Alu lestev

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Nabaviti mislim eno alu lestev (A lestev, trodelno), pa ne vem, je kakšna razlika med temi lestvami, cene so že kar ugodne, se razlikujejo po čem posebnem... ali se enostavno odkoraka v baubau in vzame najcenejšo..?
Višina do 7m nekje..

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tako je, kakor je napisal '8888', Alpos so sicer dražje, vendar je kvaliteta bistveno boljša.
Za gledat so pa tudi Bau-bau, samo za gor stopit pa malo manj
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
imam 12 let staro bau lestev 3*11.
kljub temu da je dobila nekaj udarcev, je zadnjič se nesla skoraj popolnoma iztegnjena 100kg desca, pa zunanjo enoto klime.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hja...cenejše bodo lažje za prenašat in postavljat ampak manj stabilne...občutek na 5+m bo slabši

izprsi se in vzemi pri Josef Steiner

če boš veliko postavljal v A je dobro da ima trde montažne prečke in ne traku

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
sem kar nekaj na lestvah, pa je razlika kar velika med najcenejšo in neko, ki je bolj "priznana".
Sam najraje uporabljam Alposovo. Tudi alpos ima različne nivoje in moja je verjetno nekaj višjega. Ne vem pa točno kaj, ker je stara kakšnih 10+ let. Ni pa preveč lahka za nosit in postavljat.

Razlika je predvsem v stabilnosti in "miganju". Je res, da so tiste bau, bau variante poceni in zelo lahke. Prav fino jo je postavljati. Samo ko pa greš po njej in se miga ko kravji rep pa ni najboljši občutek. Sploh če kaj neseš zraven in če greš malenkost višje.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Uporabljaj vsak dan, pa boš videl kako je dobra!

Imam Alposovo 3X11. Tisto ta poceni. V navišjem položaju je nekoliko majava, ko hodiš po sredinskem delu lojtre, vendar se navadiš.
Za domačo rabo je OK.
Za vsak slučaj sem v spodnjo vodoravno prečko vstavil po celem, polnilo iz lesa. Prav tako v spodnje konce vertkalnih nosilcev, ker nimajo priloženih distančnih puš. Pri prvem sestavljanju jih zato lahko zviješ z močnejšim zategovanjem vijakov.

Za vsakdanjo rabo in obrt je drugačna zadeva. Takrat mora biti bolj profi lojtra.
write.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Hvala vsem, bom pogledal koliko stane alpos in če kdo dostavi tega hudiča na dom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Uporabljaj vsak dan, pa boš videl kako je dobra!
Za vsak dan bi jih v 10+ letih najbrž že nekaj stran vrgel.
Nisem vedel da bo Numy uporabljal vsak dan na dve izmeni.(ali celo 4).
Takrat zagotovo vzeti top. Da jo pa nekajkrat letno malo prezracis okoli hiše pa .....?
Mogoče je dobro tudi neke osnovne zakonitosti postavljanja in plezanja po lojtri poznati. Res da kvalitetna lojtro odpusti kakšno napako več kot bau, ampak v usa je baje potrošnik dobil tožbo ker je zgrmel, ker jo je postavil na led. Proizvajalec tega ni prepovedal v navodilih za uporabo. In takih dejanj ne prepreči niti lestev za jurja.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Hvala vsem, bom pogledal koliko stane alpos in če kdo dostavi tega hudiča na dom.

Jaz sem jo kupil v industrijski prodajalni v Šentjurju. Šel čez nekaj časa v Merkur in je bila par k SIT cenejša.
rolleyes-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Pogosto že dovoljena obremenitev določa kako kakovostna je lestev. Če bi rad boljšo glej za nosilnost 130 kil.