omejitev z pošiljanjem, čeprav za knjige načeloma gre. Daš v košarico, izbereš način plačila in tik pred potrditvijo ti napiše še končni znesek (vrednost + poštnina).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Hvala obema
nahrung002.gif

Knjige so nemške, se zato jih bom na .de naročil.
tongue-1.gif

Sem mislil 2 muhi na en mah... pa jebiga.

Nazadnje urejeno: