Alter zadruga

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Poves, kaj delas in ce bo koga zanimalo, te bo ze po PM vprasal za podatke.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
No, preden tema pade nekam v globoko modrino alter zgodovine, kako naredimo? Podforum, ki je zaprt in dostopen na povabila (in seveda kdo to lahko naredi) Ali tukaj napišemo kaj počnemo pa potem če koga zanima te kontaktira, samo to bo nepregledno za pop...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
No, preden tema pade nekam v globoko modrino alter zgodovine, kako naredimo? Podforum, ki je zaprt in dostopen na povabila (in seveda kdo to lahko naredi) Ali tukaj napišemo kaj počnemo pa potem če koga zanima te kontaktira, samo to bo nepregledno za pop...

Kdo pa bo prve povabil?
cool-1.gif

Samo vprašam, ker sem se naučil, da so ekskluzivni klubi vse prej kot to.
In pa kaj če se nenadoma pojavi en, ki rabi glih mojo dejavnost, a naj ga potem v "klub" povabim, al se smem z njim menit javno, ali samo zasebno,....???

Sem McGiver in sem alteraš! Zdravo McGiver!
evil.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ideja ni slaba, vendar se mi zdi, da se ne bo doseglo kritične mase, še posebej, če bo zadeva zaprtega tipa.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Zadeva je smiselna bolj kot neko oglasevanje oz da folk ve kaj kdo dela. Ker pa smo na alterju je logicno da vecina nima namena vsem obelodanjat kdo tocno so in s cim se ukvarjajo. Da bi se sel pa neko zaprto zadevo kjer bi samo med sabo poslovali je pa utopija... sej mas BNI klube in podobno pa je na koncu tako da das prednost svojim, ce so konkurencni. Ce pa niso pa pac poslujes z drugimi. Tako je v vseh zaprtih skupinah, ker bi sicer folku zacel posel propadat.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Moderator povabi, vsaj tako je bilo na suxu v enem zaprtem forumu.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Sicer pa sam ne vidim nekih problemov v tem, da vsi vidijo s cim se ukvarjas. Saj ni treba napisati da imas firmo janez novak s.p. Iz kamnika, da te potem lahko vsi pogledajo in se ti na forumu smejijo, da si naredil piskavih 100 miljonov € prometa v enem letu.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Jaz osebno ne vidim smisla za zaprti del foruma. Kaj se vas bo tam 20 med sabo menilo? Kdo vas bo pa našel, če bo kdo kaj potreboval?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Se strinjam. Je pa spet problem, ce tukaj pisemo kaj in kako pa je potem takoj kaksen komentar in se zadeve razgubijo v poplavi postov.
Lahko pa poskusimo, pa da zacnem, ce sem ze odprl temo. Torej, par stvari s katerimi se ukvarjam:
- prodaja IT robe v tujino v vecjih kolicinah (vecinoma na paletah)
- pomoc parim slovenskim podjetjem prodajati na nemskem amazonu (spet vecje kolicine in prodaja direktno amazonu)
- partner v podjetju kjer smo razvili precizni dozirnik za konopljino smolo, ki ga trzimo pri nas in v tujini

Torej, ce ima kdo kaksno vprasanje, predlog, idejo o sodelovanju...
cheer.gif

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Kaj pa to?

Naredi se podforum z imenom "Alter zadruga" (ali kaj drugega...)
Noter pa podforume, recimo:
- IT
- Prodaja
- Tesarstvo
- Trgovina
- Turizem
- Avtoličarstvo
- ...
pač glede na to, kaj kdo dela. Pa da lahko vsak odpre podforum podforuma ali pa za to, po prejetem ZS, poskrbi moderator, če smatra, da je potreba odpreti novega...

Sebe pač potem daš tam not, kamor pašeš, lahko tudi v več rubrik... In se odločiš, ali boš objavil vse ali samo osnovo, ostalo pa na ZS. Kar sicer ne pomeni, da ne bo kdo izdal kdo si...

Sem za... - jaz spadam v turizem...

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Za hobi se ukvarjam z navigacijami, v zadnjem času več ali manj samo z OEM (fabriško vgrajenimi v vozilih). Če kdo rabi kak nasvet ali išče cenejšo rešitev za svojega jeklenega konjička, sem vedno na voljo pro-bono (kjer pač ni potrebe po specifilnem hardweru). Vse 100% nelegalno..
evil.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Lepe sanje imaš ampak žal si pozabil, da nisi v ZDA, kjer si za uspeh pomagajo drug drugemu.

Živiš v Sloveniji, kjer si mečemo polena pod noge kjer je le možno.

Saj poznaš tisto tipično slovensko, da naj kar crkne meni krava, samo, da sosedu crkneta dve.

Lahko pa tudi bereš forum.
Niti deset sporočil ni potrebno, da bo že kdo kaj pizdil...

Sem pa tudi sam sanjač in z veseljem pomagam pri tej zamisli iz lepih a po moje neuresničljivih sanj...

Lahko bi se odprla neka zadruga.

Še prej bi bilo pa potrebno določiti s čim se bo ta zadruga ukvarjala.
Znanja imamo ogromno in bi skupaj bili lahko ena res močna firma.
Ustanovni kapital bi zbrali z denarjem članov zadruge, ki bi zato dobili ustrezen delež ter z vloženim znanjem.

Ampak žal so to samo sanje, ki se jih v Sloveniji ne da uresničiti, če bi že vse drugo šlo bi se pa vmešala država in zadevo že v kali zatrla.

Prej kot neko firmo bi jaz predlagal, da Alter ustanovi svojo stranko(usmerjeno samo v bodočnost in lepše življenje za vse) in potem kandidiramo na volitvah in bi znali lepo uspeti.
cheer.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Iz ene utopije v drugo? (Zadruga pol pa stranka)

Moja izkusnja z alterjem je kar se posla tice pozitivna. Ko sem se loteval taksijev mi je prve napotke in nasvete dal soforumas z alterja. Se danes sem mu hvalezen, no em pa pisat nicka ker ne vem ali je kdaj javno pisal o tem.

Na alterju sem spoznal poslovnega partnerja s katerim se danes delava skupaj.

Na alterju sem spoznal dentexa ki mi je dajal neprobojne srajce ko policija ni imela denarja da bi jih kupila vsem.

Na alterju sem spoznal guinessa od katerega se vsakic naucim nekaj novega o prodaji in nabavi...

Na alterju sem spoznal ganesha ki mi je dal nekaj zelo dobrih poslovnih nasvetov...

Itd itd... tko da ne rabmo bit pesimisti... sam za zadrugo je pa se prekmalo pomoje

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Citat:
Uporabnik bratusm pravi:
Kaj pa to?

Naredi se podforum z imenom "Alter zadruga" (ali kaj drugega...)
Noter pa podforume, recimo:
- IT
- Prodaja
- Tesarstvo
- Trgovina
- Turizem
- Avtoličarstvo
- ...
pač glede na to, kaj kdo dela. Pa da lahko vsak odpre podforum podforuma ali pa za to, po prejetem ZS, poskrbi moderator, če smatra, da je potreba odpreti novega...

Sebe pač potem daš tam not, kamor pašeš, lahko tudi v več rubrik... In se odločiš, ali boš objavil vse ali samo osnovo, ostalo pa na ZS. Kar sicer ne pomeni, da ne bo kdo izdal kdo si...

Sem za... - jaz spadam v turizem...
Poglejte si temo GARMIN Wiki od Popotnika....

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1290641/an/0/page/0

Tema odprta 2011...na prvi strani pa up-to-date linki in updatei...

Naredite podforum z subforumi.... V katerem moderator OP omogoča da updata svoje poste na prvi strani...

Torej kdo si... Kaj si.... Kaj nudiš....

In da to lahko vedno updatea glede na svoj napredek v debati in to na prvi strani.... Ne da se bistvo izgubi na 777 strani v debati
bonk.gif

Torej mamo...recimo

Avtomobilski subforum... Notr Crashburnt... BlueGTI... MTL... AvtoFun... Šhe kdo...
Pa nudimo to in to... Popravilo LED žarometov na BMW X3... Recimo zadnja dost aktualna avto tema tukaj
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
GPS oziroma Navigacija subforum... Notri popotnik....Janch....Šhe kdo....

Kaj nudimo.... Kdo smo... Kje kdaj

Pa tko spisano da je po PeEsu za davčno...ajpes..in ostale parazite

Komu pošljem da mi zaigra harmoniko TRR... Rrrrrr
grin1.gif